Annons

Lika som bär: Geometriska ljuslyktor

Tom Dixons ljuslykta Etch (tillverkad av syraetsade mässingsark i koppar, mässing och silver) har snabbt blivit en modern designikon. Inte minst nu när värmande metaller och geometriska former är så poppis. Och som vanligt, när något blir tillräckligt i ropet, så är de stora kedjorna inte sena att låta sig inspireras. Även om finishen är sämre så är det inte så svårt att se vad Jysks design- eller inköpsavdelning sneglade på när de tog in den här i sortimentet (tipstack till Maria). Eller vad säger ni om Gulla?
Orginalet: Tom Dixons serie Etch i koppar, mässing eller silver, pris 565 kr hos Olsson Gerthel
Lookalike: Gulla i koppar-, guld- eller gråfärgad metall, pris 49,95 kr på Jysk

Kategorier:

Kommentarer

 • Min åsikt om d"kopieringsmaskinerna" vet du ju sedan tidigare 🙂 och ja vad ska man säga mer än att det är riktigt dåligt.
  Förstår inte att man kan välja köpa en dålig kopia av en fin designprodukt, före att köpa någonting helt annat istället, eller varför inte köpa originalet?
  Kram Anette

 • Anna skriver:

  Fy, vilken rip-off! Etch står högt på min önskelista och jag väntar hellre till jag har möjlighet att köpa den än att köpa den dåliga kopian… Kram Anna

 • Mie skriver:

  Jag åker direkt till Jysk och handlar!
  Lyktan är snygg, men för mig är den ingen "designklassiker", dvs jag kommer att tröttna på både metall och form ganska snabbt. Då är jag glad att jag "bara" köpte en för 79 kr.
  Ingen kan väl ha rätt till en form eller metallfärg?

 • Johanna skriver:

  Jag märker att jag har väldigt dålig koll på vad som är designklassiker. Jag köper det jag tycker är snyggt utan att tänka på om det är en kopia av något. Tex köpte jag en finfin vas på mio som jag sedan läser är en kopia av nån dagg vas.

 • anna skriver:

  Jag tycker den från Jysk rent ut sagt är riktigt ful :/ Nej tack!
  Dessutom har orginalet ett fantastiskt sken som är svår att slå (ser ut som en diamant)! 😉
  Anna
  http://www.ettseptemberbarn.blogspot.se

 • Humla skriver:

  Jag är också typen som köper det jag tycker är vackert oavsett om det kommer från tex Mio eller Svenskt Tenn men den här kopian från Jysk var ju ohyggligt ful så Tom Dixon kan nog känna sig lugn.

 • Malin skriver:

  Jysk’s variant av denna är så hiskeligt ful, så jag förstår inte varför någon öht skulle vilja köpa den!

 • Sofia skriver:

  PINSAMT Jysk!
  Man kan absolut inte kräva att alla skall vara designintresserade och därmed insatta, men det är ju just det som Jysk och andra kopieringsmaskiner går runt på, när folk som har noll koll köper denna lykta utan att veta att den är kopierad. Har svårt att tänka mig att människor som VET att det är en kopia köper den?

 • Frida: Jag tror att du tipsat om detta tidigare men jag hittar inte. Har du ett bra program för moodboards till paddan?

 • Roger skriver:

  kul att komma till bloggar som din

 • Jenni skriver:

  Pinsamt, Jysk!

 • Elin skriver:

  Är den inte ännu mer lik denna från Bloomingville? https://www.casamina.se/butik/bloomingville/svart-ljuslykta-med-kryssat-halmonster/

 • Madeleine skriver:

  snyggt ju

 • Mirva skriver:

  Gillar inte Jysk:s variant!

 • Ninnie skriver:

  Det var ingen liten prisskillnad! Men håller med vissa här i kommentarsfältet, Jysk´s variant var väl inte så speciellt fin i jämförelse 🙂

 • Scottish Moments skriver:

  Hej! Jag köpte onlinekursen Bloggskolan som du och underbaraclara skapat. Jag gick noggrant igenom den och nu finns resultatet , min egen blogg, live online. Har försökt tillämpa allt jag lärde mig i kursen men mycket finns ju att förbättra. Ville bara berätta det:)

 • Robert skriver:

  Man ser onekligen vart Jysk fått inspirationen ifrån. Fast skillnaden är enorm. Tom Dixons andas L Y X långa vägar. Jysk patetiska kopia andas billigt, billigt.

 • Anders skriver:

  Från bilderna måste jag säga att jag tycker Jysks version ser betydligt tråkigare ut.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.