Annons

Veckans DIY: Mobiler till baby och barnrum

Det är många som har hört av sig och bett om förslag på var man kan hitta fina mobiler till baby- och barnrum. Mitt bästa tips? Gör en själv! Allt du behöver är papper, lim, en vass sax och lite kreativitet. När Ica bad mig pyssla ihop något inspirerande av deras nya hobbysortiment så bestämde jag mig för att visa hur man enkelt kan skapa ett gäng fina mobiler med enkla medel.

Fundera ut några motiv som ditt barn gillar, skissa med blyerts eller klipp ut figurer på frihand. Använd en vass sax, färgat papper och klistra lager på lager eller jobba med veck och vikningar.
Jag använde en kvist från skogen, genomskinlig nylontråd, band, mönstrat papper och olika små pysseldetaljer från Icas hobbysortiment. För att göra bollarna nedan så klippte jag ut 5-6 runda cirklar som jag vek på mitten och limmade ihop tills de bildat en tredimensionell kula.
Tänk bara på att hänga mobilen på behörigt avstånd från små barnafingrar. Paasar de inte ovanför barnsängen (beroende på hur långt avstånd du har till taket) så är de fina att hänga i fönstret. Har du ingen lampkrok att hänga din mobil i så kan du nåla fast den i nederkant på gardinen tillexempel!

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se i samarbete med Ica

Kommentarer

 • Kul med DIY som man lätt kan fixa själv utan större kostnad. Då kan man ju med gott samvete byta ut det när man tröttnar på det, om det så bara är för ett kort tag man vill ha det. Perfekt!

 • Anonym skriver:

  Tack för superbra tips! Dessa var verkligen jättehärliga allihop.

 • nica skriver:

  Fina tips! Tycker fågelmobilen passar fint som dekor i ett småbarnsrum också, dottern som snart är tre skulle älska den. Och att vara med och pyssla fram den. Kanske blir vårt fredagspyssel denna vecka 🙂

 • Ti skriver:

  Imponerad av din fantasi och ork. Är du inte småbarnsförälder…? 😉

 • pilotfrun skriver:

  Supersöta allihop!
  Kram
  Rebecca

 • Smäm skriver:

  Fint att använda en gren. Jag gjorde en variant med hjälp av grillpinnar till min son för några månader sedan, men en trädgren var ju mycket finare 🙂 kram!

 • Ida skriver:

  Men så himla fyndigt! Copy paste på den du!

 • Frida, du är nog den fiffigaste jag känner 🙂 Önskar jag hade hälften av din förmåga att knåpa och pyssla ihop fina grejor.
  En fortsatt härlig dag!
  Anette

 • Anonym skriver:

  Vad söta 😀

 • Elena skriver:

  Fint och enkelt 🙂

 • Lovisa skriver:

  så himla söta!

 • Maria skriver:

  Åh vad smart! Ser så enkelt ut att detta måste jag prova själv, får se om resultatet blir lika lyckat som ditt.

 • Okidoki skriver:

  Gulligt!

 • Anonym skriver:

  Så fina mobiler. Jag blir så sugen på att pyssla ihop en fast det är några månader kvar tills min lilla ska komma ut. Det är så roligt att förbereda, nu när jag fortfarande har tid och ork ( ingen skrikande baby mitt i pysslet)så borde jag passa på.
  Tänkte på att jag inte vill att babyn bara ska se kortsidan av papperet. Men om man sätter fast tråden mitt på papperet/figuren så att motivet riktas nedåt, så kanske babyn kan se mobilen bättre från sin vinkel.
  Tack för din inspirerande blogg.

 • Mimmi skriver:

  Gillar verkligen den första med fåglarna 🙂
  Kram Mimmi

 • Katrin skriver:

  Fina!! Gillar fåglarna!
  Dock är det väl bara bollarna som bebisen egentligen ser något av. De anda passar bättre som dekoration i ex ett fönster tycker jag.
  Själv har jag gjort en mobil av origamitranor, perfekt att ha mobiler i papper, de flyger ju av minsta lilla vindpust 🙂

 • Fia Danforth skriver:

  Smart med en kvist! Jag har gjort liknande fast med vita pinnar bara, detta tillförde mer känsla! 🙂

 • Malin skriver:

  Supersöta 🙂 Vad pysslig du är! Min kompis fick en dotter i lördags, kanske man skulle göra en liten mobil till henne 🙂

 • Renée skriver:

  Har aldrig set sådant säljas på ICA. Har jag missat någonting?

 • Johanna Hulander skriver:

  Underbara!!! Må så gott! Bästa hälsningar Johanna, Joel home.

 • Anna skriver:

  Så fina, vilken trevlig present! Måste vara perfekta i barnrummet att på ett enkelt sätt kunna ändra efter årstid eller högtid.

 • Tina skriver:

  Vilken rolig idé =) blev helt pyssla sugen =)

 • Härliga mobiler! Jag har önskemål om tips på lite subtil och smakfull juldekoration. Inte för att jag tycker att man behöver hålla tillbaka på julen, men om man vill variera sig lite. Inte bara porslinstomtar och den vanliga adventsljusstaken. Hoppas du har några tankar om det här!

 • Gabriella skriver:

  Åh så fint! Underbart!

 • Ann Stenström skriver:

  Men vad fina mobiler!Mycket roligare att göra eget och personligt!
  Kram
  Ann

 • Paulina skriver:

  Så fint :)) duktig du är

 • Bodil skriver:

  Så väldigt fint. (Har missat att Ica har hobbysortiment-och rätt mycket såg det ut som på hemsidan?!)

 • Anonym skriver:

  så otroligt fint! älskar de med molnen lite extra ♥

 • Sofia Schalander skriver:

  Jisses så fint! Supermysigt, går nog att göra mycket annat av idén också!

 • emma skriver:

  Åh så fint och kreativt!! Önksar jag hade en liten att göra en mobil till men min lilla skrutta har hunnit bli stor nuuu!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.