Annons

Veckans DIY – Book Art

Efter förra månadens teaser på iPad-magasinet har jag blivit fullkomligen överöst med mailfrågor om hur man gör book art. Jag försöker hålla innehållet i magasinet exklusivt för prenumeranterna, i den mån det går, men nu måste jag göra ett undantag. På begäran, här har ni ett enkelt DIY-projekt!
Vad är då ”Book Art” egentligen? Jo, små vikta konstverk tillverkade av gamla böcker. Företrädesvis uttjänta pockets, som ändå bara ligger och dräller. Det har blivit en populär detalj bland stylisterna i vår. Fina som utfyllnad i hyllor och stilleben. Här ser ni Lotta Agatons styling för String.
När jag var på inredningsbutiken Artilleriet häromsistens fick jag hicka när jag såg att en färdigvikt bok kostade nästan 700 kronor. ”Mäh! Hur svårt kan det vara att göra själv?”… tänkte jag. Och bestämde mig för att gå hem och testa. Steg 1) Hitta ett par böcker du kan undvara!
Steg 2) För att få till den triangelformade snitsen, vik in sidorna mot mitten, såhär. Helst två och två (det blir lite mer stadga så, än om man bara tar en sida i taget). Försök hålla en jämn mittlinje Och upprepa tills det inte finns några sidor kvar att vika. Sen klipper du omslaget i samma form. Klart!
Foto: bild 1 + 2 String.se och bild 2 + 4, Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Vad smart! Toppen att göra med de böcker som inte är så bra, annars brukar jag vilja ge bort bra pocketböcker när jag läst klart 🙂
  Kram /iris

 • Anna/Rackarungar skriver:

  Tänk vad vackert papper kan vara. Ur-tjusigt. Mästerligt.

 • Snyggt!
  så snyggt.. tack..
  mia.

 • Haha…det hr ska jag nog inte tipsa min man om nu när jag nyss övertalat honom att vi ska slänga en massa böcker nu när vi flyttar.
  Jag tror tyvärr att jag har för dåligt tålamod för det där, men fint är det!
  Och Lotta Agaton gör ju som vanligt smashing styling!
  Kram Anette

 • Jag kallar den för diamant eftersom den liknar just det 🙂 Ha det gott!

 • Fint!
  Tack för "vik-tipset", det här är en ny variant för mig!
  Gillar också Lotta Agatons stylingar för String:))

 • Lina skriver:

  Superfin idé!

 • fina skriver:

  Åhh snyggt! Jag brukar ha svårt för när man gör bäcker till något annat men här förstör man ju inte ens läsvärdet – skulle man vilja läsa boken igen är det ju bara att vika upp den igen 😉

 • Tess S skriver:

  Vilken rolig idé.

 • aino skriver:

  Riktigt roligt DIY!
  Jag har gamla lösa noter (A5) som ligger och dräller, har du några tips på vad man kan göra för roligt med dem?
  /aino

 • Fanny skriver:

  Det här ska jag nog försöka mig på! Har sett det tidigare men inte förstått hur tusan de gjort, så tack för det! 😉

 • Tess skriver:

  Smidigt!
  Här om veckan ställde jag två lackhyllor upp, la en tredje över, satte fast en klädstång och voilá! Ett stycke snyggt hänge/förvaring m.m. av utklädnader!

 • Så himla snyggt. Och kul med ett DIY som verkar så enkelt mot svindyra artilleriet. Tack! Och glad att jag börjat läsa din fina blogg. Den har funnits i periferin hur länge som helst. Men nu är jag fast här. Ha en fin tisdagkväll!
  //Nanna

 • Elise skriver:

  jäklar vad snyggt

 • Johanna skriver:

  GALET snygga bilder!
  Gå gärna in på min blogg och checka lite 🙂 Jag skriver en hel del om mode, men främst om mitt liv här i Nice (Frankrike), där jag bor just nu.
  https://johannaholmberg.spotlife.se/

 • Lise skriver:

  Så kult! Dette må jeg prøve 🙂

 • Monika skriver:

  Vackert sätt att få glädje av de böcker som inte är bra nog att ge till vänner eller second hand!

 • Linnea skriver:

  Hej Frida! Kan inte du skriva ett Köpenhamn-inlägg, alltså typ en guide till fina, roliga och intressanta butiker, kafén, boende kanske och nån bar. Planerar att åka dit i vår och är supersugen på att kolla på Hay-produkter, made a mano och mkt mer, men behöver lite tips från nån som varit där! Hejhej

 • Frida skriver:

  Linnéa i nummer 2 av mitt iPad-magasin finns ett stort Köpenhamnspecial! Ladda hem den så hittar du alla mina favoritbutiker + kartor mm. Har du inte en iPad själv kanske du kan låna en av någon. Eftersom det är en interaktiv guide kan jag inte maila den till dig utan du upplever den bäst i läsplattan. Lycka till!

 • Erika skriver:

  Vad snyggt!

 • Tack för tipset! Har kikat in på din blogg lite sporadiskt då och då, men så hittade jag det här och fastnade! Vek precis en bok framför en film, perfekt 1,5-timmas aktivitet ju! 🙂

 • Malin skriver:

  Superfint, tack för tipset! Boken jag valde var dock aningen för tunn så jag den vill gärna slå ihop sig. Tjocka böcker funkar nog allra bäst!

 • Mona A skriver:

  Läckert

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.