Annons

Stockholm Furniture Fair 2013 – Alexa Lixfeld

Alla mina favoriter från mässan var inte montrar. En av de utställare jag gilade mest stod faktiskt i ett yttepyttelitet bås i de unga konstnärernas popupbutik. Alexa Lixfeld’s bord var så litet att det inte ens gick att fota, men kolla in hennes pressbilder så förstår ni vad jag fastnade för.
Jag älskar den råa ofärdiga känslan i hennes porslinsserie Metamorphose. När jag och Ica Carlsson besökte båset stod Claesson Koivisto Rune där och köpte sjalar, samtidigt som de försökte övertala Alexa att ta ett jobb av något slag. Needless to say hade hon bara ögon och öron för dem. Hm, något på gång? 
Om du ska dit på lördag och vill handla hennes produkter så kostar vaserna från 170 kr. En tekopp gick på omkring 350 kr. Ta med kontanter! Du hittar Alexa i gången mellan A-hallen och B-hallen, en bit in från den östra entrén. Vill du hellre handla online kan du göra det här. Dock lite dyrare då.
Foto: pressbilder Alexa Lixfield

Kategorier:

Kommentarer

 • Lisasvilja skriver:

  Åh så läckra! Gillar att dem är blanka inuti och matta på utsidan..

 • Emma - By Emma skriver:

  Så snyggt! Vaserna känns som ett väldigt fint komplement till romantiska blommor. Typ en hortensia eller pioner. Mkt fint!

 • Johanna B skriver:

  Superfina!

 • Sarah Moberg skriver:

  riktigt snygga! 🙂

 • Helena skriver:

  Hej Frida,
  Läsete precis ditt senaste nummer av Trendenser och blev överförtjust över sågningen av priset på Svenskt Tenns doftljus, mycket sunt!

 • wow vad snyggt!!!
  Vet inte om du minns mig från bloggträffen förra året? Men jag undrar om/när det blir någon igen? Det var så himla roligt att nätverka och jag skulle gärna göra det igen! 🙂 Kram på dig

 • Frida skriver:

  Helena: Roligt att du gillade tidningen! Jag menade inte specifikt Svenskt Tenn utan mer den generella trenden med vansinnesdyra ljus. Där den ena leverantören verkar vilja bräcka den andra just nu.

 • Frida skriver:

  Ingrid: Det blir en i Göteborg, i slutet på april. Mer info kommer längre fram.

 • sara skriver:

  åhh så fina! 🙂

 • Linda skriver:

  Hej Frida, tack för en helt fantastisk blogg. Så inspirerande o härlig!!Vet inte om du vill eller svarar på min fråga men gör ett försök! Jag vet inte hur länge jag har letat efter en kudde att ha i min gungstol från Vitra (vit). har du ngt bra tips på en snygg sådan? Längre in i samma "rum" har jag Vitra stolarna till ett matbord o under där Björk mattan i mörkt utförande. Så gärna en kudde i grått/vitt eller svart/vitt (ingen elefant från Svenskt Tenn, har dom redan i soffan) Grafiskt mönster? Letat o letat. Så tacksam för ditt tips!!
  Ha en bra dag!
  Kram Linda

 • Anonym skriver:

  Jamen åh! Så där snyggt att man dör lite ;)!

 • Hej! Tack för en fantastisk blogg! Har följt dig i många år utan att ha gett mig tillkänna… Någon vid namn Linda i kommentarsfältet sökte en kudde i grafiskt svart/vitt till sin Vitra gungstol. Har sysslat med mönsterkonstruktion och textil i många år och tänkte nu testa mina egna ideèr. Dagens inlägg är just en kudde i grafiskt svart/vitt. Visserligen med en elefant i mitten, men på knappen kan man ju egentligen ha vad man själv önskar:) Vill gärna veta vad ni tycker för att kunna utvecklas och bli bättre så här precis i uppstarten av min blogg och mitt företag. Tack på förhand! http://www.blogg.textilfrossa.se

 • Rebecca skriver:

  Älskar färgerna på produkterna!<3
  Kika gärna in på min ganska nystartade blogg: http://www.beckiz.se

 • Pethra skriver:

  Men oj, så fina. De där missade jag helt på mässan. Får kika in i webshoppen.

 • Jennica skriver:

  Vad fina! Lite annorlunda i sin utformning, eller så var det bildena i sig som kändes annorlunda. Jag tycker väldigt mycket om kontraster och känner därför att det hade varit väldigt fint med skira, lite romantiska blommor i dessa vaserna. Superfint!
  Såg att ni pratat om bloggträff här ovanför i kommentarerna. Finns det planer på något i Skåne?
  Kram Jennica

 • Kroka skriver:

  Hej lilla ha-begäret!

 • Åh det har jg helt missat, men det var väldigt fint.
  Det finns ju så mycket och man missar nog en del hur noga man än tycker att man spanar 🙂
  Då är det bra att man kan titta in hos andra och se vad de har tittat lite extra på.
  Som nu här hos dig 🙂
  Kram Inredningshjälpen/Anette

 • Emilie skriver:

  Så fina 🙂

 • Erica skriver:

  Snygga!

 • Emil skriver:

  Håller helt klart med, udda och snyggt!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.