Annons

Sophora i terracottaskrud

Lycka (okej… väldigt ytlig lycka i alla fall) är att komma hem och upptäcka att favoritplantan har överlevt sommarsemesterns påvra vattentillförsel. För er som följer mig på Instagram via mobilen är det här yesterdays news, men för er andra bjuder jag på en bild av min Dvärgkowai – Sophora prostata. Nej, det är banne mig inget vackert namn på en så rar ärta, men visst är växten fin i all sin sköra enkelhet? Stort tack till Calinas som gav den här plantan till mig i present, tidigare i våras.   
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Anna-Maria skriver:

  Den är så himla fin, men jag lyckas inte med den!

 • Emelie skriver:

  Det bästa är också att OM dom dör, jag säger bara om, så är dom ganska fina ändå 🙂 Jag råkar visst sitta och titta på två just nu, som, hm, inte klarade sommaren riktigt så bra. Trots att jag varit hemma hela tiden 🙂

 • Emelie skriver:

  Det bästa är också att OM dom dör, jag säger bara om, så är dom ganska fina ändå 🙂 Jag råkar visst sitta och titta på två just nu, som, hm, inte klarade sommaren riktigt så bra. Trots att jag varit hemma hela tiden 🙂

 • Emelie skriver:

  Det bästa är också att OM dom dör, jag säger bara om, så är dom ganska fina ändå 🙂 Jag råkar visst sitta och titta på två just nu, som, hm, inte klarade sommaren riktigt så bra. Trots att jag varit hemma hela tiden 🙂

 • Emelie skriver:

  Åh, förlåt för masskommentar! Jag är för ivrig på "skicka kommentar-knappen"!

 • Monsterscircus skriver:

  det är så vackert! det är inte något som bör odlas som en orkidé? det är så trevligt, lycka till med den och ha den härlig kväll 🙂

 • Emelie skriver:

  Nä, bättre kan man ju hete än sop-hora … tur är ju att ph uttalas som f. Ibland kallas den även (dock inte helt officielt) för Nalle Phu-träd. Mycket gulligare! 😀

 • Aniika skriver:

  Eh, lika bra gick det inte här hemma. Inte alls faktiskt. Maken hade glömt vattna alla blommor, så det var bara kvistar kvar här hemma. Jaja, sånt är livet- värre saker kan ju hända.

 • Gabriella skriver:

  Åh så fin, så vacker!

 • Cattis skriver:

  Hej! Skulle uppskatta om du ville kika in min blogg och kommentera lite bilder eller filmklipp?
  Fin blogg förresten 🙂
  //cattis

 • Just exakt en sådan letar jag efter. Tack!!

 • Lisette skriver:

  Dem växterna är så fina! Jag såg i en inredningstidning att dem hade tagit upp växten ur jorden, sköljt av rötterna och satt den i vatten i en cylindervas. Likadant gjorde jag och min växt har hållt sig snygg nu i ett par månader! Den har till och med blivit större och kraftigare. Byter vattnet ett par gånger i veckan.
  En supersnygg inredningsdetalj!!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.