Annons

Veckans snackisar och nyheter – v 25

Då har det blivit söndag, igen. Sätt dig tillrätta så kör vi en genomgång av veckans inredningsnyheter och bloggsnackisar! Först ut: Köpenhamn har tagit sig an uppdraget att bli renaste staden i Europa före 2015. Med anledning av detta har det danska designföretaget Vipp ställt ut en 2,5 meters version av sin klassiska pedalhink nu i veckan, som en kul påminnelse om att hålla Köpenhamn ”grönt”.
Under sommaren kommer VIPP’s jättetunna att turnera runt på olika turistmål i Köpenhamn. Blir det årets mest plåtade semesterbild tro? Du hittar turnéplanen för Vipps jättesoptunna på vipp.com. Och på tal om grönt så släpptes den här nyheten i veckan. HAY’s populära DLM-table ska lanseras i nya färger från och med augusti. Själv fastnade jag för de två gröna nyanserna. Mint- och Racing Green. Så fina!
Anette som driver bloggen Inredningshjälpen har bestämt sig för att göra något åt det magra utbudet av snygga utemöbler i Sverige. Tillsammas med sin man har hon startat By Agus, en agentur för en rad spännande märken, bland annat italienska Ethimo. Här kan ni följa deras resa från inköp till lansering. Jag fastnade b la för Ethimos slimmade och stilrena solsängar i teak. Hejdå konstrotting.
I veckan har Lisa Bengtssons limited edition för Hemtex på nytt uppmärksammats av bloggarna. En serie somriga kuddar och textilier OCH årets kanske snyggaste hängmatta. Inspirationen till det nya, unika mönstret kommer från Lisas eget hus och trädgård. Stort gilla på färgskalan!
Och när vi ändå är inne på sommarprylar så får ni inte missa Georg Jensens nya jordgubbsbestick i silver. Onödiga kanske, men väldigt väldigt fina. I höst kommer GJ också att lansera en rad fina nyheter i trä som tagits fram i samarbete med Aurélien Barbry. Tipstack till bloggen Bungalow5.
Om förra veckan mest handlade om skolavslutningar så har ”midsommarfirandet” definitivt trendat som bloggämne under vecka 25. IKEA skickade ut en packe nya sommarbilder på temat och de spreds genast med ljusets hastighet. På hem- och interiörfronten däremot, intet nytt. Jag fick därför surfa över atlanten för att hitta veckans mest ombloggade svenska hem. Amerikanska A Merry Mishap har uppmärmsammat Fantastic Franks sommarstylade objekt. Fler bilder hittar du här. Glad söndag!
Foton: VippHAY, Ethimo, Hemtex, Georg Jensen och Fantastic Frank

Kommentarer

 • Sarah skriver:

  Underbar veckosummering som alltid Frida – verkligen allt man behöver för att hänga med!! 🙂
  Kram kram

 • Johanna skriver:

  Gillar dina veckosummeringar, verkligen superbra!

 • EvaP skriver:

  Hejsan!
  För något år sedan (?) skrev du om skillnaden mellan kopierade Eames stol DSW och den riktiga stolen. Det var skillnad på nitarna i benen med mera. Jag kan inte hitta det inlägget även om jag söker på din sida.
  Snälla du, kan du se om du hittar länken dit? Jag tänkte mig köpa en sådan stol och vill gärna veta varför jag ska betala det lite dyrare priset (jag vill kunna peka på detaljerna för de som undrar i min bekantskapskrets).

 • Frida skriver:

  EvaP:
  Artikeln om Eames-stolarna skrev jag till mitt iPad-magasin. Du hittar den i nummer 1 som du kan ladda ned kostnadsfritt som test-läsning i AppStore.
  Du hittar appen via den här länken: https://bit.ly/L55eEa (funkar bara på iPad)

 • Härligt med dina nyheter och snackisar varje söndag! Och kul att få vara med (igen!) på ett hörn! Ha en fin kväll!

 • Fin sammanfattning Frida! Kul med Inredningshjälpens nya också, ska bli kul att följa.
  Hoppas allt är bra med dig,
  STOR kram:)

 • A. skriver:

  Hängmattan och de nya solsängarna = LOVE!

 • Underbar veckospaning, precis som alltid, och den här gången blev jag dessutom väldigt glad och lite rörd att få finnas med på ett hörn hos dig, vilken ära, finaste Frida!
  Kram Anette

 • Emma skriver:

  Varför måste just konstrotting vara förknippat med Jysk? Det finns fantastiskt mycket fint i konstrotting också. Kolla bara Carolina Gynnings blogg – se så snyggt hon har gjort på sina uteplatser.
  Vi är många "vanligt dödliga" som läser din blogg också. Jag är inredningsrintresserad, men kan inte lägga hur mycket pengar som helst på varenda hörn. Jag är glad att kunna fånga vissa detaljer. I somras köpte vi en soffa i konstrotting till vårt uterum. Den var inte billig (och inte köpt på Jysk…). Med dina ord "hejdå konstrotting", känns det som om jag är hopplöst ute. Jag vill inte läsa din blogg och få pekpinnar vad som är rätt och fel. Snälla Frida, kan du inte behålla din ödmjuka stil?

 • Höjdarsnackisar… härligt att läsa dem varje vecka!

 • Emma - By Emma skriver:

  Superduper spaning som vanligt! Och visst är vi lite extra nyfikna på vad By agus ska göra för utemöblerna på våra terasser? Ser onekligen väldigt lovande ut!

 • Fru Minimalist skriver:

  Intressant, gedigen och inspirerande sammanfattning av veckan som gått!
  Roligt och vågat av Köpenhamn, hoppas de lyckas med sitt uppdrag och att det gör skillnad!
  Kan jordgubbsbesticken från Georg Jensen vinna kategorin sommarens onödigaste pryl? 🙂

 • Charlotta skriver:

  Fru Minimalist, varenda gång jag går in och läser kommentarerna på den här bloggen har du påpekat att något som Frida skrivit om är en onödig pryl. Det får du jättegärna tycka, precis som att många av oss andra tycker att det är en fin pryl. Om du tycker att många av de inredningsprylar vi andra gläds åt och gillar än onödiga kan du väl ändå låta bli att påpeka det i varenda inlägg som skrivs på den här bloggen? / MVH lycklig och ägare till många onödiga ting

 • Josefin skriver:

  Gillar verkligen dina nyhetssummeringar, proffsiga och intressanta! Och ta verkligen inte åt dig av kritiska kommentarer, om någon köpt en möbel som du dissar är det verkligen inte ditt ansvar, heja dig!

 • room by sofie skriver:

  Hej Frida! Fin summering som vanligt!
  Soptunnan i Köpenhamn är ju bara störtskön. Tänk om alla soptunnor i världen var så fina, haha!!
  Kram och hoppas du njuter av sommaren.
  // Sofie

 • Fru Minimalist skriver:

  Charlotta: Ojdå, det var verkligen inte meningen att skapa negativ stämning eller liknande på bloggen. Har det verkligen förekommit negativa kommentarer från min sida så ofta? I så fall ber jag verkligen om ursäkt, både till dig, Frida och övriga läsare.
  Vi lever dock i ett väldigt konsumtionsinriktat samhälle där vi köper "allt" vi tycker är fint och vill ha för stunden, utan att ibland tänka oss för var vi ska förvara dem, när och hur ofta vi ska använda dem och vad de är tillverkade av. Ibland kunde man önska att konsumtionen var lite mer medveten och behovsstyrd utan att för den sakens skull bli tråkig.
  https://minimalisterna.se/behovsstyrd-minimalistisk-shopping/

 • Åh, så mycket snyggt det finns! Jag gillade utemöblerna bäst + Köpenhamnbilden och att de aspirerar på att bli renaste staden i Europa. Hinken var helhäftig. Hoppas flera andra städer i Europa antar utmaningen, även svenska!

 • Li skriver:

  Oj, vad jag gillar veckans snackisar! 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.