Annons

Baby Blues

Missförstå inte rubriken, för jag är allt annat än deppig just nu. Däremot har jag gått ”all in” på babyblått och jag utlovade ju ett bildbevis på det i det här inlägget. Så, här är en fototriss som visar de allra första sakerna jag skaffade när jag fick veta att det var en liten Max som låg och skvalpade i min mage. Och för att förekomma eventuell kritik. Ja, jag har läst genusvetenskap. Nej, jag tycker inte att killar måste ha blått och tjejer rosa. Och min man bor (jodå…) i rosa skjortor. Så jag skyller därför min politiskt inkorrekta tvärvändning vad gäller kulörer på gravidhormonerna som rusade i min kropp. 
Den allra första bebisprylen som landade i vårt hem? Det här fantastiska lapptäcket från Alex & Fred som fick följa med hem i påse från Formexmässan redan i januari. Sytt av mjuka skjorttyger. Hur fint som helst! Den söta kaninen från Teddykompaniet köpte jag på Babyproffsen och har redan blivit en favorit.
Sängen bädddes upp med ett ljusblått babyset från Beachhouse. Mjukare lakan får man leta efter. Och kläderna då? Jag gillar som sagt KappAhls serie Newbie, Petit Bateaus små bodies och Livlys söta sets men de första tre plaggen jag köpte åt Max var ett kit från JohaMinishop i Göteborg och en byxdress med luvtröja från GANT. Så, slut på bebisbilderna för denna gången. Ha en skön fredag!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Anna skriver:

  Fina bilder och fina saker du köpt till lillkillen! 🙂

 • Åh. De där pytteplaggen. Sötaste. Sentimental 🙂 Fin helg!

 • Aniika skriver:

  Keep ém coming! Bebisbilderna alltså. Älskar!

 • Lovisa skriver:

  så himla fint!

 • Johanna B skriver:

  Så söt kanin!

 • Anneli skriver:

  Jättefina saker! Extra kul att ha ett så fint kort på kaninen, om det blir ett älskat gossedjur framöver. Min dotters "Tuppa" var väldigt vältuggad efter ett år, kommer knappt ihåg hur fin den var när den var ny.
  //Anneli

 • Isabella skriver:

  Kolla gärna in min blogg! Har designat den och fixat den själv! Izabellan.blogg.se

 • sanna skriver:

  Åh vad fint. Jag älskar babyblått och mina två tjejer har haft det mycket, trots att det drar liiiite väl mycket år tuggummirosa nu. Vi visste båda gångerna att det var små tjejer men det första vi köpte var en ljusblå Burberry pyjamas OCH en ljusblå vagn (tyvärr frågar fortfarande de flesta äldre vad den lilla gossen i vagnen heter, trots att minstingen envisas med att ha minst tio hello kitty och tingelinghårspännen på sig varje dag.
  Superfina bilder som alltid 🙂 /sanna

 • Fru Minimalist skriver:

  Otroligt stilrent och snyggt Frida! Mysiga färger och vackra bilder. Mer åt det där enhetliga hållet önskade jag att min egen garderob var, men det är väl aldrig för sent att ordna till 😉

 • Helena skriver:

  Ååå riktigt finfint! Om du har tips på någon fin och enkel mobil till sängen, så vore det toppen! Tycker själv att det är svårt att hitta! Njut av fredagen!

 • Fia skriver:

  Superfint! Men så tråkigt att man alltid ska behöva försvara sig om man vill köpa blått till en kille eller rosa till en tjej. Eller tvärtom för den delen. Kan man inte få göra som man vill utan att direkt bli stämplad som si eller så?

 • smäm skriver:

  Så fint! Håller också på att babyhandla. Får min nummer 2 om en månad 🙂

 • Lina skriver:

  Håller med Fia, synd att man måste försvara sig om man köper blått till en kille och rosa till en tjej. Är väl upp till var och en hur man vill göra! Jättefina grejer i härlig ljusblå färg!

 • Sara skriver:

  Kan du kolla in min blogg

 • Linnea skriver:

  Hej!
  Jag tänkte fråga lite om hjälp, jag och min sambo har köpt en lägenhet som är väldigt lite, 45 kvm men är ändå en tvåa. Så matbordet kommer stå i vardagsrummet, och har inte jätte mycket plats. Men jag har letat och letat men hittar nästan inga bord som är lite mindre och snygga, finns bara gigatiska. Tycker om runda bord men går även bra men mindre rektangulära eller kvadratiska, raka linjer och naturliga färger och matrial, trä eller betong m.m. Börjar få lite panik för inflyttningsdatumen närmar sig med stormsteg! Kan du snälla komma med några tips, du har nog bätte koll. 🙂

 • Härliga bilder och blått är ju så fint:)
  Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

 • Stiliga Hem skriver:

  Så sött med de pyttiga kläderna. De ljusblå, rosa och vita nyanserna på barn tror jag också handlar om att man vill klä dem i "rena" oskuldsfulla färger för att beskydda dem.

 • curiouscat skriver:

  Ljusblått är väldigt fint så då är det ju inte konstigt att välja det. Så länge man väljer det för att man vill och inte känner att man måste!

 • Pepp skriver:

  Fina bilder! Visst är det är superfint med blått, men vill ändå säga att jag tycker det är viktigt att man presenterar hela färgskalan för sina barn. Så jag hoppas (för bebisens skull) att du sätter på honom både rosa och rött emellanåt också. Mina 2 barn, 1 och 4 år, har blå, rosa, lila, gröna, gula, röda, orangea, bruna, gråa kläder, men kanske inte så mycket svart. Har inga problem med att de ibland misstas för fel kön, brukar inte heller rätta de som säger fel – eftersom det ju inte spelar nån roll, egentligen. De är ju barn först och främst, eller hur?

 • Malin skriver:

  Stort grattis till lillkillen! Kan tipsa om att köpa minst två kaniner till. Jättebra att ha åtminstone en extra när det är tvättdax. Eller när magsjukan (som tyvärr kommer förr eller senare) slår till. Vi hade tre kaniner till dottern och idag, när hon är tio och fortfarande sover med kaninen, är de alla mycket nötta. Man ser att de är högt älskade! 🙂

 • Carin skriver:

  Jag gick också helt bananas på ljusblått till vår kille. Började med en ljusblå bebishörna, till ett ljusblått barnrum till att mer eller mindre smitta av sig på hela husets inredning 🙂
  Och stort grattis förresten!

 • Nej men vi vill ha mer bebis i blgogen 🙂
  Det vill jag iaf gärna. Tycker det är jättetrevligt att se alla de små detaljer. Vore kul om du kunde recensera lite av de produkter du köpt, om något av det var onödigt, vad du har använt mest och som du skulle köpt igen. Alltid kul att lära sig från andra och få lite tips o ideer för framtiden.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.