Annons

Tack + tankar

Tack snälla ni för all fin feedback jag fått på det förra inlägget. Det är ju inte klokt så många som har hört av sig. Det har redan trillat in över 650 svar på enkäten och massor med bra idéer. De allra flesta gillar att jag tar så många egna bilder och det lovar jag att fortsätta med. Jag är den första att hålla med om hur tråkigt det är med bloggar som bara återpublicerar andras bilder och stjäl material från inredningstidningar och Pinterest (det är ju till och med olagligt, med tanke på upphovsrättslagen). Men, eftersom det är betydligt mer tidskrävande att fota och fixa det mesta själv så innebär det att jag inte kan uppdatera bloggen med fem inlägg om dagen eller bjuda på kompletta 360-graders hemma-hos-reportage. Alltid. Till skillnad från ”idisslarna”. Några av er efterfrågar mer DIY och pysselidéer, andra tycker att jag kan sluta med det helt. De flesta är nyfikna på mer personliga inslag, inte minst på temat barnrum, medan ett par stycken inte ville se sånt alls. Och sen är det någon som har skrivit långt och länge om att jag borde ha en större bredd och visa fler inredningsstilar. Men det blir det inget av. Det här är trots allt min blogg, inte ett objektivt redovisande uppslagsverk, så jag kommer fortsätta att låta min smak vara stilkompass. Därav blir det inget shabby chic eller bohemiskt hejochhå i mitt flöde. Det finns andra som gör det så mycket bättre. Däremot blev jag lite förvånad över hur många det är som inte läser fler inredningsbloggar än Trendenser, så en summering av veckans snackisar på nätet med lite länktips till andra kanske vore ett kul inslag. Liksom veckans ”best of Hemnet” för er som inte hinner surfa runt där. Så det lägger vi till tycker jag. Återigen, stort tack för att ni tagit er tid. Jag uppskattar det mer än ni anar!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Regina Myrén skriver:

  Vart beställer du de präglade papperna?!?!? :O <3 <3

 • Frida skriver:

  Regina: Jag har specialbeställt en egen prägel med min logga, så att jag kan "stämpla" min logga i relief på korrespondenskort, kuvert och brevpapper etc. Köpte den på "Rum för papper" i Göteborg som in sin tur beställer dem från Tyskland.

 • Sarah skriver:

  Såå snyggt Frida, både visitkort och korrespondenskort och jäkligt smart med en egen prägel. Snyggt och proffsigt!
  KRAM

 • Hannasvirrvarr skriver:

  "Bohemiskt hejåhå" – hehe 🙂

 • Anonym skriver:

  Får man fråga vad prägeln kostade? Jättefint!

 • Frida skriver:

  Anonym: Man köper stansen separat och prägeln/loggan för sig (den senare är utbytbar och kostar runt 600 kr). Jag kommer inte ihåg exakt (det var ett tag sedan jag köpte mitt set) men vill minnas att jag betalade runt 2000 kronor för hela paketet. Det blir i alla fall betydligt billigare i längden än att trycka upp kuvert hos ett tryckeri, och man blir inte lika låst till en speciell färg som man blir om man beställer från ett tryckeri som ofta har en minmiupplaga på flera tusen exemplar. Nu kan man ju variera sig lite efter tycke och smak, och säsong 🙂

 • Lina skriver:

  Ett litet tips till. Radbrytning tack. Jag tycker att det är väldigt svårt att läsa långa texter utan radbrytningar, tappar lätt bort mig.

 • Ninette skriver:

  Låter jättebra tycker jag! (och bra att du lyfter fram det där med upphovsrätt! :)) bohemiskt hejhå – det är jag det! 🙂

 • C skriver:

  Jag glömde skriva att jag framförallt läser din blogg för att att jag gillar din smak! Om jag är sugen på något annat kan jag läsa en annan blogg 🙂

 • Det går inte att vara alla till lags.
  Och definitivt inte alltid.
  Om man gör sitt bästa och gör det
  med kärlek och " no harm" så räcker
  det mer än väl.
  Du är fantastisk, kom ihåg det!
  Kram Anette
  Stor kram

 • Erica skriver:

  så snyggt med egna präglade papper!!!

 • Lotta skriver:

  Åh, jag har inte hunnit lämna några önskemål, men ett stort HEJA kommer här från mig – för att du är så himla bra, och tar så fina bilder 🙂

 • Vassego! Kul att kunna hjälpa till! Ha det gott!

 • Anki skriver:

  Bra att du tar upp det med upphovsrätten. Jag uppskattar din blogg mycket för det att du jobbar med egna bilder så ofta. Själv använder jag nästan enbart mina egna bilder i min blogg. Precis som du skriver en hel del pyssel och tid går åt. Det är det värt!

 • Fint och välstylat som vanligt! Duktiga Frida! 🙂

 • Greta skriver:

  Hejochhå??? Du menar folk som faktiskt har personlighet och stil och inte bygger upp ett hem som ser ut som ett kliniskt sjukhus lr som tusen andra blogghem…vilket nu är värst.
  Inte förvånad att ett överklasskvinna likt dig yttrar sådant dock

 • Erica skriver:

  Jag använder bara egna bilder i min blogg, men som du säger så gör det ibland att det inte blir lika mycket inlägg som ’andra’. Nåja, jag är jag och det är väl därför man tittar in hos mig, antar jag 🙂

 • Sarah skriver:

  Greta – vad jobbigt det måste vara att gå runt och vara så bitter som du är 🙂
  Trendenser. Bästa och mest professionella bloggen alla kategorier! Lääängtar efter varje nytt inlägg 🙂

 • ELise skriver:

  jätte fint

 • Jessica skriver:

  Veckans best of hemnet var det bästa jag läst på länge, det ser jag fram emot =)

 • Anonym skriver:

  Hejsan!
  Var gärna med och tävla om 8 par örhängen i min blogg! Kram 🙂
  Tävlingen: https://nattinamnam.blogg.se/category/tavlingar.html

 • Anonym skriver:

  Veckans snackisar och hemnet sammanfattningar, ja tack. Håll din stil. Önskar dig en fin kväll

 • Håkan skriver:

  Bra att du inte"underkastar dig" all världens önskemål. Kör på din stil, vilket du gör med den äran. Uppskattar verkligen din smak och både jag och min fru inspireras massor av Trendenser. Håll stilen!

 • emma skriver:

  Älskar du hur Emily fields (Shay) i pretty little liars klär sig gå in då på nattstad.se/emmabruce för att sno stilen!

 • ourlittlefactory skriver:

  gud vad go du är!! det blir bra hur du än gör med bloggen, det vet jag!

 • Linn skriver:

  Konstigt när vissa resonerar som om du vore någon public service-bloggare där alla önskemål ska uppfyllas. Vi slukar väl Trendenser för att vi gillar just din stil?

 • Mamma Elva skriver:

  Vilka fina saker! Och själv slukar jag inredningsbloggar 🙂

 • Elin skriver:

  Angående större bredd på stilar: Jag tänkte bara säga att jag läser din blogg för att jag älskar just DIN stil, både när det gäller inredning men även hur du verkar vara som person. Du inspirerar mig mer än bara inredningsmässigt, du får mig att känna att ingenting är omöjligt med allt du tar dig för. Tack för det. Kram

 • Anonym skriver:

  Veckans "best of Hemnet" ser jag mycket fram emot ;)!

 • Karin skriver:

  Det låter helt perfekt!

 • Jenni skriver:

  Hälsningar från Finland and Tack för din inspirerande blogg. Jag har läst den för länge, främst på grund av fina bilder och känsla. Jag har dålig svenska, men jag är glad för online översättare! 🙂

 • Karin A skriver:

  Låter bra Frida! Det som jag gillar bäst med din blogg är att det alltid är högsta kvalitet på bilder och text. Låt din stilkompass vara styrande – då blir det bäst. Fin bild!

 • Spättan skriver:

  Någon har tränat på Granit-stilen ser jag. Tummen upp!

 • Ellen skriver:

  Kommentera min blogg så kommenterar jag din! 🙂 http://www.ellensandberg.blogg.se

 • Regina skriver:

  Tack snälla för svar! ❤

 • Funkynality skriver:

  Var bara dig själv och blogga på om det ditt öga fastnar för. Det är ju det man gillar med bloggen.
  När man har en av de största inredningsbloggarna, har du ju svaret på dina frågor. Folk är här för att dina grejer tilltalar dem.
  Som sagt. Kör ditt race men förnedra inte mindre bloggar för det. Låt alla göra sitt på sitt sätt.
  Dina läsarresultat talar för sig själva.
  Har själv efter ett otal andra framgångsrika bloggar, startat en DIY, flytt/renovering och inredningsblogg så jag kollar plötsligt in andra inredningsbloggar från att aldrig ha läst sånt. Det är jätteroligt att se vad andra gör.
  Det är ett helt nytt territorium för mig som alltid har varit enormt uppfinningsrik men aldrig bloggat om just det tidigare.
  Dina fina foton är mycket harmoniska. Måste lära mig mer om fotografi känner jag.
  Du inspirerar helt enkelt. Ändra ingenting.

 • Funkynality skriver:

  Hmm… Konstigt. Min kommentar gick inte igenom. Är ip’t spärrad eller något? Jag har max kommenterat här 2-3 gånger och enbart varit trevlig. Mycket underligt.
  Är det gmail som är spärrat kanske?

 • Frida skriver:

  Funkynality: Dina kommentarer går igenom, så det verkar inte vara något problem. Kanske bara en tillfällig bugg när du skrev. Tack för din feedback, förstår dock inte varifrån du fått att jag skulle racka ner på mindre bloggar på något sätt?

 • Funkynality skriver:

  Nej, jag uttryckte mig kanske underligt. Jag menar i detta inlägg där du försvarar de facto att du gör dina inlägg själv och att det är tidskrävande. Håller helt med om det. Vissa av mina projekt har tagit timtals att utföra. Men att folk inte gör dylika inlägg utan gör sitt bästa och skriver om andras inlägg eller lånar bilder. Det tycker jag du får stå över och låta dem göra på sitt sätt. Jag menar att man inte ska racka ner på dem som inte har samma talang och begåvning. De gör så gott de kan och man får låta bli att läsa istället för att knäppa dem på näsan. Det är allt. Om du läser min kommentar igen så ser du att jag hyllar din blogg rätt igenom. Inget annat. 🙂
  Med vänlig hälsning,
  Y.B.

 • Frida skriver:

  Funktionality: Tack, då förstår jag 🙂 Upphovsrättslagen gäller dock alla bloggare/publicister på nätet – oavsett om man är stor eller liten, eller gör sitt bästa eller inte, men det verkar många strunta i och det är lite oroväckande. Här kan man läsa mer om vilka regler som gäller:
  https://www.bus.se/1030
  och här
  https://www.skolverket.se/skolutveckling/itiskolan/kollakallan/upphovsratt/lararguider/bilder-1.155130

 • Funkynality skriver:

  Jo jag känner till det. Jag är författare och lever på mina böcker. Tycker bara att man får ta lite sånt om man slänger upp sina grejer på nätet. Folk får gärna låna mina bilder. Så menade jag.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.