Annons

Fin fotokonst

Efter min ballerinafail förra våren, då jag var en millimeter ifrån att köpa den finaste av tavlor för väldigt många pengar, innan en läsare tipsade mig om att kolla äkthetsintyget eftersom det tydligen florerar en hel del kopior på Guan Zeju’s målningar (de kan bland annat specialbeställas för en spottstyver här) och det tyvärr inte fanns ett sådant – så backade jag ur affären. Och har därefter varit närmast besatt av att hitta den perfekta ersättaren. I helgen sprang jag på det här huset som är till salu vid Landala i Göteborg och varenda vägg är klädd med tjusiga tavlor på danstemat. Någon som vet vem konstnären är?

Foto: Länsfast Göteborg

Kategorier:

Kommentarer

 • Inte den blekaste aning, men det ser ut att vara ett tjusig hem!
  Kram Anette Inredningshjälpen

 • Christina skriver:

  Så fint att du tänkte om en extra gång. Hade varit hemskt dumt att betala massa pengar för något som inte är äkta.
  Så fin den på bilden är 🙂

 • Lilli skriver:

  Jag funderar på den fina bordslampan som står uppe på skänken bredvid tavlan. Vet någon möjligtvis vart den kan inhandlas?

 • Malin qvänstedt skriver:

  hej frida! tack för senast!
  (du hade en superföreläsning hos oss på publik studio;)
  vet inte vem konstnären är. men kom och tänka på en kompis till mig som plåtat superfina ballerina bilder..kolla in
  https://linaeidenbergadamo.sqsp.com/updates/?page=2
  ciao malin

 • Camilla skriver:

  Hej!
  Var kan man köpa taklampan?

 • christine Ryder skriver:

  Hej
  Vet inte jag heller, men fråga mäklaren vet ja, jag gjorde det en gång när jag var på visning och gillade en tavla som hängde i lägenheten, de var jättegulliga och berättade..Har nu en fin stork hemma inte på väggen än men i alla fall i garderoben 🙂
  jag älskar lampan..:-)

 • Fanny skriver:

  Vilken vacker tavla!! 🙂
  Måste in o spana runt på det huset!

 • LIly skriver:

  Åh vilka fina tavlor. Om du får reda på vem konstnären är får du gärna återkoppla på din blogg. Tack! /L

 • Klara skriver:

  Tavlan är ett fotografi från Fresh Fish modemässa 2010, fotograf är Andreas Sundgren!
  http://www.andreassundgren.se
  http://www.freshfish.se

 • DeiaC skriver:

  Hej Frida,
  Vad glad jag blev att jag kanske var till hjälp :-). Jag tror det var jag som påpekade att du skulle kolla om målningen var ett original….
  Jag har undrat hur det gick. Om du köpte målningen.
  Min dotter har gått på Svenska Balettskolan/Stora Teaterns elevskola och jag älskar balett. När jag såg bilden av tavlan visste jag att jag sett den förut. Men var? Jag googlade och googlade och hittade till slut sidan med kopiorna.
  Tycker att bloggen fått en nytändning sedan i höstas ;-). Följer dig varje dag.
  Mvh DeiaC

 • Caroline S skriver:

  Vill bara tipsa om The ballerina projekt! Nån fotograf i USA (New york tror jag) som finns på Facebook. Jättefina foton på ballerinor i olika urbana miljöer.

 • Sofia skriver:

  Hej! Jag har ingen aning om vem som ligger bakom din konst men en vän till mig är operans dansfotograf. Vill du ha mail till honom? Han tar även emot beställningar. Jag ska förresten fråga om han känner till något om din fråga.
  Kramar!

 • Verkligen fin tavla!!!
  Lycka till med ditt sökande,
  Tack för all inspiration!
  Kram Malin

 • Christina skriver:

  Snygg tavla! 🙂

 • Anonym skriver:

  Så underbart! Jag förstår dig precis- fascineras av balett precis lika mycket som du!

 • Andreas Sundgren skriver:

  Hej där!
  Fantastiskt kul att ni hittat reda på mina bilder som hänger i det vackra hemmet i Landala Egnahem.
  Det är en serie på ca. 30 bilder varav endast 7 bilder är printade som tidigare har ställts ut på Art Photo Collection under våren 2012.
  Om det skulle vara någon som är intresserad så går det såklart bra att höra av sig till mig via [email protected]
  Printarna är gjorda enligt "konstens alla regler" vilket gör att dom är "Arkivbeständiga" samt signerade/numrerade.
  Inom kort kommer det även upp en webbplats där man kan hitta mer om mina bilder som går att köpa. Sidan finns på FB i nuläget ATELIER PARIS TEXAS | Art and Prints

 • peter skriver:

  Tavlor är från en av sveriges bästa fotografer Andreas Sundgren. Lampan vid tavlan är köpt på en second hand butik. Taklampan har hängt i en kyrka.Skåpen är köpt privar på blocket.Mvh Ägaren

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.