Annons

Veckans DIY – Kabelgömma av träkulor

Har du en trist kabelorm på golvet som du gärna vill dölja, kanske från en lampa eller skarvdosa som inte har ett uttag alldeles i närheten? Ta till det här knepet! På Panduro och andra pysselbutiker kan man köpa runda träkulor i olika storlekar, trä dem på en tunn läderrem och fäst längs med kabeln. Vips känns den trista sladden lite finare. Ja, nästan som ett golvsmycke. Veckans DIY-tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  Men gud så fint! Vilken rolig idé- frågan är bara om min kära sambos kulle gilla det lika mycket som jag 🙂

 • Lina skriver:

  Vilken fiffig idé!

 • Emelie skriver:

  Trodde nästa att washi-tejp skulle vara involverad … Men det här var ju inte en så dum idé. Funkar också att måla kulorna i någon fin färg, turkos eller så.

 • Stämningsfullt skriver:

  Vilken bra idé! Riktigt snyggt.
  Tyvärr skulle kulorna inte ligga kvar länge i det här huset 🙂
  Ha en bra kväll!
  Kram Vanja.

 • Johanna skriver:

  åhh, så fint! Det svart golvet mot de ljusa träkulorna är supersnyggt.

 • Peter skriver:

  Ingen direkt nyhet, köpte min kabelremsa hos Hay i Köpenhamn för några år sedan. Kostade dock en hel del jämfört med att bygga en själv.

 • A skriver:

  Peter det presenteras inte som en nyhet heller, utan som ett DIY-tips! 😉

 • Jättefina bilder!
  Kolla gärna in sötnos——-> https://juliaalbertine.blogg.se
  14ÅRIG SUPERMODELL, FÖLJ MITT LIV!

 • Sylvia skriver:

  Tycker också att det är tråkigt att saker och ting sönderkopieras. Var har egna idéer tagit vägen?

 • Frida skriver:

  Sylvia / Peter / vad du än kallar dig nästa gång: Vad är ditt problem? Jag ser att du kommenterar från samma IP-nummer. Om du inte gillar det jag gör är du mer än välkommen att sluta läsa bloggen, och att sluta lägga en massa tråkiga kommentarer på varje inlägg.

 • Sarah skriver:

  Hahaha, snyggt jobbat Frida! Ju mer framgångsrik och ju mer du syns i TV, radio och press, ju mer idioter kommer dyka upp så här. Drypandes av avundsjuka och utan något eget liv.
  Du är lätt grymmast av alla och det på ett så fantastiskt professionellt och ödmjukt sätt.
  Underbart att se!
  Kram och keep up the good work.

 • Tippbritta skriver:

  Men gud så snyggt Frida!!! Jag älskar träkulor och använder de ständigt till olika pyssel här hemma. Har varit allt från sladdgömma på lillens taklampa till klädstång och halsband. Det där ska jag verkligen testa:)
  Kramar från en Umetjej som följer din fina blogg och inspireras av det du gör!

 • Nicky skriver:

  Ser snyggt ut men jag undrar om det inte kommer att locka små fingrar att vilja pillra med kabeln.
  Safety first….från en tre barnsmor.

 • Hemmakatten skriver:

  Snyggt på något som är så tråkigt annars! Och blir perfekt som tuggodis och leksak sedan när du får barn i huset 😉

 • Sylvia skriver:

  Sylvia och Peter är faktiskt två olika personer och det är inte konstigt att det är samma IP-nummer då vi bor på samma adress (det är ingen som påstår något annat). Tydligen klarar du inte av att andras åsikter skiljer sig från dina. Vill du bli omringat av människor som tänker och tycker exakt likadant som du på alla punkter så får du väl göra det. Det med massa tråkiga kommentarer på varje inlägg måste du har förväxlat med någon annan.
  Vill du inte ha oss som läsare så är det är inga problem.
  Hej då och ha det bra!

 • Klara-KM skriver:

  Smart id’e!!

 • Hanna skriver:

  Fiffigt och jättefint!

 • Sylvia skriver:

  Rent livsfarlig! Gud så dålig idé! Vad händer när man trampar på sladden och faller omkull! De flesta olyckor händer i hemmet och denna är en fälla.Har inte sett den förut men med lite sunt förnuft förstår man hur tokig den är! Snygg men helt fel!Ser ni uppfinnarna på TV? En del idéer är bra en del helt åt skogen.

 • Jojo skriver:

  Superfiiiint! Älskar träkulor! 🙂

 • Johanna Garcia skriver:

  Folk är ju på tok för seriösa på webben.. inga spärrar och inga gränser till att uttrycka sig hur man vill. Jag tycker detta är ett coolt tips! För en som inte hänger med ÖVERALLT utan använder Fridas blogg som första go-to så var detta något helt nytt för mig. Sen får ju varje individ se om detta passar just i deras hem.. eller har ni åsikten om att man ska följa alla tips slaviskt? Nej, tror nog inte det. Bra att skriva kommentarer som "Försiktigt, ni som har småbarn!", men mer än så behövs väl inte?
  Tack för en fortsatt fin blogg, Frida! Hoppas du mår o bebin mår bra! Kram

 • ida skriver:

  Oh, cool idé! Jag som gillar träkulor!
  Och så en suck. Varför, varför läser man bloggar man inte gillar? Och varför känner man att man måste kommentera dom? Jag kan inte förståt’!
  Om jag köper en tidning/nylanserad yoghurt/kollar in en ny serie/en hudkräm som ska få mig att Askungeslät och den inte är bra/god/inte tilltalar mig/inte funkar (duuuhh) så låter jag det vara en engångsföreteelse. Jag gör ingen större grej av det. Skriver inte till redaktionen och säger att tidningen var kass. Ringer inte till *insert valfritt mejeriföretag* och säger att yoghurten var äcklig. Mailar inte TV-kanalen och frågar hur i helsicke de kan sända så dålig tv. Och vad jag absolut inte gör är att ta kontakt med hudvårdsmärket och fråga varför jag fortfarande har en trött och hårt arbetande småbarnsmorsas fejs och inte en 15-årings. (i det senare exemplet för att jag helt enkelt skäms lite över att ha gått på marknadsföringen)
  Och att Frida, eller andra relativt nischade bloggare för den delen, endast vill bli omringade av läsare som tycker likadant’ är väl en rätt trött kommentar?

 • Jennie skriver:

  Om man inte är alltför oteknisk så kan man ju också trä kulorna direkt på sladden och sedan skruva på en ny stickpropp.

 • Tina skriver:

  Jättekul idé med träkulorna! Hade behövt något sånt hemma!

 • bodil skriver:

  Jag undrar lite hur många som ställer sina lampor så att man måste kliva över sladden? Och om man nu har en eller två sådana lampor i sitt hem. Som man alltså ställt så att man vardagligen måste kliva över sladden. Så kanske man kan välja lite strategiskt vilken lampa man, om man nu vill göra såhär, ska sätta kulorna på? Lite så tänker jag. Så om man funderar en sväng så kanske det inte är helt livsfarligt att sätta lite träkulor på en lampsladd om man inte sätter dem där man ska gå? Kanske till och med det här tipset kan appliceras på en bords- eller taklampa för den osäkre?

 • Nej men vad några träkulor kan skaka om. Fint var det! Tack för tips!

 • Fina Frun skriver:

  Ett jättebra tips för sladdarna som man ibland inte kan dölja!
  Jag klurar också på om man kan borra hålet lite större i kulorna, så man kan trä dem direkt på sladden… bara man kan skarva en kontakt så borde det ju gå bra.
  Tack för dina kreativa inspirationstips!
  kram/Fina Frun.se

 • Prralin skriver:

  Jättefint! Jag håller precis på med ett liknande "projekt" här hemma, tänkte precis som Jennie skrev här ovan trä kulorna på sladden och byta kontakt. Bara det att jag råkade ha sönder lampan precis när jag skulle komma till skott… Typiskt eller hur?!

 • Gabriella skriver:

  Så fiffigt och fint!

 • Linwin skriver:

  Sådana kulor vore ju perfekt till fönsterlampor för det är ju så grymt tråkigt att ha en sladd liggandes över fönsterbrädan.
  Svårt att dölja.

 • Jojjo skriver:

  Smart, det där måste jag definitivt testa!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.