Annons

Veckans DIY – Fixa en tyglampa modell budget

Jag får väldigt många frågor om tips på budgetbelysning. Det är svårt. De flesta designlampor kostar ju ett par månadshyror, minst, och det är ont om fina alternativ. Just nu är det däremot väldigt populärt med tyglampor och en sån är rätt lätt att fixa själv – därför tänkte jag bjuda på ett tips på hur man gör. Den här DIY-instruktionen har jag testat. Och nedan ser du hur jag gick tillväga, steg för steg.
Allt du behöver är en svart stålvajer, en textilsladd, en glödlampa och ett urtvättat vitt lakan. Hårda nypor är också ett plus. Sen böjer du bara till stommen så att den bildar en gles fågelbur. Det är viktigt för att glödlampan inte ska komma i kontakt med tyget sen. Ju kraftigare stålvajer desto bättre. Jag tror att den jag använde egentligen var lite för klen. Men det ger en bild av hur stommen ser ut.
Sen klipper du till lakanet i lagom bredd, fållar in sidorna och syr fast band i överkanten och på kortändorna (eller så fäster du bara tyget med säkerhetsnålar, det går också bra som ni ser) och knyter ihop tygstycket längst ner. Surra fast den på textilsladden och voilá du har din egen lampa. Busenkelt!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Monsterscircus skriver:

  Super vacker lampa! Det kan uppdatera alla hem! Jag har också gjort det, det är ett kul projekt. Har en vacker vecka:-)

 • Johanna skriver:

  Fin! Jaa har tänkt att jag ska göra det här så många gånger. Det är dax att sätta lite fart. För snyggt blir det.

 • Lina skriver:

  Fiffigt!

 • Johanna skriver:

  Häftigt! ibland är det inte alls svårt, man ska bara ta tag i det och göra det:)
  Ha en fin dag! hoppas solen strålar på dej med! Kram J

 • Johanna B skriver:

  Det såg ju verkligen "busenkelt" ut!

 • Snyggt!
  Det där har jag länge funderat på att göra..
  Nu jäklar ska jag ; )
  Tack för inspirationen.
  mia.

 • Fanny skriver:

  Tack för tipset! Och tack för att jag fick skriva om det på min blogg! 🙂 Ha en fin dag!
  https://fannyhenricson.wordpress.com/2013/02/27/tyglampa-diy/

 • sanna/wonderdeco skriver:

  Gud vad fint. Bra gjort!
  Sanna

 • Alice skriver:

  Riktigt snygg lampa! Och den verkar inte speciellt jobbig att göra 🙂

 • Beata skriver:

  Sååå fin! Du är så fyndig, blir alltid inspirerad av din blogg!

 • Lisasvilja skriver:

  Jag gillar och blir vädligt inspirerad! Tack!

 • sanna skriver:

  En sån gjorde jag för några år sen! 🙂 ett tips är att ha på sig brillor som skyddar ögonen ifall en tråd skulle komma farandes!! 😀 tack för all inspo!

 • josse skriver:

  SÄLJES: Skaffa vårens snyggaste solglasögon redan nu.. Sprillans nya RAYBAN RB2140 Solglasögon säljes billigt, under halva priset!! ALDRIG ANVÄNDA RAYBANS… Se min blogg för bilder… Kommentera eller maila mig vid intresse 🙂 Samma modell som den Kenza har.

 • yvonne skriver:

  awesome! =)
  jeg har lengtet etter en mjuk lampe og nå kan jeg lage en sjøl! =)
  takk! =)

 • hanna skriver:

  vilken snygg lampa! kul med tips på saker man kan göra själv!!! jag gjorde faktiskt också en lampa i helgen, en sk random light-lampa som blev väldigt fin. kanske ingen dyr designerkopia men 😉
  https://stickwithme.se/2013/february/random-light.html

 • Sofia skriver:

  Jag gillar också tyglampor, men själv föredrar jag att använda mig av färdiga lampstommar i stället för stålvajer. De finns oftast att få tag på på loppis om man letar lite. Tack annars för en inspirerande blogg!

 • Siri skriver:

  Kjempefin og stilig DIY!

 • Hihi tänker på dom där spökena man gjorde med lakan och knöt ihop längst ner när man va liten 😉
  Fin och kul idé!

 • Lilly skriver:

  Min första tanke va fårstängsel, då får man ju aningen grövre tråd med, samt göra det om möjligt ännu enklare för sig 🙂

 • Oscar skriver:

  Vad använder du för typ av kontakt på den sladden? Jag har den tygsladden, men har jordade uttag i lägenheten. Något tips?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.