Annons

Veckans snackisar och nyheter – v 51

Årets näst sista vecka är till ända och det är dags att summera vad som ”släppts och sagts” i inrendingsbranschen under de senaste sju dagarna. Just nu är det inte mycket nytt som dyker upp i butik (förutom reaskyltarna på julpyntet) men det släpps desto fler pressreleaser inför 2014. Here we go!
IKEA har mycket spännande på gång. Bland annat släpper de BRÅKIG i februari, och en rad produktnyheter under våren. Den bockade plåthyllan BOTKYRKA 299 kr är en av mina favoriter (även om jag måste vara tråkig igen och säga att den påminner ganska mycket om VIPP’s dito).
Midbecs nya tapetkollektion Back to nature sammanfattar vurmen efter varma naturliga nyanser väldigt bra. Liksom vår ökade efterfrågan på naturmaterial. Trä, metall, textil och sten.
 
Under 2014 firar Svenskt Tenn 90-årsjubileum! Vilket kommer uppmärksammas med en rad olika aktiviteter. Först ut är en utställning som lyfter fram samarbetet med det italienska designföretaget Fornasetti. Den måste jag kolla in! Pågår mellan den 4 februari-30 mars (med start under Stockholm Design Week!) i butiken på Strandvägen 5 i Stockholm.
Ett material som jag tror mycket på under nästa år är glas. Väldigt många varumärken visar produkter i glas inför 2014. Ovan ser ni en sneak peek på House Doctors vår och sommarkollektion som mailades ut i tisdags. Jag fastade för glasflaskan med den runda korken. Fin!
I veckan kunde man också läsa att delar av varuhuset NK’s julskyltning kommer auktioneras ut på Bukowskis market när julen är över för i år. Intäkterna från auktionen skänks oavkortat till Childhood Foundation. En god anledning kolla in detaljerna i fönstret och Bukowskis-appen framöver alltså.
Och nere i Skåne har inredningsbloggarna haft bloggträff i veckan. Bilderna som visades upp från värdinnan Daniela Wittes hem såg mer än inbjudande ut. Överraskande snyggt med svarta fönster! Annars då? Hemnet går ju på lågfart just nu så jag avrundar veckans söndagssvep med en bild från den norska bloggaren Stylizimo som julpyntat i grått, grönt, svart, vitt och brunt! Ha en skön söndag. Och God Jul!
Foto: IKEA, Midbec, Svenskt tenn,House doctor, WhatsupSthlm.se, Purplearea, Stylizimo

Kommentarer

 • Lägg jättegärna upp mer sovrums bilder 🙂

 • Lägg jättegärna upp mer sovrums bilder 🙂

 • Ikeas hylla var fin, den kommer nog att passa många. Beige, greige och naturfärger känns varm och fint. Stylizimo är verkligen en inspirerande blogg!
  ♥ Ha en skön helg! God Jul önskar Nilla. ♥

 • Ellen skriver:

  Hej i veckan har jag en blogg tävling kolla gärna in och vinn en anonsering av din blogg på min. Lycka till!!!!

 • Elsker "Veckans snackisar och nyheter" i fra deg, Frida! Tusen takk for at du denne gangen deler mitt julehjem 🙂
  GOD JUL til deg og dine. Håper du får tid til å senke skuldene og bare nyte det å være sammen med de man er glad i.
  Stor klem fra meg
  Nina

 • Daniella skriver:

  God Jul Frida!

 • Klockren veckospaning levererad som vanligt!
  Förutom glas som material tror jag stenhårt på trä och rotting, träbordet på bilden visar vägen.
  Håller fullständigt med angående Daniella Wittes fina hem, där skulle man gärna ha velat vara med på ett hörn inte minst för det trevliga sällskapets skull.
  Toppen spaning
  Kram Anette

 • Anna-Maria skriver:

  Jag gillade hyllan bäst! Snyggt stajlat med trä! Och så vansinnigt mycket vackert i Daniellas blogg. God Jul från ett, för tillfället vitt Umeå!

 • anna skriver:

  härligt inredningsspanning där 🙂

 • Emma skriver:

  Åh så inspirerande inlägg! 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.