Annons

I have a dream…

Jag lovade ju att berätta mer om mina planer för barnrummet. Så låt oss börja med väggarna. Till er som nu laddar den verbala bössan med kulörargument, snälla vila lite på hanen. Min utgångspunkt är nämligen att jag vill ge alla färgglada barnleksaker, gosedjur, bilar, böcker och småpryttlar en lugn och rofylld botten att lira mot. Därför tänker jag grått. Ljust grått. Och allra helst i tapetform, med ett svagt mönster som skapar liv. Men redan där har jag kört fast. Deluxe. Jag har nämligen kärat ner mig i en tapet som inte bara är svår att få tag på. Den finns inte ens i produktion! Bara i min fantasi. Scrolla ska jag visa.

Jag är omåttligt förtjust i tavlan Pirum Parum från Fine Little Day och jag skulle vilja göra om Sandbergs klassiska barntapet Kaspar, till en strax ljusare grå än det päronet. Men Kaspar finns bara i färg. Rosa, blått, grönt eller gult. Eller hårt svartvitt. Så därav rubriken. I have a dream… Snälla Sandbergs, det är ju fredag och allt. Kan ni inte överväga att göra den grå också? Jag bjuder på idén (och min amatörmässigt redigerade bild nedan) för att illustrera hur fint det skulle kunna bli i ett hörn hemma hos oss. Och den tapeten skulle jag matcha med gult och svagt rosa som accent på kuddar, lampor och bäddtextil. Jag är övertygad om att tapeten skulle sälja bra. Någon mer som vill ha?

Foto och redigering: Frida Ramstedt, Trendenser.se (obs! nedre bilden är ett montage)

Kategorier:

Kommentarer

 • Åh Frida jag håller så med! Alice hade tapeten i sitt rum både här i nya huset (och i gamla) till en början i rosa och jag bara älskade den! Tyvärr tyckte hon inte om den efter ett tag och ville ha rosa blommigt istället:/ men en i grått ja tack! Skulle sälja som smör i solsken:)
  Fin helg till dig!
  Kram Mia

 • Ylva skriver:

  Hej Frida! Den här tapeten dök spontant upp i mitt huvud när jag såg din drömtapet. Liknande, om än med lite mer organiska former…

 • eda skriver:

  Är du intresserad av smink, film, reklam, foto och hår? Kika in!
  https://edasalihov.blogg.se

 • A. skriver:

  Så himla fin! JA tack!

 • Anki skriver:

  Just den tapeten är min favorit. Ville ha den i yngsta dotterns rum men gillade inte färgerna så jag valde bort den. Så JA JA jA den är ursnygg i grått.

 • Prnilla skriver:

  Ja, vad fint, skulle jag också vilja ha! Jag hade gärna sett Half moon från ferm living i grå/vitt också. Den svartvita är fin, men känns lite för mycket kontrast. Upp till kamp alltså!

 • Ulrika skriver:

  Vi valde den gröna för att den kändes mest neutral (gillar inte den svartvita). Men hade grått funnits hade jag absolut övervägt det!

 • Hem och Lycka skriver:

  Håller med, så fin den skulle bli!

 • Den dagen jag äntligen får inreda ett rum till Ellen skulle jag absolut kunna tänka mig den tapeten i ljusgrått, så snyggt! Trevlig helg!

 • Elin - A home skriver:

  Hej!
  Jag gillar visserligen den svartvita bäst av de alternativen som finns idag, har den i dotterns rum. MEN hade tapeten funnits i ljusgrått hade jag helt klart valt den istället!

 • Tapeten är en favorit i vårt hem då vi haft den blå varianten ett antal år hos vår yngsta son. Vi är supernöjda. I grått hade den ju också varit grym…Sandbergs …kom igen och leverera…:)
  //katarina

 • Maria skriver:

  Jag köper den direkt om den kommer i produktion.

 • Jag har päronen hemma, älskar den! Den väntar dock på att få sig en ram.. Tapeten ser jättefin ut! Ljusgrått är ju jättefint och skulle passa bra i ett barnrum! Hoppas di kan övertyga Sandbergs! 🙂

 • Johanna skriver:

  Kolla in om Festival concrete från Mini Moderns kan vara ett alternativ. Hus på ljusgrå botten. Också superfin och lite mer ovanlig. Tack för bloggen!

 • Johanna skriver:

  Gråa nyanser är superfint i barnrum. Kika här i inlägg Fixat för bebisen hur jättefint vi målat till Malte!

 • Tessan skriver:

  Det ser så harmoniskt ut med den gråa tapeten! Får överväga ljusgrått när det är dags för barn och barnrum!

 • Anna skriver:

  Ja tack! Jag kommer att vara en köpare av denna grå tapet om den kommer på marknaden.
  Trevlig helg!

 • Mini skriver:

  Jag vill, jag vill!
  Kom igen Sandbergs, lyssna på Frida och jag kör över barnen och maken och tapetserar barnrummen med den dör godingen!
  Tack för inspirationen Frida!
  Härlig helg på er!

 • Victoria skriver:

  Jag vill ha, Sandbergs!

 • Miriam skriver:

  Har spanat på den svartvita länge, men tycker precis som du att den är alldeles för skarp. Så en grå skulle jag köpa direkt!! Sandbergs: Hear!

 • Jojo skriver:

  Mysigt!

 • Jenny skriver:

  Ja tack säger jag! Ska också snart inreda 2-åringens nya rum och har börjat spana. Denna hade passat in bra också i ens övriga stil 🙂
  Gärna mer barnrumsinspiration!

 • Åh va snyggt!!!! 🙂
  verkligen kanon fint! Gillar färgerna!

 • Emma - By Emma skriver:

  Klart att Max ska ha den tapeten som han vill ha (läs mamma vill ha).
  Kram!

 • Jenny Oscarsson skriver:

  Go Frida! Har den i svartvitt i sonens rum och skulle gärna byta ut den mot en gråvit.

 • Hanna skriver:

  Ja, eller ännu bättre! Skicka utmaningen vidare till designens upphovskvinna Charlotta Sandberg som numera driver sitt egna företag Majvillan med härliga tyger och tapeter! Jag jobbade på Sandberg som designer när vi köpte denna underbara design av Charlotta, tror det var 2001, det var hennes examenarbete från THS och designen hette Lyckliga Gatan. Åh, vad jag skulle vilja se Charlotta göra en nytolkning på detta tema, tretton år senare!

 • Anonym skriver:

  ohja. grått hade verkligen varit toppen. så fint!

 • A-mamman skriver:

  Jättefin i grått! För övrigt en fin väggfärg i de flesta rum. Dock har vi just tapeten Kaspar i ljusblått, klockrent när man gick med en bebispojke i magen och skulle fixa fondvägg… Men efter 5 år gillar jag den fortfarande och det är ju ett bra betyg.

 • På Selmas gata skriver:

  Men Frida, nu har du gett även mig ett begär efter den tapeten! Skrev precis häromdagen om mina tankar kring barnrummet som verkar stämma in med dina, ett harmoniskt rum med rogivande färg på väggarna.
  Vi hade precis köpt hus när vi fick reda på att vi väntade barn och när sonen (som också heter Max btw) föddes så hade vi målat hans rum i ljust grå färg, det blev så bra! Numera bor vi i en liten tvåa och sover alla tre i samma rum, men letar större och då skulle jag älska "din" tapet i barnkammaren! Så heja Frida, skriver gärna under namninsamlingen till Sandbergs:-)

 • Nina skriver:

  Ja, tack. Bra idé Frida!

 • Pella skriver:

  Ååh, såå mysigt att planera barnrum! Särskilt för de små parvlarna som inte har så många egna ideér om "finfina" saker och färger… Typ ett randigt sovrum i Hammarbyfärgerna. Halva alltså. Andra halven skall helst vara randigt i SSKs färger. Då pratar vi grön/vit randigt och lite röd/vit randigt på det… Nu föreslår jag försiktigt att "kanske hemma hos pappa…!?" …och målar väggen med svart griffeltavelfärg. 😛 -…Men så till saken: Det kan vara riktigt, riktigt fint med en gråmålad vägg som fond till fina prints, fotavtryck och annat. Se inspiration här https://elisabethheier.blogspot.se/2013/07/det-minste-rommet.html

 • Lovina skriver:

  Jaa, snälla Sandbergs!
  Jag hade sett ut den här tapeten till min sons rum för några år sedan, men tvekade så över färgerna. Och nu vill jag ju helst ha en mjukt grå tapet i hans rum, som jag kan matcha med en annan tapet som blir grå i yngsta dotterns rum.

 • Tilde R skriver:

  Åh så snyggt, absolut snygg i grått! Tycker barnrum är himla mysigt

 • Anonym skriver:

  hahaha, du är underbar Frida! Och hur kan de motstå en sådan sockersöt önskan?

 • Lisa skriver:

  Mycket snyggare i grått!
  Ett barnrum fylls ändå med en hel del färg, därför skönt med en lugnare bas.

 • live a lot skriver:

  Tack söta söta du för länkningen till mig 🙂
  Ha den finaste av dagar!
  Kram

 • Erika skriver:

  Ja, vad fin den var i grått! Jag vill också ha… 🙂

 • Lise skriver:

  Vad fint 🙂

 • Jenny skriver:

  Den är så fin! En tapet som påminner en del om denna: https://www.mrperswall.se/alla-tapeter/kollektioner/hide-seek#id=2013

 • LB skriver:

  vilken mysig den sista bilden är 🙂

 • Jeanette skriver:

  Kontakta Charlotta Sandberg som har majvillans företag. Tror det är hon som gjort Kaspar. Nappar säkert. Älskar hennes gula tapet köksbärsdalen, men ljusgrått är väldigt fint med.

 • Anonym skriver:

  mysigt

 • Maria B skriver:

  Hej Frida!
  Så fin tipin är på bilden! Jag undrar var den är inköpt någonstans? Är ute efter just en sådan eller en liknande. Vackert inslag med naturfolkskänsla!
  Varm hösthälsning,
  Maria

 • Sofie skriver:

  Ja tack! Vi har samma tankar, något vilsamt på väggarna som bryter av mot allt det "hysteriskt" färgglada på golvet:)

 • Frida skriver:

  Maria B:
  Tältet köpte jag på Granit (innan Max ens var planerad 🙂 Finns fortfarande kvar i sortimentet!

 • Alexandra skriver:

  Hej!
  Jag är så glad att du gav Sandberg förslaget om grå Kaspar. Vi slog till och tapetserade hela vår dotters rum med den tapeten för snart ett år sedan och det är fortfarande det finaste rummet i hela lägenheten. Tack!

  • Trendenser skriver:

   Hej Alexandra, så himla himla roligt att höra! Jag är också glad i tapeten så den kommer att få sitta länge i Max rum 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.