Annons

Min nya lampfavorit

När jag var iväg och fotade ett hemma-hos-reportage häromveckan fick jag syn på den här lilla lampan för första gången. Och ögonblicklig kärlek uppstod. Ni ser den skymta på den vita hyllan, längst till vänster i bild under tavlorna. Så fort jag kommit hem igen beställde jag mig ett eget exemplar. I svart.
Lampan heter Döden och är formgiven av designduon Ida och Stina, som ligger bakom nystartade Tvåfota Design från Malmö. Pris från 1495 kr. Lampan är handgjord i Sverige av slipad MDF finns i tre storlekar som kan monteras hängande, eller bara ligga såhär på ett sideboard eller i en bokhylla. Jag tycker det är kul med ny svensk design. Och den här är ju så fin att man dör en smula.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • lisasvilja skriver:

  Riktigt läcker, den känns helt rätt!
  Ha en trevlig helg!

 • Fantastiskt snygg!! Superläcker! I like a lot! Ha en bra helg!

 • pilotfrun skriver:

  Verkligen fin! Vacker i sin enkelhet.
  /Rebecca

 • Tine skriver:

  Den er da fantastisk! Ved du hvilken af de tre størrelser den på dine billeder har?

 • Nathalie skriver:

  Vet du vilken storlek det är på lampan på bilden.

 • Hannasinspo skriver:

  Kan vara den finaste jag sett på länge. Dessutom blir jag jäkligt nyfiken på det här hemmet!

 • Frida skriver:

  Nathlie och Tine den på bilden är den minsta modellen med höjd: 25 cm och diameter: 20 cm
  Här kan ni se storleksskillnaden på dem:
  https://www.olssongerthel.se/produkt/doden-lampa

 • Lina skriver:

  Så otroligt fin!!

 • Linda skriver:

  Lampan var jätteläcker!
  Frida, vet du vad det är för märke på bokhyllorna?

 • Verkligen cool lampa! Ha en fin helg!

 • Frida skriver:

  Linda: Hyllsystemet är köpt från Montana

 • Linda skriver:

  Hej!
  Vilka fina foton du tar!
  Var är den svart fågeln köpt? En sådan skulle göra sig fint i mitt vardagsrumsfönster.

 • Frida skriver:

  Linda: Tack! Fågeln är en Eames House Bird från Vitra. Här kan du läsa mer om den:
  https://trendenser.se/2012/october/eames-house-bird.html

 • Vardagstugg skriver:

  Jättesnygg lampa!
  Önskar dig en trevlig helg!
  Annelie

 • Ida skriver:

  Åhå, håhå vad fin!!
  (men vilket sorgligt namn…)

 • Anna skriver:

  Hej Frida,
  Jag älskar den lilla hyllan/boxen på väggen med konsten. Var kan man tänkas hitta något sådant? Är det glasväggar runt eller luras ögat?

 • Erica skriver:

  snygg som tusan!!!

 • Frida skriver:

  Anna:
  Hyllan är en plexikub från HAY

 • Anonym skriver:

  Himla snygg!
  Trevlig fredag…

 • Anonym skriver:

  Hej Frida! Tack för att du läste min blogg, vad kul att du tyckte den var inspirerande och rolig! Kram Kram

 • Den lampan är riktigt fin.
  Trevlig helg.
  // Tess.

 • Anonym skriver:

  Riktigt fin lampa 🙂

 • Elise skriver:

  Vad snyggt!!

 • Elins kammare skriver:

  Den var ju heltrendig! Lyser säkert fint i mörker och kastar häftiga skuggor.

 • dreamhouse skriver:

  åh riktigt snygg! gillar massor! tack för tips! xx

 • fin blogg, och härliga bilder!

 • helene mulder skriver:

  beautiful pictures, although i can not understand the post. great atmosphere! http://www.yvesandinez.com

 • Ninnie skriver:

  Fantastisk!!

 • Ida skriver:

  Hej Frida. Jag behöver din hjälp. Jag är helt lost när det kommer till antikviteter och gamla föremål. Jag har 2 st gamla sjökartor från 1885 och tidigt 1900-tal. De är ca 110×80 cm. Den ena är itu i mitten den andra är uppriven i kanterna. Jg vill sälja dem men vet inte riktigt vart jag vänder mig. Ska jag bara lägga ut dem på blocket? Ska jag rama in dem först? Snälla snälla du hjälp. Jag har ringt säker 15 samtal bara för att veta vart jag vänder mig men ingen vet 🙁 Vore så synd om dessa otroligt vackra kartor bara skulle slängas…. Om någon läsare är intresserad så kontakta gärna mig. [email protected]

 • Emma skriver:

  Wow vilken cool! Titta gärna in på min blogg!

 • Anna-Maria skriver:

  Hej.
  Vet du vart hyllsystemet kommer ifrån.
  Tack för en underbar blogg 🙂
  //a-m

 • Frida skriver:

  Anna-Maria:
  Hyllsystemet kommer från Montana

 • Nicole skriver:

  Varifrån är mattan?
  Den var riktigt häftig! Skulle passa i mitt gråa rum 🙂 Men jag köpte precis en ny, men ändå..

 • amanda skriver:

  vad tycker du om mina nya piercingar? 😀

 • Matilda skriver:

  Fantastisk lampa!

 • sweetdella skriver:

  jättefin blogg kolla gärna min sweetdella.se

 • Åh den var jättefin. Tack för tipset Frida.
  Den sätter jag upp på min önskelista.
  Kram Anette

 • Kaffehörnan skriver:

  Den var superfin

 • VACKER i all sin enkelhet
  Glada Hälsningar
  //Sessan

 • Matilda skriver:

  Hej! Vart kan jag hitta fotot med de nakna tjejerna?
  Matilda

 • Frida skriver:

  Matilda:
  Fotot med tjejerna är ett klassiskt porträtt av Helmut Newton.

 • Tina skriver:

  Jättesnygg!! Det är verkligen inte lätt att hitta snygga lampor!

 • M skriver:

  Lampan finns hos A.L.L. AnnLouise Landelius på Nordenskiöldsgatan 7a i göteborg! Så så fina!

 • Lise skriver:

  Den var helt sykt fin!

 • hannah skriver:

  vart finns den blå mattan att hitta?=)

 • Kristin skriver:

  Hei!
  Jeg fant link til bloggen din på en norsk side. Jeg var i Stockholm i januar, og så bildet av ballerinaen der. Jeg har ikke klart å glemme det, og lurer på om du vet hvem kunstneren er? Skulle så gjerne hatt det i min nye leilighet i OslO!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.