Annons

Stockholm Furniture Fair 2013 – Nendo

Idag slog Stockholm Furniture Fair upp portarna ute på Älvsjö och jag åkte upp från Göteborg imorse för att kolla in montrarna, träffa branschkollegor och kunder, insupa inspiration och inte minst fota och rapportera till er bloggläsare. Vi börjar i kronologisk ordning. Först ut. Entréutställningen. 2013 års ”Guest of Honour” är ingen mindre än designvärldens gunstling. Oki Sato, grundare och chefsdesigner för Nendo!
Han har ju (bland annat) gjort sig känd för sina pulverlackade vajerkonstruktioner och inte helt oväntat var entrétorget utsmyckat på det temat. Lite som en Nendo-skog. Fyllt med guldkorn i form av möbler, inredningsdetaljer och armaturer signerade Mr Oki Sato himself.
Effekten av allt vitt mot vitt blev magisk. Både besökare och fotografer flockades kring utställningen hela dagen för att föreviga den på olika kreativa sätt. Jag vet inte hur många bilder av det böljande vita fältet som har passerat revy på Instagram idag. Det var svårt att fånga miljön utan människor…
… men en bild på huvudpersonen kändes ändå passande att ta med i sammanhanget. Såhär ser han ut. Jag hann ta ett snabbt foto medan han intervjuades för TV. I bakgrunden ser ni också Nendos nya lampa för Wästberg, som även presenterades i deras monter en bit in i A-hallen. Tack vare den snillrika formen kan man bygga på och lägga till fler armaturer, både uppifrån och ner. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Amanda skriver:

  Vilka grymt fina bilder! 🙂

 • Anonym skriver:

  Vitt, vitt, vitt! Fantastiskt snyggt!

 • Emilie skriver:

  Snygga bilder!

 • Anne skriver:

  Och så kan vi återigen konstatera att vitt är heeeelt fantastiskt! Så Snyggt!

 • Fin rapportering som alltid! Kul att ses idag:)
  STOR kram!

 • Sofia skriver:

  Häftigt det ser ut 🙂

 • Rebecka skriver:

  Underbara bilder!

 • Johan skriver:

  Ser riktigt häftigt ut!

 • Anonym skriver:

  Stilren och snygg blogg! =)

 • room by sofie skriver:

  Ahhh vad läckert! Tack för fantastiska bilder. Ovärderligt när man inte kan vara på plats!

 • Sara skriver:

  Blev så starstrucked när jag sprang på dig i HAY montern att jag glömde presentera mig men gör det så här ist. Hoppas du hade en bra fortsättning på dagen! 🙂

 • Vita Hemligheter skriver:

  Laddade precis ner appen med senaste numret av Trendenser!! Kanonbra!!
  Kram Emma

 • NELLY skriver:

  Snyggt! 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.