Annons

Veckans DIY – Fiffig och färgsprakande taklampa

Jag får ibland kritik för att jag visar för mycket svartvita interiörer och för lite färg på de inredningsmiljöer jag lyfter fram här i bloggen. Till er som önskat mer kulörta idéer kommer här ett fiffigt DIY-tips som du enkelt kan göra själv med gamla lampskärmar (bild via Alvhem Mäkleri). Fynda en uppsättning snygga skärmar på loppis och koppla ihop dem till en klase. Vips har du skapat en personlig taklampa!
Foto: Alvhem Mäkleri

Kategorier:

Kommentarer

 • catarina larsson skriver:

  det känns fint med lite färg så här till jul!! annars får jag erkänna att jag verkligen hänförs av just dina svartvita bilder:))

 • Lina skriver:

  Vilken rolig idé!

 • Karin skriver:

  Teknisk detalj, du seriekopplar dem INTE.

 • Frida skriver:

  Och hur gör du då om du bara har ett tak-uttag? Tips!

 • Hillevi skriver:

  Något liknande har jag sett på en inredningsbutik i Linköping (Epok) om man inte orkar göra själv 🙂
  https://www.wistgarden.se/taklampa-med-9-kladda-skarmar/348-0

 • LISA skriver:

  det var typ det finaste jag sett i stylingväg!

 • Jenny skriver:

  Jag gillar regnbågstavlan i bakgrunden 🙂

 • Frida skriver:

  Hillevi: Vilket kanontips!

 • Karin skriver:

  Kul! Du har en jättefin blogg, men jag har också saknat färg och lite mer annorlunda saker och tips.Öppnar man en inredningstidning idag har man i princip läst alla, samma och åter samma. Däremot tycker jag att inredningsprogrammen på TV kör lite mer variation.

 • Frida skriver:

  Karin: Intressant. Jag håller med dig om magasinen, men tycker däremot att många av TV-programmen är förskräckliga (ex. Äntligen Hemma). De inreder ju mer för att skapa bra och effektfulla miljöer till TV-formatet än för att familjerna verkligen ska trivas i sina nya hem när de lämnat dem. Vilket är ditt favoritprogram? Jag kanske har missat något riktigt bra? Tar gärna emot tips!

 • Jenny skriver:

  Exakt den här lampan är en köpelampa, inget DIY (även om man så klart kan inspireras att göra en egen). Denna heter Daisy Flowers och går att köpa på Rum21.se.
  https://www.rum21.se/sv/artiklar/daisy-flowers-pendel.html

 • Karin skriver:

  Jag tror du kan använda något i den här stilen – https://www.slojd-detaljer.se/product.aspx?productid=3022&deptid=178 för att koppla ihop lampsladdarna, men du behöver några stycken för att få tillräckligt många sladdar. Du parallellkopplar alltid när du ansluter till elnätet, annars får du inte full spänning till det du kopplar in.

 • Jojo skriver:

  Jag funderar på vad de är man ser ibland på dina bilder som är marmor? Är de bänkskiva i kök möjligen, eller fönsterbrädor? :)Börjar gilla det materialet. Jättesnyggt!

 • Lisa S skriver:

  Hej! Jag såg den lampan på Ilva i Malmö igår, så just denna är inget egengjort, men det är ju ett bra tips OM man är händig! Annars är tipset http://www.ilva.se (garanterat billigare än rum 21) Med vänlig hälsning, Lisa S i Hviken

 • Mrs G skriver:

  jag tyckte oavsett alla omstädigheter som tagits upp här ovan att lampam och hela inredningen är en riktigt fin färgklick som man blir glad av.
  Precis som av hela din blogg för övrigt Flitiga Frida!
  Kram Mrs G

 • Frida skriver:

  Just denna lampan är inte DIY men själva idén tål ju att prövas hemma, inte sant?

 • Anonym skriver:

  Åh, jag fullkomligt ÄLSKAR den här lampan!

 • Petra skriver:

  Äntligen lite färg! Jag älskar den där lampan och skulle gärna ha den hängande hemma hos mig,

 • Camilla skriver:

  Någon som vet vart den underbara regnbågstavlan kommer ifrån?

 • Frida skriver:

  Camilla:
  Tavlan kan du göra själv med kritor och en hårtork. Här finns en instruktionsvideo:
  https://www.youtube.com/watch?v=gJx4nhzPgzo

 • Gabriella skriver:

  Åh, underbart!

 • Karin skriver:

  Hej Frida! Ang inredningsprogrammen på TV: Håller med om det du säger om att vissa miljöer bara ska vara snygga i rutan, men jag plockar liksom kornen, både här och där.Har inget favoritprogram,men vissa inredare eller hemma-fixare gör ibland färgsättningar eller använder detaljer som jag aldrig skulle ha tänkt på själv och som aldrig har visats på bloggar eller i magasin.Det kan vara allt från de engelska programmen till Hus-toppen.
  Vad jag vill säga är att det är roligt med nåt nytt som man inte ser överallt, gärna nåt annorlunda i färg som bryter av mot allt det svart/vit/gråa.Mitt eget hem är just mycket svart/vitt/grått, men jag är trött på det och söker nåt nytt. 🙂

 • Eva skriver:

  Nu ska jag absolut inte försöka sno din publik på något vis, men jag är så rackarns stolt över mitt barnrum som jag piffat till med färg högt och lågt att jag bra vill tipsa om det.
  Jag tycker att din blogg är grym och blev så klart kär i ovanstående bild men saknar absolut ingenting, du är en inspirationskälla utöver det vanliga! Tack för det!

 • Hanna skriver:

  Åh, det där gillar jag!

 • Maria skriver:

  MAndeltårtans cafe i Ronneby har en liknande lampa (inrett av Mimou och rejält snyggt). Har kollat på den flera gånger och funderat att kanske… men det får bli när vi kommit längre med vår renovering 🙂
  /M

 • Anonym skriver:

  Jag såg denna bild på Sarah Widmans IG-flöde och fastnade direkt, så snyggt!

 • Sandra skriver:

  Ett riktigt bra tips det där. Jag ska på loppis nästa helg så då blir det att fynda gamla taklampor och sedan hem för lite fantasifull inredning.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.