Annons

Uppdrag blomstershopping

När man flyttar från lägenhet till hus är det ju inte bara inredningen som ska ses över. Jag har ett mastodontjobb framför mig med att fylla alla fönster och ett helt uterum med grönska. Men det är ett angenämt uppdrag. Ja, ni ser ju själva hur löjligt lycklig jag blir av att kryssa runt bland plantor.
På min inköpslista står bland annat Elefantöra, Pannkakor i luften och Monstera. En liten Sophora, en stor ormbunke, ett citronträd och ett elvamannalag (minst!) med Rosengeranium. Och så måste jag köpa mig ett gäng Köbenhavnerpotter och patinerade terracottakrukor i olika storlekar också.
Min favoritbutik för blomstershopping (nej, nej jag är inte sponsrad) heter Floramor & Krukatös och ligger på en kullerstensbelagd innergård alldeles intill Magasinsgatan i Göteborg. Man hittar den bakom Artileriet och DaMatteo. Om ni har vägarna förbi Göteborg i sommar måste ni kolla in den!
Foto: Bodil Bergqvist och Frida Ramstedt för Trendenser.se

Kommentarer

 • Ursula skriver:

  Måste påpeka som en del andra bloggat om dig hur du bara strör pengar omkring dig. Fånigt av dig att påstå att du tjänar som "vanligt folk". Det gör du inte Frida. För de flesta med en ny familjemedlem också kan man INTE gå in på en sån affär och bara köpaväxter/krukor till ett helt hus! Den ekonomin existerar inte för oss. Vi har förstått att varje grej du köper är det lyxigaste men snälla tona ner lite nu. Vad näst? Visa upp kläderna ni köpt till bebisen som kostar 500kr /plagg som hen växer ur typ bums??
  Nä lite ödmjukhet tack!
  /Ulla

 • Nicklas skriver:

  Vilka härliga bilder Frida! Man blir glad i hela kroppen 🙂

 • Sofia skriver:

  Ulla,
  om man inte tjänade så värst mycket på sin blogg, tror du då att man skulle hoppa av från sitt vanliga jobb för att sitta hemma och lägga upp en bild då och då och nöja sig med mindre betalt än förr? Givetvis rullar inga miljoner in varje vecka men du är trångsynt och illa påläst om du tror att det inte finns pengar att tjäna på bloggar mm. Om du fortfarande undrar var det kan komma pengar i från (något som vi inte alls har något med att göra) så kanske du kan tänka ett steg längre och se att det finns ytligare en part i Fridas familj. Att leva på två inkomster gör att man har råd att köpa massor av växter till sitt hem. Så är det även i mitt fall, jag fyller min balkong och lägenhet med växter varje år. Trots att jag är fattig trädgårdsmästarstudent.
  Men framförallt: Om du önskar ödmjukhet du känner att du inte får från en person som inte är skyldig dig en gnutta av sig själv till dig – sluta läsa den här bloggen och sluta lämna trista spår efter dig när det här i själva verket är en av Sveriges främsta och bästa bloggar som skrivs av en person som är skarp i både skalle och penna. Näthat börjar små skalor, så ta ett steg tillbaka om du inte vill bli en sådan person och var lite trevlig och ödmjuk istället. Bloggvärlden är bra på så vis, vi öser kärlek och respekt över varann och känner man inte för det så klickar man sig vidare till nästa blogg. Det är så enkelt, för man lever bara sitt egna liv. Ingen annans. Styr över dig själv, ingen annan.
  Lite ödmjukhet tack och en trevlig dag till dig!

 • Caroline skriver:

  Härliga bilder… har förgäves letat efter elefantöra och hoppas att du luckas bättre. Synd man inte kan köpa en liten planta online och få den hemlevererad. Hoppas du har bättre lycka. Tack för en fantastisk och inspirerande blogg.

 • Ekomorsan skriver:

  Åh vilka ljuvliga bilder! Jag blir varm ända in i själen av alla växter! Måste bara fråga ur du gör när du fått till en så bra bild i motljus?

 • Håller med, så vackert därinne. Och man kan faktiskt bara gå in och hämta inspiration också, eller köpa en liten blomma. Det är inte så dyrt, allt är relativt. Men en fin kaktus i kruka för 65 kronor, som jag tittade på igår, i just den här fina butiken, är ju helt ok.
  Det är härligt med unika butiker utan massproduktions-likhet, där det finns både snygga blomsterkreationer och egen drejad keramik, raku, ursnyggt, och inte till överpriser. Om inte annat som sagt, för att hämta andan och lite skön inspiriation en stund.
  Glad midsommar, snart:)
  Camilla/Stilitiden

 • marie skriver:

  Vad roligt det verkar Frida! Jag har varit och är i samma sits med flytt från en liten lägenhet till hus. Svårt att tänka ut hur det ska vara/inredas överallt och nästan lite stressande pga storleken på "projektet". Men så kul det är!!!
  -Och till alla sura läsare kan jag bara önska er en fin sommar och hoppas att ni hittar en annan blogg att läsa om det inte passar er här.

 • pilotfrun skriver:

  Visst är det LYCKA att vandra runt bland plantor! jag har åkt runt på några plantskolor här i Spanien och det var som att åka till en annan värld. Växter som bara finns som måste plantor i Sverige växer som träd/buskar här. Jag hade själv nöjet att köpa ett fikonträd för 12€. Happy hunting!
  Kram

 • Anna skriver:

  Vilka underbara bilder Frida! Måste instämma med att jag fullkomligen älskar denna butik, men blir så glad och lycklig av att strosa runt där. En fråga bara kring dina val av blommor – hur kommer det sig att du väljer enbart "gröna växter" och inga blommande? Vill poängtera att jag inte menar något illa med frågan utan enbart tycker att det är intressant och höra hur folk resonerar i val kring växter till sitt hem!
  Vill passa på och önska er alla en riktigt skön midsommarhelg!
  //Anna

 • Uriel skriver:

  gröna händer

 • erica skriver:

  Hej Frida!
  Om du gillar lukten när man gnuggar bladen på rosengeraniumen så borde du kolla upp ett doftljus från True Grace som heter just Geranium. Det luktar precis likadant!
  Detta är min favoritpelargon, och om man har tur och får den att blomma kommer små, lite avlånga, rosa/lila blommor. Men mest går jag och gnuggar på bladen och sniffar på den 🙂

 • Maria skriver:

  Härliga bilder Frida (och Bodil!).
  @Ulla – jag förstår inte varför man ska skicka kommentarer som du gör, känns så onödigt. Alla människor väljer själva vad de väljer att lägga sina pengar på vissa lägger det på resor, vissa på kläder, vissa på restaurangbesök, vissa på inredning… Alla människor har även olika förutsättningar på hur mycker pengar man kan lägga på sitt intresse beroende på inkomst, har familjen en eller tvåinkomster, har man barn etc. Jag tycker dock att Frida lyckas få fram en bra mix kring dyra och billaga alternativ, eller du kanske ha missat alla hennes inlägg med tips från ICA Maxi, IKEA, DYI? Vad är syftet med ditt inlägg? Att få Frida och kanske andra av hennes läsare dåligt samvete? Jag brukar också varje år köpa nya växter till min trädgård, balkong och uteplats och ofta behöver även krukorna förnyas pga av en tuff vinter. Jag kan inte heller köpa allt som Frida tipsar om, men det får mig att bli inspirerad och drömma mig bort! Så sluta med avundsjukan och var glad för andra människor!

 • Karl skriver:

  Sofia och Maria: WORD!

 • Marlene skriver:

  Brukar vara världssämst på att kommentera men blir så trött på avundsjuka kommentarer som du fått nu. Tack för en fantastisk blogg full med inspiration. Glöm inte att vi är många fler som tokgillar det du gör än de få som bara tar energi genom att vara tråkiga.
  Trevlig midsommar!

 • Caroline skriver:

  Känner så väl igen mig! Dock är det vår lilla lilla radhustäppa som skall mysas till. Blir lycklig av att se kaprifolen växa och lavendeln likaså. Har även ett sommarhus, men där får det vara lite ner naturtomt!
  Spännande namn den där pannkaksblomman! Har den stora blad?
  Lycka till med att fylla hemmet ned grönska!

 • susanne skriver:

  Vilken butik! Den måste jag besöka vid nästa tur till Göteborg!
  Tack för tipset Frida!
  kram Susanne

 • susanne skriver:

  Glömde fråga!!!
  Vad är elefantöra för en växt? Det lät bara så coolt!
  /Susanne

 • Veronica skriver:

  Din blogg är sååå inspirerande! Jag älskar blandningen av budget och lyx och många med mig!! Blunda för alla avundsjuka/tråkiga inlägg… Om man tycker som Ulla så behöver man ju faktiskt inte gå in och läsa eller hur?! Kärlek till dig och trevlig midsommar!!!

 • Elin skriver:

  Blir så OERHÖRT TRÖTT på människor som HELA TIDEN måste gnälla och klaga och skriva ELAKA inlägg. Varför lägga energi på det?
  Stå på Dig Frida! Alla som känner dig lite eller mycket, VET hur mycket du jobbar och stretar!!
  Kom ihåg att Du inspirerar oerhört med alla dina fina blogginlägg. Glöm alla gnällspikar som finns därute, det är den svenska avundsjukan som lyser igenom. Men vi kväver den, och är glada för varandras skull istället.
  Ha en fin midsommar med familjen!
  Kram Elin

 • Erik skriver:

  Ulla: Det är Fridas blogg – hon bloggar om det hon vill utifrån sitt liv. Så varför ska hon tona ned sitt liv – för att du ber om det?
  Blir det för mycket för dig så kan du enkelt sluta följa bloggen – istället för att skriva sådana kommenterar som du gjorde. Då gör du något konstruktivt av det hela!

 • Lena skriver:

  Bästaste TrendenserFrida som ger så ofantligt mycket härlig inspiration!
  Jag är här inne varje och har aldrig kommenterat, men just idag ser jag två viktiga anledningar till det.
  Det första är att jag ska vara i Göteborg två dagar nästa vecka och av en bloggvän har jag fått en lista på butiker jag måste besöka och Floramor och Krukatös är en av dem! Efter att ha sett ditt inlägg förstår jag att jag kommer att gilla det.
  Det andra: En sån otroligt trist kommentar du fått, lägg det bakom dej, fortsätt köpa dina diamanter och framför allt, ha en fin midsommar!
  Lena

 • Anna skriver:

  Måste komna ihåg att besöka den butiken nästa gång jag är i stan! Apropå elefantöra som ngn ovan hade svårt att hitta, de finns/har funnits på Blomsterlandet!

 • Anonym skriver:

  Herregud vad en del människor är trångsynta! Jag inspireras otroligt mycket av din blogg och Instagram Frida, du ger så mycket till folk du aldrig träffat och de som läser ska väl inte bry sig ett skit om din ekonomi? Fortsätt köpa det du vill och gör ditt hem precis så som du vill ha det.
  Stor kram och glad midsommar!

 • Tack Frida för fantastiska bilder på det som är grönt och skönt! Jag ser redan nu att du fått mycket bra stöd av flera läsare, och här kommer lite mer… Jag tycker du har en bra blandning av design i alla prisklasser och jag ser det som mitt uppdrag som läsare att tweaka din inspiration till något som passar mig, mitt hus och min stil. Det är ju därför jag går in här, för att få all slags inspiration! 🙂 Lägg tråkiga kommentarer åt sidan. Vi är många som gillar och ger tummen upp (ibland i det tysta) varje dag! Hejja inspirationen och blommorna! GLAD MIDSOMMAR

 • Karriärkvinna skriver:

  Jag gillar din blogg! Jag gillar att du visar vad du gillar och delar med dig! Jag blir inspirerad! Det ska bli jättekul att se hur resultatet av blominköpet blev!
  Tack för en härlig blogg!

 • Karriärkvinna skriver:

  Jag gillar din blogg! Jag gillar att du visar vad du gillar och delar med dig! Jag blir inspirerad! Det ska bli jättekul att se hur resultatet av blominköpet blev!
  Tack för en härlig blogg!

 • Fanny skriver:

  Underbara Floramor & Krukatös! Jag kan gå runt där i en evighet utan att tröttna. Vad roligt att ha hus nu också så man verkligen kan å all- in med växter och vackra blommor, i en liten lgh som jag ahr och utan balkong finns det vissa begräsningar, tyvärr! Så njut nu, köp alla de växter du har och gör så fint som bara du kan! Kram

 • Fanny skriver:

  Galet med stavningen, det gick av bara farten.. men du förstår nog 😉 Trevlig midsommar Frida!

 • susanne skriver:

  Det första man blir blind på är ögonen, hehe. Nu såg jag ju att du till och med hade länkat till vad det är för växter!
  Kram och tusen tack!
  Susanne

 • Malin skriver:

  Tack för en otroligt inspirerande blogg. Jag blir också trött på alla trångsynta avundsjuka människor som måste gnälla och kommentera helt meningslösa kommentarer. Om de mår så dåligt av att läsa din blogg kan de väl sluta. Jag tror att de som många andra trivs bäst när de får vara bittra och hitta fel hos andra. Tror att det mest beror på att de har för lite stimulans i sina egna liv och därför måste hitta andra att sänka.
  Jag har inte heller råd att leva det liv du lever men jag är jättenöjd med det liv jag har och tycker det är så kul att det går bra för dig och att du kan dela med dig av din kunskap till oss.
  Jag hoppas att du får en underbar sommar med nytt hus och nya familjen.
  Kram Malin

 • Caroline skriver:

  Ja du, din blogg är i princip den enda blogg man behöver följa vad gäller inspiration. Trevlig midsommar!!!

 • Snomannen skriver:

  Den där Ulla, hon borde skämmas. Lite förvånad blir jag och undrar vad som egentligen fick igång henne att uttrycka sig på det viset, hon vaknade nog på fel sida. Hoppas hon ska på en trevlig tillställning i morgon trots allt.

 • Sara skriver:

  "Avundsjuka är konsten att räkna andras glädjeämnen i stället för sina egna".
  Njut av midsommar du grymma tjej!
  Kram från Sara

 • Lantismamma skriver:

  Frida, du är så otroligt inspirerande och se vad många fantastiska kommentarer du fått… Ulla/Ursula är en av de avundsjuka som man önskar inte lägger sjaskiga kommentarer på diverse forum.
  Du inspirerar mig i både stil och inredning och älskar att du väljer så vackra saker till bloggen och Instagram. Jag har förmånen att tillsammans med min man kunna unna oss lite av lyxen ibland men jag gör mycket DIY trots detta.
  Som bloggare är du ett föredöme som även ger billigare alternativ till inredningsvärldens annars ganska dyra produkter.
  Fler lyxiga tips – sedan är det upp till var och en att hitta sin egen väg utifrån sin egna ekonomi!
  Tack åter igen!

 • Anonym skriver:

  Gud vilken härlig blogg! Älskar alla färger!

 • Ulrika skriver:

  Hej Frida!
  Jag vill gärna tipsa dig om limeträdet. Det är ovanligare och enligt mig vackrare än citron och apelsin. Jag har precis köpt ett nytt på Blomsterlandet i Sisjön då mitt förra limeträde som jag skördat många limefrukter från tyvärr dog i vintras. Martina som är trädgårdsmästare där fick kämpa ett tag innan hon äntligen fick tag på äkta lime, men nu är jag som sagt stolt ägare av ett vackert exemplar. Lime är egentligen inte svårskött, men det blev övervattnat så att rötterna dog. Jag tror att de finns ett par plantor kvar, så om du har vägarna förbi Sisjön, ta en kik. Trevlig midsommar!

 • Axelina skriver:

  Tråkigt att folk ska sprida elakheter. Ulla/Ursula eller vad du nu heter, spara dina åsikter. Om du inte gillar bloggen så läs den inte! Frida, du är toppen! Har läst din blogg sedan Husmusen och bloggen är fortfarande inspirerande och en given favorit!

 • Spirande grönt skriver:

  Mycket tjusigt!
  Glad midsommar!
  Rebecca

 • Helena skriver:

  Jag är också en av dem som läser din blogg och tycker att du är super, och jag har inte heller kommenterat förut. Hoppas du kan skaka av dig påhoppen och verkligen ta in all lovebombing istället. Heja dig!

 • Anonym skriver:

  Underbar butik, dit måste jag kika in!!

 • Marie skriver:

  Tråkig och onödig kommentar! Nog om det!
  Jag hoppas på ett inlägg eller ett reportage i i-pad-magasinet om att inreda med krukväxter och göra snygga fönster.
  Jag vill ha in mer grönt än vad jag har, men jag får inte till det. Det liknar prutt och ingenting, tycker jag.

 • Emma W skriver:

  Som många andra tycker jag att du ska strunta i de bittra människorna som inte kan undgå att klaga på andra!
  Jag gillar också den affären och förresten så uppskattar jag verkligen att du länkar till de växterna som du tipsar om! Det tackar jag för 🙂

 • ingela Axkrants skriver:

  Tack för den otroligt vackra bilden. jag blir så inspirerad att göra konst av alla mina vackra krukor och växter.

 • Josefine skriver:

  Önskar att vi hade en sådan inspirerande och fin blomsterbutik i Malmö! Vi verkar ha samma smak när det kommer till växter så jag vill tipsa dig om Rumslind. https://josefineathome.blogspot.se/2012/08/stilleben.html
  På bilden är den nyinköpt och idag, lite mer än ett år senare så är den ca 1,5 m hög! Glad Midsommar & tack för en inspirerande blogg!

 • Johanna skriver:

  Om man inte kan shoppa så kan man njuta av en kopp kaffe nedanför & njuta av dofter från kaffe & blommor i en härlig miljö. Jag möter dig gärna där på en kaffe vännen min. Finns det någon som jag unnar alla fina blommor så är det du, en tjej som jobbar hårt & mycket.

 • Gabriella skriver:

  Vilka härliga inspirerande bilder! Underbart med grönska=)

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.