Annons

Veckans snackisar och nyheter – v 26

Jag avslutar den här veckan med att i vanlig ordning summera de senaste inredningsnyheterna och bloggsnackisarna som passerat revy under de gångna sju dagarna. Först ut är en fin nyhet för badrummet, som länge har länge varit eftersatt på designfronten. Det enda varumärke som satt en ordentlig prägel på prylar avsedda för våtrum är väl danska Vipp? Nu är det nog dags för dem att se upp.
Landsmännen på Norm Architects gjort en insats för Menu, som ser ut att kunna ge de danska designklassikerna en värdig match. Serien Norm Bath, som är formgiven av Jonas Bjerre- Poulsen och Kasper Rønn, inkluderar fem produkter (en pedalhink, en tvåldispenser, en tandborstmugg, en toalettborste och en liten box med spegel). Snyggt jobbat! Tipstack till Lotta Agatons blogg.
Svenska Ljungbers textil har lanserat ett nytt textilmönster i dagarna. Det har fått namnet Salmiak och är en ombearbetad samt moderniserad variant på Sven Markelius klassiska mönster Pythagoras från 1950-talet. Förutom metervara så kommer mönstret även finnas på en lingarnstapet. Fint!
Artilleriet meddelade via ett nyhetsmail nu i veckan att de kommer ta in Ole Gjerløv-Knudsens klassiska dagbädd Safari i sitt sortiment. Många bloggare har uppmärksammat detta. Själv hann jag dock beställa mitt eget exemplar från webbshopen Urbanliving i Simrishamn, som haft den i lager en längre tid, bara ett par dagar innan jag fick nys om att man kunde köpa den runt knuten.

Intresset för gamla retroklassiker är något som även IKEA fått smaka på i juni då det bloggats mycket om deras nyproduktion av 50-tals ikonen Lövet som återtagits i sortimentet. Det soffbordet banade faktiskt väg för de prispressande platta paketen, men har sålts snordyrt på antikautioner under de senaste åren. Nu räcker det alltså att åka till väl valt IKEA för att lägga vantarna på ett för 499 kr.

En annan nyhet som ni inte får missa är Göteborgsbaserade Craft Collective som hakat på trenden med turkisk hamam och nordens nyvunna vurm för etno-looken på allt från badrumshanddukar till mattor Deras premiärkollektion består nämligen av ett miljövänligt frottésortiment, mattor och kuddar i tillverkade med en turkisk vävteknik. Tipstack till Camilla på bloggen Stilitiden!
 
I bloggosfären har det varit butiksöppningar runtom i landet under de gångna dagarna. Sofia har öppnat nya inredningsbutiken Urban Collection i Uppsala (som snart blir webbshop). Och på västkusten har Henrick slagit upp portarna till Moltaz Design Shop mitt i sommaridyllen Henån på Orust. Kul! Veckans mest ombloggade hem har jag nog redan visat, så jag avrundar istället min söndagsspaning med lite utomhusinspo som fått välförjänt blogcred i veckan. Foto och styling by Witte. Enjoy!

Kommentarer

 • Stilitiden skriver:

  Härlig sum up! IKEAs Lövet hade gått mig helt förbi…kul nyhet. Apropå fina badrumsnyheter så vill jag också slå ett slag för Craft Collective som ju finns i Gbg dessutom. Deras fina ekologiska handdukar och textilier. Via deras hemsida http://www.craftcollective.se eller omväg via min blogg;-) Idag blir det nog Henån:)

 • Sara skriver:

  Proffsig summering i vanlig ordning! Här sys och målas det för fullt.. "Jag har ju hela helgen på mig" som sagt 😉 Kramen

 • Marie skriver:

  Mycket kul att läsa som vanligt!
  Kan du inte blogga om tips på utemöbler, loungegrupper mm? Det finns så mycket skit att det är svårt att fokusera på vad som verkligen är bra.

 • Katrin skriver:

  Lövet, som i nyproduktion heter Lövbacken, köpte jag på Ikea Älmhult när de öppnade det nya varuhuset i oktober förra året. Jag älskar det!! Kul att fler än vi i Älmhultstrakten får chans att köpa det nu.

 • Johanna Hulander skriver:

  Tack Frida för tipset om Ljungbergs nya mönster! Trevlig söndag!

 • Gillade särskilt tygerna – helläckra!

 • Vi var hos Henrick, Moltazdesign Shop och det var så himla fint
  där och massor med kunder hela dagen.
  Snart kommer dessutom första leveransen med utemöbler från italienska Ethimo till Moltazdesign Shop.
  Kommer ett bildregn från invigningen av butiken hos mig senare idag!
  Daniella Witte är hur duktig som helst och värd allt beröm!
  Kram Anette

 • Sofia skriver:

  Massa härligt inspiration. Föll också för dagbädden när kikade in hos Artilleriet häromdagen. Hoppas du lyckade få din fraktfritt =). Kram!

 • Hej Frida,
  jag har ett inredningsproblem som jag hoppas kunna få hjälp med. Jag har två inredningssvagheter: 1) den marina stilen, sjöman, blått…skärgård, helt enkelt. & 2) min persiska matta. Jag ÄLSKAR den. Den är dock mörkröd, stor och murrig. Vad jag vill veta, går det att få min matta och det marina att mötas i ett rum där golv, tak och väggar är vitt eller får jag helt enkelt välja det ena eller andra?

 • Sofia skriver:

  Härligt med lite nya badrumsprylar. Jag är så mätt på Vipp och detta känns mycket snyggare så heja Norm bath!

 • Ida skriver:

  Älskar dina veckouppdateringar! Ville bara säga det 🙂

 • Anna skriver:

  Hej!
  Verkligen fint soffbord från Ikea! Men är det verkligen så lyckosamt att det kommer säljas på alla Ikea-varuhus? Enligt deras hemsida säljs det endast på Kungens kurva. https://www.ikea.com/se/sv/store/kurvan/offers Men har sett att det såldes när dem nyöppnade i Älmhult också. Och sen har dem dykt upp i Västerås tydligen. Vet du om det kommer till fler/alla varuhus? Hoppas det!
  Bra blogg förresten!

 • Trelleborg skriver:

  Tack för alla härliga tips!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.