Annons

Veckans DIY – Sy ett moln av en IKEA-kudde

Ära vare Gud i höjden, denna kudde har jag gjort i slöjden. Eller, nåja. Nästan! Häromveckan knåpade jag nämligen ihop ett alldeles eget moln av ett färdigt IKEA-fodral. Det var inte så svårt. Alls. Och det ska komma från mig, som får svettmustasch av blotta åsynen vid en symaskin annars. Jag köpte enfärgade fodral i måtten 50*50 cm, vände dem ut och in, ritade upp konturerna av ett fluffigt moln med tuschpenna och sydde med raksöm längs strecken. Sen var det bara att klippa bort överskottstyget, vända tillbaka och fylla upp med vadd. Utgår man från blixtlåset i nederkant så slipper man joxa med den biten också. Superenkelt! Fler idéer på IKEA-hacks och inredning för de små kommer upp på Livet Hemma den 14/4. Jag har fotat fler kuddar och ett nytt DIY-jobb som dyker upp där i dagarna, men tipsar om det i förtid nu eftersom jag inte vet när det är BB-dags. Så, håll utkik på IKEA’s blogg i veckan!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Emelie skriver:

  Jag tänker på dig flera gånger om dagen nu Frida 🙂 Stort lycka till när det väl är BB-dags 🙂 Stor kram

 • Emma skriver:

  Den där stolen såg ju mer än skön ut och utseendet gjorde ju bara saken bättre!

 • Vad fint det blev! Smart tips! Ha det bra nu.

 • lisasvilja skriver:

  Fint tips och det där lät ju faktiskt inte svårt alls..
  Kram

 • Känner igen mig i din beskrivning när det gäller symaskiner, OMG.
  Symaskinshaveri var jag mästare på i syslöjden och därefter går jag alltid en omväg när jag ser en symaskin 🙂
  Finfin kudde, men det som intresserar mest i detta inlägg är nog ändå det där om BB-dags 😉
  Kram till dig & kulan!
  Anette

 • Sofia L skriver:

  Gör en likadan fast större, fyll med små plastkulor – och du har gjort dig en egen amningskudde 🙂

 • Erica skriver:

  Kuddar brukar inte vara så svårt…men har man otur så strular allt med undertrådar och skit…ha ha. Jag gillar att sy, jag gillar att det blir fint, men jag hatar tjorvet med nålar som går av och trådspänning som hakar upp sig 🙂

 • Jessica skriver:

  Inget är som väntans tider. Oanade boar-talanger tar plats. Fint jobbat Frida!

 • smäm skriver:

  Fint! Och lycka till när det är BB-dags 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.