Annons

Formex hösten 2013 – Habitats entréutställning

För första gången i Formex historia var det inte en stylist utan en inredningsbutik som hade fått äran att göra utställningen/loungen i anslutning till mässans entré. Brittiska Habitat i samarbete med Per Wennberg. Ett smart sätt av Habitat att markera sin högaktuella Sverigepremiär.
Mörkt petrolblå väggar, glas, speglar, läder och sammet. Stramt och… tomt. Jo. Men faktiskt. Efter den senaste tidens samlarscenografiska stilleben i mässentrén kändes det här liksom lite ovant. Och platt.

Golvet i loungedelen bestod av oregelbundna rutor i mörkbrunt, grått, blått och svart. 
Kolla också in fotokonsten som hängde på väggarna. Bilderna är plåtade av Lena Koller och består av motiv på frukt och grönt i komposterad form. Det kändes höstigt, och riktigt fint!

Annars bjöds det inte på några nyheter som fick mig att hjula av upphetsning direkt. Det känns så himla trist att behöva vara neggo, men den här utställningen var inte roligare än en Mio-katalog från 92.
Stilmässigt låg interiörerna också så långt ifrån det jag annars brukar visa att jag övervägde att inte lägga ut bilderna från loungen överhuvudtaget. Men rapportera skulle jag ju, så upp åkte de. Till slut.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Madde skriver:

  Hjälp vilket platt fall! Inredningsstylisterna för försäljningsobjekt kan detta bättre än de "stora jättarna".

 • A. skriver:

  Hjälp? Är det såhär Habitat ser ut nu? Jag minns det helt annorlunda från mina besök i London.

 • Maja skriver:

  fin blogg 🙂

 • Susihus skriver:

  Huu va trist, ingen upphetsning här inte. Jag kommer ihåg Habitat som kul, inspirerande och kreativt, fast det är ju några år sen. Det här känns väldigt mossigt.

 • Håller helt med! La märke till att mässan verkar ha sålt utställningsutrymmet i entrén i år. Var inne på Habitat i stan och tyvärr är det samma där. Rätt fina produkter i sig men inte mycket stylingi butik heller. Tror att de får det svårt om de inte tänker om.

 • Jonna skriver:

  Detta är precis hur jag ser Habitat framför mig. Dom kommer inte med särskilt spännande saker nu för tiden. Eller, enstaka objekt kan ju vara fina för sig men, som Charlotte skriver, dom imponerar inte när det kommer till styling.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.