Annons

Kolonihagen i Oslo

Om ni undrar varför det har varit lite glest med inlägg här på bloggen i veckan så beror det på att jag har varit ute och rest en hel del. Bland annat i Norge. Med hjälp av Nina på Stylizimo och Melissa på Ideastosteal har jag gjort en shoppingguide till Oslos bästa inredningsbutiker och snyggaste restauranger. Min personliga favorit blev Kolonihagen som gömmer sig på en mysig innergård i centrala stan.

Ekologisk mat och en fantastisk blomster-/inredningsbutik i skön förening. Jag älskar sådana här gömda guldkorn och det är precis just den typen av platser jag själv vill bli tipsad om när jag är ute och reser. 
Bakom den lummiga innergården och affären döljer sig nämligen en helt fantastisk restaurang som serverar rätter baserade på närproducerade råvaror i rustik miljö. Två våningar matkärlek.
Jag som annars är rätt utled på den råa industristilen i sådana här sammanhang blev väldigt förtjust i kontrasterna mellan den högblanka fotokonsten och de oborstade tegelväggarna. Snyggt!
Att restaurangen delar lokal med en frodig blomsterbutik gör sig gällande på flera sätt. Bland annat är uteserveringen kantad av vackra blommor, men också maten serveras med en touch av blader. 
Behöver jag ens säga att det doftar ljuvligt så fort man kliver innanför porten? Ovan ser ni Nina som kryssar mellan blomkrukorna och planteringslådorna, och nedan ser ni loggan som ni ska ta sikte på. Hela reportaget kan ni läsa i nästa nummer av iPad-magasinet som kommer ut i slutet på september.
Foto: Frida Ramstedt Trendenser.se samt två lånade bilder från Kolonihagens hemsida

Kategorier:

Kommentarer

 • Jessica skriver:

  Men vilket härligt ställe. Lägger på minnet inför kommande resor dit…

 • Mathilda skriver:

  Vill bara säga att jag älskar din blogg. Läser den varje dag och du får mig att känna glad! Sluta aldrig blogg! <33 Skulle bli sjuuuuukt glad om du skulle kolla in min blogg!

 • Mathilda skriver:

  Vill bara säga att jag älskar din blogg. Läser den varje dag och du får mig att känna glad! Sluta aldrig blogg! <33 Skulle bli sjuuuuukt glad om du skulle kolla in min blogg!

 • Hannasinspo skriver:

  Jisses, vilket ställe! Jättefina bilder som alltid Frida!

 • lisa skriver:

  Oj vilket fint ställe! Hoppas du får en bra helg! 🙂

 • annajohanna skriver:

  Wow, vad tjusiga bilder!

 • Erik Oldén skriver:

  En blogg med text?

 • Å man kan verkligen drömma sig bort till de här bilderna!

 • chacha assåW!!! Asum bloggish du har. Hur mårru gulle? Possposs tjecka gärna min snögga blogg :***

 • Anna skriver:

  Härliga bilder!

 • Anonym skriver:

  den tavlan omg! så fin!

 • Felicia skriver:

  Fina bilder! 🙂
  Kram

 • DoYouFancyThis skriver:

  Verkar vara ett underbart ställe ju, lägger till det på besökslistan inför nästa Osloresa! Jag tycker mycket om när butiker och restauranger/caféer delar yta såhär. /Kajsa

 • david skriver:

  Å, jag blir alltid så imponerad av hur bilderna på den här bloggen verkar finare och finare för varje gång jag kommer hit!
  Mycket fina bilder! 🙂

 • Wow! Vilket smultronställe! Ytterligare en anledning att åka till Oslo lite oftare!
  //atta

 • Wow vilka härliga bilder! Ser underbart ut:)

 • Lisa skriver:

  Jag har hört talas om detta och åker gärna dit igen!

 • Anonym skriver:

  Vilka härliga bilder:)

 • sofia PR skriver:

  Härligt! dit vill jag åka…

 • Karin A skriver:

  Vilket härligt ställe! Nu blev jag himla sugen på en tur till Oslo. 🙂

 • Jennica skriver:

  Åh, vilken pärla! Det får jag lägga på minnet inför framtida resor dit….

 • jenny skriver:

  Åh va kul att du skriver om kolonihagen i din fina blogg. Min bror jobbar där och det är verkligen helt fantastiskt. Som en trogen läsare av din blogg var det ju därför extra kul att läsa om just detta. Ha en bra måndag!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.