Annons

Mönsterspaning: ”Blueprints”

Är det bara jag som utövar selektiv perception, eller är det så att blåmönstrad batik och ikat syns överallt just nu? Den förstnämnda tekniken används ju för att skapa unika mönsterbilder genom färgning och den andra genom vävning men gemensamt för dem båda verkar vara att de just nu är så populära att de printas – i massupplagor.  Här är några exempel som jag sprungit på under min mönsterspaning.
Både budgetkedjorna och de mer exklusiva varumärkena verkar gå ”all in” på blåvitt i år. Och visst passar det på sommaren. Svalt, krispigt och fräscht! Både på kuddar och sänglinne. och på det dukade bordet! Är du shoppingsugen rekommenderar jag dig att kolla in H&M Home och Chhatwal & Jonsson.
Foto: pressbilder samt kollage av foton från Chhatwal & Jonsson och H&M Home

Kategorier:

Kommentarer

 • Johanna skriver:

  Håller med – ses överallt! Själv nöjer jag mig dock med att njuta av det på bild. Är rädd att det för mig personligen är en färgskala som jag den 15 Augusti skulle tycka känndes hopplöst somrig och fel. Lite som att jag alltid får för mig att min stil är mer bohochic så snart jag reser till varmare breddgrader, för att sedan komma hem och upptäcka att "nja, inte riktigt jag".. 🙂

 • Anonym skriver:

  Fint 🙂

 • pilotfrun skriver:

  Så är det absolut! Det är mycket blått nu. Både vad gäller kuddar och porslin. Själv är jag ingen diggare av blått i inredningen. Tycker det är lite för kallt. Däremot kör jag gärna blå kläder och faktiskt att jag köpte två nya BLÅ klänningar förra veckan:)
  Kram

 • Gjorde själv samma reflektion igår under en tur runt på Bjärehalvön.
  Vill dessutom tipsa er som gillar Tine K framförallt utemöblerna, kuddar, mattor etc om att det finne ett stort sortiment av detta hos Barkåkra Trädgårdsmöbler (mellan Torekov och Ängelholm ungefär)
  Kram Anette

 • Har också laft märke till det – and i like it! 🙂

 • Malin skriver:

  Älskar din blogg! Härligt att du också håller vissa lokala tips – för en blivande Kungsbackabo som jag.
  Har en alldeles egen två jag snart sätter tänderna i och inreder. Dags för stolsjakt på Erikshjälpen.

 • Stilitiden skriver:

  Jo, det finns jättemycket fint blått nu, som det du visar, och mer lär ju komma. Inte mig emot, blir fint även som mer höstigt, indigo och bläckblått. Men det finns ju fortfarande grafiskt svart/vitt kvar därute mitt i sommarstiltjen;-) Om du inte redan sett själv, tips; fina tapeteten Scallop + kudden Birch/Fine Little Day + Sven Fristedts Pärita/Pompe för Hemtex; svensk retro.
  Ha en härlig dag!
  Camilla (stilitiden)

 • Tina skriver:

  Ja blåvitt är så fint! Min favorit är Chhatwal & Jonsson. En sån måste jag köpa snart. 🙂
  Tack för en inspirerande blogg!
  Kram T

 • Fräscht!! Det bästa är alla blå mönster på samma gång! mixa mixa:)

 • Himla snyggt med de blandade mönsterna. Blått och vitt är fräscha sommarfärger. Blev så inspirerad av ditt inlägg att jag var tvungen att göra ett eget om samma ämne:))
  Ha en fortsatt fin dag! /Linda

 • Gabriella skriver:

  Härligt med blått och vitt! Så fint det ser ut!

 • Maria skriver:

  Otroligt fint med blått. Älskar bilder där sängen finns. Lite så att man vill ha sitt landställe med den stilen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.