Annons

Veckans snackisar och nyheter – v 14

Jag inleder veckans summering av nätsnackisar med säljstarten av Svenskt Tenns nya tapet. För jisses många som har skrivit om det släppet. Det måste ju vara någon form av rekoooord! Som kuriosa kan nämnas att Estrid Ericson hittade elefantmönstret på ett batiktyg från Belgiska Kongo när hon besökte en marknad i Sydfrankrike på 30-talet. Hittils har det funnits på textilier och accessoarer hos Svenskt Tenn och nu alltså även som tapet. En rulle kostar 750 kr och räcker till fyra våder om 2,5 m.
Samma dag, den 5 april, var det också säljstart för IKEA Stockholm 2013. Det gulblåa varuhusets ”high-end label” som nu utökas med 80 nya artiklar. IKEA har fokuserat på materialval, hantverk och tidlös design och resultatet, ja… flirtar det inte lite med ovan nämnda Tennets inredningsstil? Eller vad sägs om valnöt och narvläder på vitrinskåp, soffor och speglar. Här kan du se mer!
Uppladdningen inför Milanomässan är i full gång. Ett nytt svenskt företag som ska ställa ut där, som redan fått mycket uppmärksamhet, är Twistin (se pressbild nedan). Trendgurun Lii Edelkoort uppges ha gått ned i spagat av entusiasum över deras textilier i lin, hampa och ull med skinndetaljer från Tärnsjö. Ryktet säger också att hon begärt prover från Twistin till sin nästa trendrapport. To be continued…
I veckan var det nypremiär för TV4’s program Äntligen Hemma med inredningsbloggaren Hanna Wessman (se bild nedan) som ny programledare. Heja Hanna! Äntligen lite frisk luft (och stil) i ett koncept som började kännas aningen uttjatat. Och tack för att du lyfter inredningsfrågorna i avsnitten – från inzoomade urringningar, armbandsrassel och plutande läppar – till något vettigt, inspirerande och begripligt!
Med risk för att göra Therese Sennerholt till en följetong i den här kategorin så har bilderna från hennes hem varit de mest omskrivna den här veckan. Och om jag känner de svenska inredningsbloggarna rätt så kommer dessa foton inte sluta cirkulera på ett bra tag. Hämtade från ett reportage i senaste Residence, stylat av Lotta Agaton och plåtat av Kristofer Johnsson. Här kan du hitta hela hemmet!
Foto: Svenskt Tenn, IKEA. Twistin, skärmdump TV4 Play, Kristofer Johnsson

Kommentarer

 • Ännu ett träffsäkert snackis-inlägg! Ha en fin söndag!

 • Tack! Såg också äntligen hemma och blev så glad över Hannas jobb. Inte bara snyggt utan också lärorikt eftersom hon också visade hur hon tänkt. Önskar dig en fin vecka

 • Isabelle R skriver:

  Tack snälla för dina summeringar, perfekt när man själv inte hinner eller inte orkar vara "överallt".
  Ha en skön söndag!

 • Om Ett Hus skriver:

  Tack för summeringen! Den är verkligen TOPP att läsa på Söndagen. 🙂 Din blogg är bäst. 🙂

 • Anonym skriver:

  Tack för dessa rapporter! Mkt bra!

 • Anna skriver:

  Även jag uppskattar dina träffande sammanfattningar! 🙂 Jag håller med om att duktiga Hanna verkligen lyfter "Äntligen Hemma". Nu känns det kul att kolla igen. Ha en fortsatt trevlig söndag! Kram Anna

 • Vilken vecka alltså!
  Ser med förtjusning fram emot Milano
  lite längre fram i veckan.
  Premiären av Äntligen Hemma missade
  jag då jag var ute och reste minsann,
  men det ska jag ta igen senare.
  Nästa veckas stora snackis hoppas
  jag är av annan karaktär, jag är nu
  nämligen grymt nyfiken på hur det
  går med "leveransen" din 🙂
  Fina Frida!
  Kram Anette

 • Charlotte skriver:

  Blir lite besviken nu faktiskt :/
  Känns trist att du klankar ner på folk (antar att det är Lulu Carter du menar då Timell inte har speciellt stort plut på munnen/urringning..) för dennes utseende. Sen om man inte tycker hon har speciellt bra smak, det är ju en annan femma..
  Ha en fin fortsättning på helgen.

 • Anonym skriver:

  Charlotte tycker du det här är seriös inredning? Eller exhibitionism på bästa sändningstid? https://www.youtube.com/watch?v=UYVgnbFRt_k

 • Charlotte skriver:

  Jag tycker att vi tjejer ska lyfta varandra istället för att nedvärdera varandra. Seriös inredning eller ej.

 • Tack för inspirationen!

 • A. skriver:

  Tack för ännu en bra veckosammanfattning!

 • Hanna skriver:

  Jag gillar verkligen din nya kategori 🙂
  Väldigt inspirerande!

 • Emma W skriver:

  Ha ha Ha! Jag fick mig ett gott skratt både när jag läste din inlägg och kommentarerna. Du har så rätt Frida! Visst är det härligt att fokusera på inredning och inte kropp och utseende. Inte är det fel att kritisera en sådan sak! Visst är jag också feminist men inte betyder det att man inte kan kommentera en annan kvinna om man tycker att hon gör något mindre bra.
  Bra summering för övrigt! Tack för din uppriktighet!

 • Textilfrossa skriver:

  Tack för en bra summering över veckan som gått! Jag ställer mig i skaran över dom som gillar den nya kategorin här på bloggen! Tycker det känns roligt att ett av mina favoritmönster nu hamnat på tapet. De som följer min blogg har nog inte missat detta:) Som textilnörd jag är har jag använt mig av tyget både till lampor, brödkorgar, kuddar och nu sist även till påskriset. Så jag föredrar nog ändå tyget:-)

 • Sofia skriver:

  Ja heja Hanna!
  Har tänkt exakt samma tankar som dig. Och som jag skrev till Hanna efter första programmet….nu är det åter kul att kolla på äntligen hemma igen. Nu går de om bygglov som tyvärr tappade en del i samband med att Mija Kinning slutade 🙁
  Ha det gott,
  Sofia

 • Ja, det är verkligen en härlig årstid nu med alla spännande nyheter! (tack för länken!)
  Har förstått att det inte är många dagar kvar till din egna leverans. Lycka till!
  Mvh
  Karin

 • Karin skriver:

  "från inzoomade urringningar, armbandsrassel och plutande läppar – till något vettigt, inspirerande och begripligt!"
  Jag tycker också att Hanna gjorde programmet bättre men trist med sådana elaka kommentarer om andra inredare. Onödigt.

 • Frida, tack för superbra veckosammanfattningar. Jag läser massor av bloggar men tycker ändå att du kommer men en massa nytt. Bra gjort och tack igen!

 • Frida skriver:

  Vad roligt att så många verkar uppskatta den nya kategorin. Härligt!
  Charlotte/ Karin mfl:
  Jag har inte pekat ut en enskild programledare eller varit elak / kritiserat någon persons utseende i min text? Däremot står jag för att jag tycker (ingen nämnd, ingen uthängd) att det varit alldeles för mycket "skojerier" kring inredningsdelen i Äntligen Hemma under en tid. Och visst, Lulu Carters kroppsmålning som någon länkade till ovan måste ju vara programmets absoluta lågvattenmärke på det temat. Det hade jag tyckt även om det var Martin Timell som hade klätt sig i genomskinlig kroppsstrumpa och rullat utmanande över en tavelduk.

 • lottaochdom skriver:

  Heja dina summeringar! Fantastiskt bra – fortsätt med dom 😀

 • Frida skriver:

  Ville bara säga att jag älskar denna nya kategori! De ger inte bara en smart summering av veckans snackisar utan även länktips till sådant man kanske missat eller snygga bloggar som ännu inte upptäckts! Tack!

 • Isabelle skriver:

  Här kan ni hitta all information om Milanomässan. Klicka på länken. Jag är en svensk journalist som jobbar i Italien med detta.

 • Kanonbra inlägg1 Jag gillar att du också lägger ner tid på att länka så att det är lätt att läsa vidare om man vill det, eller hitta en speciell pryl. Lysande! Ha det gott!

 • Anonym skriver:

  Underbar blogg! Har nyligen startat en webbshop som jag hoppas kan ge mycket nöje och inspiration, precis som din blogg ger mig! Besök mig gärna på http://www.cushionhouse.se

 • Julia skriver:

  Tack för en fin sammanfattning, trevlig läsning!

 • Hanna skriver:

  Frida! Du gör mig både glad och stolt! Tack för dina dina värmande och peppande ord! Som du redan vet är du en av mina absoluta favoriter och jag älskar att läsa när du ger inredningstidningarna på nosen! Svar på tal och jag håller med om vart enda ord.
  Önskar dig all lycka med din nya roll i livet! Att bli mamma är det bästa som hänt mig och att föda barn är det coolaste jag gjort! Kände mig som superwomen;)
  Kram
  Hanna

 • Nicky skriver:

  Ganska roligt att batiktyg från Afrika gav inspiration då och fortsätter än idag att inspirera. Titta gärna in på savannahome för lite Afrika inspiration

 • Liisa skriver:

  Åå så tråkigt att Lolo har slutat! Jag tyckte att hon var en naturbegåvning när det gäller styling och inredning. Har aldrig nånsin sett någon annan i svensk tv att trolla fram så otroligt fina miljöer! Otrolig känsla för det vackra – helt enligt min smak!
  Och jag har inte hört henne kritisera någon för sitt utseende – så pass mycket klass har den mogna damen i alla fall. Väntar med spänning på hennes bok som kommer till hösten.

 • elin skriver:

  Hej och TACK för en inspirerande blogg.
  Jag har en fråga. vad kallas denna inredningsstil?
  Jag är intresserad av inredning och interiör, men har ingen vidare koll på namn osv. 🙂
  Tack på förhand/ elin.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.