Annons

Hemnetgodis från Stadshem

Förra veckan tipsade jag om Bolaget i Malmö, för er som gillar att ”fönstertitta” på nätet. Den här veckans ode går till Stadshem i Göteborg. De lägenheter och hus som ligger ute hos dem känns också väldigt ärliga och härliga, även om de säkert också är stylade – på sitt vis. Det är inte alltid den typiska inredningsstilen i Majorna (där Stadshem ofta säljer) stämmer med min personliga smak, men det gör det inte mindre roligt att klicka runt och spana på alla roliga lösningar och idéer därifrån. Här är några fina exempel!
Ett snyggt bygge av klädstång, byråer och hyllor i ett sovrum som är till salu på Styrsögatan i Majorna. Perfekt om man vill njuta av vissa älsklingsplagg även mellan användningarna.
Förutom förvaringsidén för skor, spana in dörrhandtaget på garderoben! Gjort av svartmålade träkulor på snöre. Smart! Till salu på Storkgatan. Och kolla in den här kollageväggen på Älvsborgsplan.
Bilden nedan från Wingårdsgatan har gjort att jag numera jagar en stor lampskärm i glas (som man kan fynda från taklampor på loppisar) för att kunna göra en egen liknande (liggande) bordslampa!

Kategorier:

Kommentarer

 • Mia Arp skriver:

  Jag bara älskar den sista bilden! Den känns precis så där ljus och fräsch men ändå mysig som jag önskar att mitt sovrum ska bli när det är klart. Här är några fler bilder i samma ljusa mys som jag samlat i ett inlägg:
  https://hippiechic.blogg.se/2013/september/white-bedroom.html

 • Lina skriver:

  ÄLSKAR idén på glaslampan. Ett kul alternativ till Cluster lamp!!

 • Gittan skriver:

  För att det inte är typisk rikemans stil? För att Majbor faktiskt har smak Frida ? En EGEN stil. Varför inte bara skriva rakt ut att du inte gillar bohemer? Ärlighet Frida, ärlighet…vridna texter behöv ej.

 • frida skriver:

  rikigt fint. jag gillade sängborden på sista fotot samt tidningshållaren. ja lampanja allt. underbart!

 • Kaffehörnan skriver:

  Vaffehörnan här . Har bloggtorsdag ny blogg ligger uppe nu. Ta ett span

 • Frida skriver:

  Hörrö Gittan, du verkar vara på bettet. Smaken är som baken. Delad. Och det där med att Majorna-looken inte alltid passar hemma hos mig beror mest på att jag inte är så förtjust i 50-talsretro i mitt eget hem – men jag tycker det är fint hos andra. Och det har absolut inget med prislappen att göra. De prylarna är ju ganska dyra om man kollar på andrahandsmarknaden och antikauktionerna så där får du nog läsa på litet.

 • Lina skriver:

  Hej Frida,
  Någon aning om varifrån byråerna på första bilden kommer? Fina och roligare än Malmen och förhoppningsvis lite billigare än Snö 🙂

 • Fida, du hittar alltid så himla mycket fint på Hemnet!
  Kram Anette

 • Coolt att fixa en egen lampa med fynd! Jag får också kika efter liknande 🙂 Supersnyggt ju! Ha det gott!

 • kajsa skriver:

  Vad kommer tyget ifrån som ligger över stolen?
  Någon som vet?

 • Så fina hem du hittar med smarta lösningar! Och tack för länken i förra veckan, det uppskattas verkligen:)
  STOR kram från Borås!

 • Lars Sellebjerg skriver:

  hej
  känner du dig stressad när du är ute i sista minuten för att köpa en present till lillbrorsan eller din lilla syster eller bor på annan plats i Sverige då ska du klicka in dig på detta!

 • Ellinor skriver:

  RIKTIGT SNYGGT! 🙂
  Kolla gärna in min blogg där jag bjuder på min vardag som består av träning inför en svensk klassiker och ridning 🙂

 • camilla skriver:

  Riktigt snyggt!! Gillar speciellt sovrummet.

 • Gillar verkligen idéen med den liggande lampan på sista bilden! Jag som var på loppis tidigare idag, typiskt (eller kanske tur ;)) att jag skippade lampavdelningen för att jag hade ont om tid…

 • Silje skriver:

  Fantastiskt!

 • elinn skriver:

  Är du sugen på att vinna ett par linser till halloween kanske eller bara till andra saker så borde du kika in min tävling jag har på bloggen just nu!
  (jag har även veckans blogg och gör enkla headers)
  Hoppas vi ses där 🙂
  Kram!

 • Å gillar taklampan på första bilden. Väldigt annorlunda 🙂

 • Mia skriver:

  Tips på hur man får till viss elsäkerhet i en liggande bordslampa med glaskupa: jag har köpt flera glaskupor och använder en som lampa (resten är bara pynt i fönstret). För att se till att glödlampan sitter på plats tog jag underredet till en IKEA Fado och satte i kupan! Visst det är i vit plast, men det vänder man ju in mot väggen.
  Trevlig helg alla!

 • Sara skriver:

  Så mycket snyggt på alla bilderna. Vilken inspiration. Måste jag komma ihåg i allt fixande här hemma 🙂

 • Ann skriver:

  Smart idé med klädstång över två byråer. Men – en överhylla man inte kan damma utan en stege till hjälp är inget för mitt praktiska sinnelag 😉

 • Sofia skriver:

  Precis i min smak!

 • Emma skriver:

  Hej Frida!
  Jag tänkte tipsa dig om ett par glaslampor jag såg på Bukowskis Market, kanske det är något?
  https://www.bukowskismarket.com/sv/457547-taklampor-1-par-1960-70-tal-hojd-30-cm.

 • Linna skriver:

  Nydelig! Min smak 🙂

 • Emilie skriver:

  Någon som vet var jag kan hitta en stång likt den på första bilden? Vet att det finns på granit med den är för lång…

 • Katrin skriver:

  Är det någon som vet var byråerna kommer ifrån?

 • SKITSNYGG garderob längst upp…vill ha nu. Får hem och börja göra något åt min trista skrubb nu:)
  Ha en härlig vecka Frida
  LOVE Maria at inredningsvis.se – en blogg om inredning

 • Anonym skriver:

  Åh vilka balla bilder! Älskar inredningen, du är grym! Kram 🙂

 • Fanny skriver:

  Åh vad fint!!

 • Mia skriver:

  Ja, snygga byråer! Ingen som har en aning om var de kommer från?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.