Annons

Favoritfåtölj nr 2

Jag nämnde vid något tillfälle att Mats Theselius Bruno från Källemo är en av mina topp 5 av drömfåtöljer och fick genast frågan vilka fler som platsar på den listan. Här är ett annat exempel. Bruno Mathssons Eva med spänd lädersits. Men just den varianten slutade tydligen tillverkas på 80-talet och är stört omöjlig att få tag på via auktionsverken (tro mig jag har sökt!). Ändå. Den är ju så fin att jag blir mjuk i knäna.
Kanske just därför träffade Bemz nya pressbilder mig rakt i hjärtat. Skandinaviskt, bohemsobert och vuxet. Eller akademiskt, blekt och trökigt. Beroende på vem du frågar. Men jag älskar’t. Och visst ÄR Eva stilig i läderskrud? Har du en ståendes hemma i förrådet så är jag spekulant!
Foto: pressbilder för Bemz nya trendrapport Swedish Grace

Kategorier:

Kommentarer

 • Emma F skriver:

  Vi har två evor ståendes i vardagsrummet, inköpta från Lauritz i Danmark och med lagom mycket patina. Men de har den klassiska sadelgjorden och jag kände faktiskt inte till att det funnits en lädervariant. Nu blev jag alldeles ha-galen och även om jag älskar våra två sköningar till stolar så är ju det här något extra, verkligen.
  Så snyggt!

 • Frida skriver:

  Emma: Ah, förlåt 🙂 För att göra dig ännu mer ha-galen finns Eva även med flätad lädersits (som den du har fast med läderremmar). Även den ljuvligt fin. Finns både i nyproduktion och vintage, men jag såg även på PTV i Göteborg att man kan få de "vanliga" Evorna omflätade med läder om man vill för en hyfsad peng. Kanske ett alternativ för er när sadelgjorden blivit utsliten?

 • Felicia Marthe skriver:

  Kohud kan vara bland det finaste att ha på ett trägolv… Har själv en brun hud!

 • Anna skriver:

  Det fanns ett par sådana med lädersits på bukowskis market för några veckor sedan. Inte särskilt dyra heller. Dock tycker inte jag de är så bekväma att sitta i.

 • Toni skriver:

  Skit snygg, Önskar min chef köpte en för mig att ha på kontoret. Men då får jag nog jobba kvar i många år 🙂 Bra smak är sällsynt. Uppskattar tipsen jätte mycket

 • Mia skriver:

  Tidaholms bibliotek har säkert ett tjugotal sådana. Med fantastisk patina. Nån där visste vad den gjorde när den beställde möbler o lampor o dylikt.
  De är ur-sköna att sitta i o bara finare o finare med åren ju. Vill också ha!!!!!!

 • Emma F skriver:

  Tack Frida för tipset! Vi kommer att behöva lämna in dem om något år för omflätning, jag ska verkligen undersöka läderbiten. Såg bild på det nu, verkligen jättefint!

 • Fru Minimalist skriver:

  Jag kom att tänka på dig Frida när jag hittade den här inspirerande designsidan.
  https://www.upcyclista.org/
  Finns även på Facebook, sök på Upcycling

 • sandra skriver:

  äntligen en bild som avviker från de andra.blivit så uttjatat med allt "lotta agaton-igt".snyggt men när alla hemnet inspirationsbilder är likadana blir man trött.grått i olika toner, mässing, träapor o diverse gulliga prylkollage med grejer som ingen har användning för….

 • Tea skriver:

  Snyggt!

 • Linn skriver:

  Precis som Mia här ovan är inne på, att de finns på ett bibliotek, så tänkte jag att de finns säkert att finna i offentliga miljöer/institutioner. Någon gång i tiden beställdes nog MÅNGA Bruno Mathsson fåtöljer till bibliotek, universitet och liknande (hello stor budget!). Min pappa har många år på GU bakom sig och har lyckats rädda såväl en PH-lampa, en Bumling och en Lamino i flyttrensningar.
  Annars är min favorit i offentliga miljöer-sammanhang kommunhuset i Partille, där hänger stora Kotten i koppar och strålar.

 • Tänkte på dig när en släkting till oss som är konst och desigintresserad visade upp sitt senaste "fynd".
  En helt unik Theselius stol med något slags mönstrat skinn mm.
  Tydligen värderad till ett 6-siffrigt belopp 🙂
  Inte en stol att sitta i mao 🙂
  Kram Anette

 • Nayomi skriver:

  ååh en hud vill jag också ha, finns det fina fejk elelr är det äkta vara som gäller? Ni får jättegärna kika på min tshirt design btw, it would make my day! :)https://thrdl.es/~/2hY0

 • Karin skriver:

  Ifall man ska köpa den flätade lädervarianten så rekommenderar jag att köpa begagnat. De nya är ganska fult färgade i en aprikosfärgad ton. De begagnade med fläckar och mörknat läder är så mycket snyggare. Jag köpte två på Stadsauktion i våras (tack Barnebys för bevakningen!)
  Ifall man vill beskåda två snygga exemplar i flätat läder (ej till salu) så rekommenderar jag Boomerangbutiken i PK-huset i Sthlm. Där står två skönheter!

 • Sandra skriver:

  Mja… Evan är lite trööök-akademisk för min smak. Men det kan ju ha att göra med att jag jobbar på Uppsala universitet och vill se annat hemma 😉

 • Anna skriver:

  Kollade just igenom bukowskis market i göteborg, scrollade förbi ett par Eva och tänkte att visst såg jag detta inlägg nyss. De är dock klädda i blått tyg, men med stora skinnstycken och en skicklig tapetsör är ju allt möjligt!

 • Christie at Bemz skriver:

  Hej! Tack för att du visar våra fina bild 🙂
  Har du fått de senaste nyheterna från Bemz? Skicka gärna ett mail till mig om inte, så ser jag till att du bli uppdaterad.
  Christie at Bemz

 • Annelie skriver:

  Hejsan! Vill tipsa om att det finns tre Eva i brunt, 2+1, på lauritz just nu. Avslutas om fem dagar. Visas i Örebro. Själv har jag tråkigt nog ingen plats för dem ..

 • Ella skriver:

  Barnebys.se har. 4 dgr kvar!!!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.