Annons

Tips till önskelista vid dop och namngivning

Det är många som har hört av sig och bett om tips på saker man kan önska sig eller ge bort till små barn och deras nyblivna föräldrar. Speciellt när det vankas dop och man vill satsa på något annat än de allra vanligaste presenterna (typ tenntavlor, namnpallar, födelsedagståg och mätstickor). I helgen är det dags för Max att ta på sig klänningen och få vatten över håret och därför tänkte jag passa på att dela med mig av vår dopönskelista (med många tilläggstips). Hoppas det kan inspirera!
Sparbössor är en vanlig doppresent. Georg Jensens moderna Moneyphant är en designklassiker som kan följa med barnet från det lilla babyrummet till det egna boendet. Pris från 699 kr.
Barnporslin och bestick är också populära presenter. Arne Jacobsens pedagogiska bokstavstallrikar i melamin och Karin Mannerståhls bestick Animal Friends är jättefina! Pris 89 kr respektive 259 kr.
 
Och på tal om mat och saker som kan följa med hela livet så är en Stokke Trip Trap garanterat en uppskattad och användbar present. Ja, den kostar en del (från 1199 kr), men kompisar eller släktingar kan ju gå ihop. Har föräldrarna redan stolen så finns det roliga tillbehör som dynor och selar.

Långlivade leksaker (/barnrumspynt) är en annan grej man kan passa på att önska sig. Kay Bojesens apa (1095 kr), Oyoys träkaniner (315 kr) och Acnes Chester (från 495 kr) är några favoriter.
Ett riktigt fint fårskinn. Perfekt att ha i vagnen när bebisen är liten, eller som värmande underlag på golvet eller som gosig pläd i barnrummet eller i tonårssoffan eller i första lyan. Ja, ni fattar.

Man kan också beställa personliga träklossar med barnens namn, födelsedatum, födelseort och begynnelsebokstav etc. Köps på Etsy från Erika Meyers. Pris från 166 kr + frakt. Tipstack till Maria!

Roliga inredningsdetaljer som kan skapa fina barndomsminnen är ett annat tips. Ett lektält (Granit, 899 kr), bra förvaringsboxar (dessa från fd. Heirloom) lekfulla klädkrokar eller en söt nattlampa?
 
Sist men inte minst. Pedagogiska och praktiska måste-ha-prylar tar nog alla föräldrar emot med öppna armar (hellre än silvriga dopgåvor som bara samlar damm). Brios klassiska lära-gå-vagn (200 kr) eller dragtax (120 kr), Fjällrävens minikånken (449 kr), en tandgiraff (199 kr) bra barnböcker, personliga namnlappar för att märka barnets kläder eller varför inte ett presentkort på en baby- eller familjefotografering? Har du fler tips på fiffiga doppresenter som du fått eller önskat. Dela gärna med dig!

Kategorier:

Kommentarer

  • flerbarnsmor skriver:

    Den där giraffen. Piper. I en helt outhärdlig frekvens. Och alla barn ÄLSKAR att få den att pipa. Komplettera med snygga hörselkåpor till föräldrarna.

  • Frida skriver:

    Flerbarnsmor: Jag vet. Har en själv. Om man inte står ut kan man koka/desinficera giraffen. Då försvinner pipet…. 😉

  • A. skriver:

    Tusen tack för bra tips!

  • Lina skriver:

    Vad kostar förvaringsboxarna?

  • Fru Minimalist skriver:

    Jag tycker boken Svenska Barnvisor av Tina Ahlin där boken kan spela upp musiken till låtarna och sen kan barnet och föräldrarna att sjunga med, är en jättebra present! De flesta barn tycker om att nynna med i låtar och känner igen dem när de hör musiken. Dessutom väldigt bra urval av låtar.
    https://www.adlibris.com/se/bok/svenska-barnvisor-urval-piano-och-munspel-9789171262349

  • Mimmi skriver:

    Jättefina tips, jag brukar köpa något och sedan komplettera med något personligt, som till helgens barndop sydde jag en kudde med en dahlia på eftersom flicka heter Dahlia, mycket uppskattat av föräldrarna
    Mvh Mimmi

  • Linda skriver:

    Hej Frida, tack för en superbra o inspirerande blogg. Alltid lika bra! En fråga, du har lagt upp en bild på ett väldigt fint fårskinn. Har du ngt tips på vart man hittar ett som ser ut som på bilden? 🙂 Tycker alla bara är riktigt ljusgrå..
    tack på förhand!

  • Oslo på svenska skriver:

    Jag gjorde en lista inför vårt dop https://lifestyleblogs.se/oslopasvenska/2013/09/04/tips-pa-doppresenter/
    Personlig namntavla blev väldigt snygg!

  • Sophia skriver:

    Jag och min kille gav bort ett äppleträd i doppresent som blev extremt uppskattat! Kändes som en rolig present då det ger frukt först efter några år när babyn växt till sig och kan plocka äpplen själv. Kräver dock en trädgård så passar ju bäst till de som bor i villa!

  • Lina skriver:

    Perfekta tips! Min lille fick en bil från Sirch i doppresent. Rolig tycker han och snygg tycker mamma! https://www.sirch.de/en/8-sibistoys.htm

  • Emelie skriver:

    Jag och min kille gav bort "pekboken för lite finare barn" till hans kusinbarn, var riktigt uppskattat med lite humor bland alla seriösa presenter 😉

  • Mia W skriver:

    Hej, dessa kaninlådor som jag har letat efter dem. Min fråga finns dessa fortfarande till försäljning? Och i så fall vart hittar jag dem? //Mia

  • Carro skriver:

    Alltså kaninlådornam får det att få tag i någonstans? Letat gärnet på nätet och blocket osv i typ ett år???

  • Alla bra förslag. Vi gav bort ett pärlarmband från spanska Tous, till en liten tysk flickbebis. Pärlor och en liten Tous-nalle i silver, finns massor olika varianter. Sen önskade jag mig ett likadant av Maken, för det var så fint!

  • Carro skriver:

    Även acne nallen var slutsålt och kommer inte in igen. Bästa Frida, du får göra någon aktion i dessa frågor:)

  • Ann-Sophie Sund skriver:

    Kan varmt rekommendera de fantastiska silversmyckena ”Blinka lilla stjärna”, ”Krokodilen i bilen” och ”En elefant balanserade” med gravyr från http://www.familjesmycken.se som doppresent. Alltid lika uppskattade!!

  • Ylva Skarp skriver:

    Här kan du få önskat namn skrivet på en bokstavstavla:
    https://shop.ylvaskarp.se/sv/produkter/papper/bokstav.html

  • Emma skriver:

    Åååh den där sparbössan var riktigt snygg!

  • Frida skriver:

    Vilka fina grejer

  • Vilken lista Frida! Kaninerna från OYPY är toksöta och Fjällräven en så nostalgisk klassiker.
    Kram Anette

  • Anne skriver:

    Mange gode tips! 🙂

  • Camilla skriver:

    Jag har gjort posters som har blivit en populär doppresent till barnrummet och har även tagit fram en mer grafisk mätsticka för barn i vinyl att sätta direkt på väggen. http://www.aoc-skapa.se

  • Anonym skriver:

    Superfina saker:) ha en bra kväll kram

  • Kattis skriver:

    Vi brukar köpa Streamliner-bilen från Playsam, lekvänlig och snygg! Funkar även fint som 1-årspresent. Finns i flera varianter numera även om jag tycker den klassiska är finast.

  • Sara skriver:

    Fjällräven väskan är så himla snygg:)

  • Jättefin lista! Har gjort en liknande för ett par veckor sedan som hittas här: https://hobbyisten.se/2013/october/forslag-pa-dop-namngivningspresenter.html

  • Lena skriver:

    Är du säker på att tältet från Granit finns kvar? hittar det nämligen inte på hemsidan..

  • Frida skriver:

    Lena: Kollade med Granit och det är bara tillfälligt slut men kommer snart i lager igen. Jag köpte mitt för två år sedan så jag tror det är en grej de har i "standardsortimentet" nu (året runt).

  • Louise Bondebjer skriver:

    Jag älskar dop och tycker det är så mysigt att få vara med vid ett barns första festlighet arrangerat för dem! Nåväl, doppresentstips: jag är väldigt förtjust i barnböcker och tycker det är så trevligt att ge en bok bland alla andra prylar. Vad slår en klassisk bok från Elsa Beskow, givetvis skall man skriva i boken några rader om lyckönskningar som minne det lilla barnet!
    En klassisk fotoram är trevligt, typ Georg Jensen.
    Vi har fått vackra silvermuggar till barnen med ingraverat namn, ljuvligt att stoppa barnens små vitsippebuketter i och ha på bordet.
    Sist men inte minst, skåning som man är.. En bedårande Falstero-toffla med barnets namn målat på, typ i stl 23 är urgulligt att pryda barnrummet med!

  • Lovisa skriver:

    Personliga namntavlor finns att beställa på http://www.minelli.se. Ange barnets namn, färg på bokstav och vilket djur du vill ha så utformar du din egen tavla

  • Monnah skriver:

    Att du har god smak har du ju visat förut. Tur bara att jag inte ska gå på ert dop, för det hade varit för kostsamt. 😉 Fast det är klart att man kan gå ihop några stycken tillsammans för att samla ihop till något lite större! Lära gå-vagnen är min favorit. Vi har tre barn som hade så otroligt mycket roligt med den! Inte bara är den stadig och i rätt höjd, utan kul att samla saker, sitta i, köra rally med och allt möjligt annat kul.

  • Johanna skriver:

    Jag tycker helt klart att man ska gå ihop och satsa på en rejäl grej. En Stokke-stol te.x. Superbra tips! Vi har en liten flicka på 1 1/2 och det är lätt att man får 150 babyhalsband och 15 barnserviser. Lite mycket så jag hade absolut om man fått "önska" fått något mer hållbart i längden och gärna praktiskt. Kanske en finare babyfilt, fina badlakan etc. Tyckte som sagt att vi nästan bara fick serviser och smycken. 😉

  • Elin skriver:

    Superfint såklart!
    Har sett att flera efterfrågar förvaringen med kaninöron från fd. Heirloom och så även jag… Någon som har koll på om dessa fortfarande produceras och var man i sådana fall kan köpa/beställa dessa?

  • Lovina skriver:

    Tyvärr produceras inte de fina kaninboxarna längre.
    Jättetråkigt!! Hoppas att se kommer i produktion snart igen.

  • maya skriver:

    våra fick tripp trapp av oss föräldrar på dopdagen.
    stolarna har sedan hängt med o såldes på blocket när barnen var ca 8-9 år gamla o då får man ändå en bra slant för en fin stol.
    så helt klart värd pengarna!

  • Vilka fina träklossar!

  • Anna skriver:

    Besticken är ju fina! Mina fick dom men dom är helt värdelösa för barnen att äta med 🙂 minikånken hat mina oxå, dom är super 🙂
    Och träleksakerna, så är det nig väl mer för mammas skull än Max 🙂

  • Lena skriver:

    Tack för svaret Frida!

  • Anna skriver:

    Mina kids sover i spjälsängar från heirloom och vi har även en byrå. Efter att ha läst här och påmints om de fina kaninlådorna så blir det nog två i mellanvariant till barnens nya Lekrum 🙂

  • Susanne skriver:

    Fin lista på doppresenter! Jag kan också tipsa om Kids Concepts fina barnsortiment. Mätstickor, boklister att kombinera till en fin barnbok, möbler, klosstorn och fina plocklådor, canvastavlor med alfabet och siffror. Listan kan göras mycket lång. Dessa produkter finns bla hos fb interiör i Kungsbacka Innerstad

  • Alice skriver:

    Åh älskar george jensen. Har en underbar ljusstake hemma men planerar på att införskaffa flera!

  • evelinho skriver:

    Vill tipsa om denna fina, stilrena födelsetavla som jag och min sambo tagit fram för alla oss som vill ha ett bestående minne av våra barns födelse på väggen. Idén är att barnets födelsestorlek blir i skala 1:1.
    Läs mer och beställ på:
    https://www.personligfodelsetavla.se/

  • Klara skriver:

    Jag var också ute efter granit-tältet som jag kollat efter på hemsidan ett par gånger på sistone, skönt att höra att det kommer in igen. Man blir ju så trött på sig själv när man kollat på en grej tusen gånger och sen när man väl kommer till skott så finns det inte längre att köpa…

  • Wenche skriver:

    w:forms ABC poster passar fint i present! Finns både som svensk och dansk version. Kika in på hemsidan: http://www.wform.dk

  • Maria skriver:

    Bra tipps! sittpuffen Kebnekaise från Little Red Stuga fick min son Alvar, mycket uppskattad och känns lite unik.

  • Sara skriver:

    FANTASTISKT bra tips allihop!!!
    Heja dig!
    X

  • Tuulli76 skriver:

    Kan varmt rekommendera http://www.doptavlor.se. De har personliga doptavlor och namntavlor med färgglada motiv både på roliga djur, bilar, flygplan m m. Jätte fint i barnrummet och en personlig och lite unik gåva. Perfekt doppresent 🙂

  • farmhouseshop skriver:

    Vilken inspirerande blogg och vad roligt att läsa ett inlägg om doppresenter! Förutom barnrumsinredning är just doppresenter vår specialitet:) Vi handmålar doppresenter med motiv och namn efter önskemål, du kan alltså själv välja ett eget favoritmotiv. Välkommen till vår butik i Sickla Köpkvarter eller kika här
    https://www.farmhouseshop.se/sv/handmalade-presenter/
    Sanna/Farmhouse

  • Lena skriver:

    Vill man ge något helt unik kan jag tipsa om ett besök hos oss, vi syr lapptäcken och broderar in namn och datum gratis på alla beställningar ända fram till julafton! Och allt är fraktfritt:)

  • Verena skriver:

    Många fina förslag! Träapan gillar jag verkligen!

  • Martin skriver:

    Tack för bra tips. Här kommer ett till: Charlotta Folkelinds "Trallmanacka" en väggkalender med barnvisor fungerar bra som doppresent eller barnpresent.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.