Annons

Vilken sofftyp är du?

Häromdagen fick jag ett roligt uppdrag: att skriva en krönika om olika soffpersonligheter för AP7-fonden, även kallad soffliggarfonden. Resultatet? Här kan du hitta min ”soffguide”! Även om texten i fråga är skriven med en skämtsam underton och en rejäl glimt i ögat, så tycker jag nog att man ibland kan se vissa gemensamma smakpreferenser hos olika personligheter som väljer olika sofftyper. Och med soffan som utgångspunkt kan man inte sällan gissa sig till vilken inredningsstil ägaren har i övrigt. Håller du med? Oavsett bjuder jag på lite lördagsläsning här. Till er som eventuellt undrar vilken sofftyp jag själv är – en kombo mellan den prestigelösa familjedivanen och den nödiga linnesoffan.
Foto: illustration av olika soffmodeller, för mer info se https://forvalt.ap7.se/

Kommentarer

 • Ha ha 🙂 Underbart fångat! Tack för kul läsning. /Familjedivanen

 • Mathilda skriver:

  Fin blogg 🙂 Vad ska du göra idag?

 • Johanna B skriver:

  Hahahaha… Howard. JA jag är en Östermalmsk***ing innerst inne!

 • Marie skriver:

  Jag älskar’t!

 • Härlig analys Frida!
  Jag hittade mig dock inte klockrent, men det beror nog på att det tog oss 5 år att komma överens om våra soffor, vi drar alltid lite åt olika håll min man och jag. Sedan att han använder gladeligen Dubbeldusch och jag trånar efter Aesop på Magasinsgatan, kanske hänger ihop på något vänster…eller inte. Men drömmer om linnesoffan, min man om skinnsoffa fast en stram en, kanske när vi enats vid 70+?
  Ha en skön dag!
  Camilla

 • Tove - Formfront skriver:

  Haha, vilken rolig artikel! Känner mig själv som något av ett hopplock av alla dessa. Vilken soffa är du själv?

 • Erik skriver:

  Hej Frida, du lyckades mer eller mindre pricka in full pott hos mig, 28 år gammal singel kille, garanterat Linnesoffan;)
  rolig läsning, ha en fin helg!

 • Elvira skriver:

  Vår veckans blogg avgörs på onsdag så det finns mycket tid kvar att anmäla sej! Anmälningsinlägget finns på vår kategori "tävlingar" nu så är det väl dags för mej att säga GOOD LUCK!

 • Lina skriver:

  Hahaha… Underbart!

 • Haha, här sitter en divansoffa utan divan! 😀 Känner mig nog lite som en blandning mellan divansoffan och hipstersoffan även om jag numera lockas av bekvämligheten och mysfaktorn i divansoffan när jag blivit småbarnsförälder 🙂

 • Sara skriver:

  tycker upp den längst upp till höger!

 • Uriel skriver:

  Jag gillar mjuka soffor.

 • Marie skriver:

  Jag tycker att det här var löjlig läsning. Att sätta människor i olika fack känns omodernt och inget jag trodde att du sysslade med. Oavsett om det är skrivet med "humor" eller inte.

 • Hannah skriver:

  Marie målgruppssegmentering är ju vad marknadsförare och reklamfolk får betalt för att syssla med hela dagarna så det är väl knappast varken modernt eller "omodernt" :-))

 • kajsa skriver:

  Den var mycket bra +++

 • Sylvia skriver:

  Soffor med lösa kuddar är ett elände!

 • Tina skriver:

  Gillar själv soffan nere till högre, fast har en i svart tyg.

 • stiliga hem skriver:

  Hihi klockren analys. Skrattade gott åt både mig skälv och andra. Jag är ganska typisk en howard, även om vi idag har en Morgan-soffa och en skinnsoffa (jo makens ungkarlssoffa).

 • Mel skriver:

  Nu är det bara att bekänna färg Frida! Vilken sofftyp är du?

 • Frida skriver:

  Mel: Det har jag ju redan skrivit, i blogginlägget 🙂

 • Charlotte skriver:

  Mjaaa, pappa har Howard, kan inte påstå att han är en Östermalmstyp även om han bor på kungsholmen. Sen är jag inte speciellt shabby chic även om jag har ektorp 🙂 Men kanske stämmer in med andra.

 • Ekomorsan skriver:

  Hehe sjukt kul generalisering med glimten i ögat! 🙂

 • Sandra skriver:

  Kul uppdrag, jag tror jag är och kommer alltid att vara en divansoffa 🙂

 • michael skriver:

  Sedan att han använder gladeligen Dubbeldusch och jag trånar efter Aesop på Magasinsgatan, kanske hänger ihop på något vänster…eller inte

 • Fredrik skriver:

  Kul läsning men jag vet inte om jag håller med helt och hållet 😉 Men som du sa så var det med glimten i ögat.
  Jag tycker mig dock se stora skillnader i smak på soffor, bäddsoffor och annan inredning i olika generationer. Kanske är det mode som fastnar hos vissa eller så ändrar man smak i takt med att man blir äldre. Väldigt få unga gillar i alla fall antik stil och väldigt få äldre gillar möbler med futuristisk design 😀

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.