Annons

Antikviteter i modern miljö

Inatt när jag gick runt och vaggade Max till sömns för sjuhundraelfte gången föll min blick på bokhyllan och en coffe table book som jag fick i höstas, men som jag tidigare inte hunnit bläddra i. Antikviteter i modern miljö från Norstedts. Vilken lycka! Plötsligt fann jag svaret på en fråga som gnagt i mig sedan vi flyttat till modern funkislåda. Kan man blanda nytt och nött när man bor i nybyggt?
Jodå, faktiskt! Den här boken visar massor med goda exempel på att det går alldeles utmärkt och att det dessutom kan bli riktigt snyggt om man gör det med finess. Jag som annars varit en varm förespråkare av att man alltid ska hålla sig till den stil och tid som huset är byggt i fick plötsligt tänka om…
… vilket jag är tacksam för! Jag har ju dels varit rädd för att behöva slakta några ärvda älsklingar, dels varit lite rädd för att inredningen ska bli stel och opersonlig i vårt nya spikraka och kritvita hem. Men, efter att ha bläddrat igenom den här boken fick jag hopp om livet igen. Om du liksom jag gillar interiörer á la Wonderdeco-stilen, men också bor i nybyggt – löp och köp! Eller låna boken på bibblan.
Foton: pressbilder från ”Antikviteter i Modern miiljö” plåtade av Niklas Lundström

Kategorier:

Kommentarer

 • Jennifer skriver:

  Kolla gärna in på min blogg!! Då blir jag superglad! 😀
  ridtjejenjennifer.blogg.se

 • Lina skriver:

  Gillar omslagsbilden mycket!

 • Stilitiden skriver:

  Håller med. Intressant bok! Stilkrockar gör det spännande, levande. Man kan ju absolut mixa funkisretro med antikviteter och ny form. Snyggare så än bara nytt till nytt. Men vad gäller ert hus, är jag säker på att det aldrig blir platt eller tråkigt.
  Ha en skön lördag!
  Camilla/Stilitiden

 • Stiliga hem skriver:

  En av mina favvoböcker. Jag håller med. Visst kan man blanda.

 • Men absolut kan man det! Finns inget bättre än när olika stilar och tidsepoker strålar samman väl avvägt, och det där har ju du full koll på!
  Själv drömmer jag om att hitta det där perfekta huset eller våningen som vi är på jakt efter så att jag kan släppa ut mina Arne Jacobsen vänner från fängelset (shurgard) för där kan de ju inte bo!
  Idag har jag varit och kramats med Henrick i Henån och pratat om "du vet vad"
  Kram Anette

 • Malina Arp skriver:

  Ja, gud vad jag håller med. I mitt hem blandar jag alla möjliga stilar med mottot "Jag gör min egen stil" För visst blir allt det jag tycker om matchbart på något sätt, min smak har en viss stil, någon annans blandade smak bildar en annan. Men samtidigt får man inte glömma helheten! Och det lär vi oss mycket om här på trendenser, I love it!

 • Annster skriver:

  Intressant 🙂

 • Anonym skriver:

  Ååå, kul bok, den måste spanas in 🙂 Är huset ni köpt nytt? Läste på FB att ni ska måla om och fixa kök, behövs de i ett nytt hus? 😀

 • JOJO skriver:

  Glömde skriva namn 🙂

 • Frida skriver:

  Jojo: Det är byggt 2006, så ganska nytt. I alla fall i jämförelse med en sekelskifteslägenhet i innerstan som var vår första plan när vi letade nytt boende 🙂

 • Robert skriver:

  Nja, jag vet inte… Visst "kan" man blanda nytt och antikt i nybyggt. Fast det blir ändå aldrig samma sak eller lika snyggt enligt mig som när man blandar modernt och antikt i en sekelskifteslägenhet. Den twisten känns bara mer rätt än det motsatta av någon anledning. Boken verkar ändå helt klart intressant!

 • sparris skriver:

  Om man bara har t ex 50-talsgrejer i 50-talslägenheten blir det inte ett hem tror jag, då blir det ett museum. Inte ens då när det begav sig hade väl folk enbart nyköpt?
  Och bara helt spröjters saker utan historia i nybyggt låter så identitetslöst och trist…
  Tack för en rolig blogg!

 • Josefin skriver:

  Klart man kan blanda, bara att gå på magkänslan och jag är övertygad om att du har en mycket bra sådan av bloggen att döma 🙂 Bor själv i en supervit och ljus ny lägenhet och hos oss är det små inslag av 50-tal blandat med det nya som ger hela hemmet själ!

 • Stina skriver:

  Det där resonemanget har jag hört förut, och fattar inte alls… Skulle vi som bor i 70-talshus i så fall behöva inreda med bruna heltäckningsmattor, orange soffgrupper och storblommiga tapeter?

 • Alina & klara skriver:

  Sjukt fin blogg du har! Kolla gärna in på våran och kommentera något, skulle betyda sjukt mycket!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.