Annons

Obsessive Pillow Disorder

Är det någon mer än jag som lider av denna åkomma månne? När vi kom in till stan efter semestern kändes luften i lägenheten en aning instängd, så jag tog på mig uppdraget att vädra ut och damma av. Varpå jag drabbades av plötslig sjukdomsinsikt. Stackars make. Jag börjar faktiskt förstå varför han klagar högljutt varje gång sängen ska bäddas upp. Min stapel av kuddar som omsorgsfullt ska bilda hög på närmsta stol (för att slänga dem på golvet… otänkbart!) blir bara värre och värre.
Igår insåg jag att jag även lider av samma åkomma vad gäller antalet plädar i vårt hushåll. Vädringsproceduren såg så lustig ut att jag var tvungen att ta en bild. Att vi bor på en yta motsvarande spatiös tändsticksask tycks icket bekomma mig. Möbelkurragömma, anyone? Ser ni ens Eames-stolen därunder? Mina favoritfiltar (utan inbördes rangordning) är en grå mohairpläd från Balmuir, Pia Walléns Crux och Cross i svartvitt samt IKEA’s finfina ullpläd PS Sticka i svartvitt.
 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

Kategorier:

Kommentarer

 • Jojo skriver:

  Dina kuddar + stolen som kuddarna är på är snygga, och filtarna såg inte dumma ut heller!<3

 • A. skriver:

  Synd bara att Cross-pläden alltid är slut överallt…. Har de problem med leveranserna eftersom de så ofta är restade?

 • Formelle Design skriver:

  Pia Wallén är en favorit och någon dag vill jag också äga en av hennes plädar. Ikeas PS Sticka får duga så länge för mig, fast den ena utesluter ju absolut inte den andra 🙂
  //Johanna

 • Lilli skriver:

  Alltid kul att se bilder från ditt hem! 🙂 Ser också att du har kvar den fina tavlan (8:an) som du målade för ett tag sen. Fick lite skaparlust här hemma också nu. Alla väggar är nymålade men de stackarna gapar tomma!

 • Tove - Formfront skriver:

  Usch jag kände igen mig alldeles för väl i din beskrivning av obsessive pillow disorder … Jag tröstar mig med att maken lider av samma samlingssjukdom fast med gitarrer. Alltid bra att dra upp om det kommer klagomål på ett nytt kuddköp menar jag!

 • Haha oj vad jag känner igen mig!

 • smäm skriver:

  Haha, jag gillar inte heller att lägga saker på golvet. Kan inte för mitt liv förstå folk som ställer sina handväskor och dylikt på marken :O
  Fina kuddar/plädar btw 🙂

 • Louise skriver:

  Första gången jag kommenterar här även om jag läser din blogg ganska ofta. Jag har fått "kuddförbud", alltså köpa in nya, efter att min man räknat till totalt 18 kuddar i stan på 123 kvm och 28 på landet fördelat på 30 kvm!

 • Johanna B. skriver:

  Pläden Sticka var en nyhet för mig. Riktigt snygg!

 • Anonym skriver:

  Känner också igen mig, känns som kuddarna aldrig kan bli för många. Dessutom hittar jag fina tyger och syr egna kuddar:) Har ca 20 stycken som jag flyttar runt i huset. Filtarna har jag också en förkärlek för, och av någon konstig anledning så har dom också börjat föröka sig:) Tror det beror på att det är så enkelt att ändra accentfärger i hemmet med hjälp av kudde och/eller pläd. Så du är inte ensam:) Ser fram emot ditt föredrag på Ikea Karlstad den 1 september, jag har bokat in det i min kalender! Ha det gott!

 • Johanna skriver:

  Hej! Jag väntar med spänning på nästa iPadmagasin…!! Är det på gång eller har jag missat det? Det brukar ju komma den 10e? Kram

 • vita_margarita skriver:

  Ok, jag ger mig. Jag har samma åkomma gällande plädar och filtar. Kan det bro på att jag är en frysig typ?

 • JOhanna skriver:

  Kuddar har jag med många av. Men älskar att rensa och i förrgår gav jag bort 4st! Men man har ju sina favoriter!

 • Susanne skriver:

  Haha! Jo nog känner men igen sig i din åkomma. 🙂

 • Emelie skriver:

  Haha, jag är precis likadan. Men kuddar är ju så fint, ett enkelt sätt att piffa till med olika mönster och färger (även om min färgskala är densamma som din.. grått,svart och vitt :))
  Förresten måste jag bara säga att din blogg är fantastisk. Dina bilder är som godis för mina ögon! fortsätt som du gör, för du är fantastiskt duktig och inspirerande.
  ha en fin dag!

 • Frida skriver:

  Anonym:
  Vad kul, vi ses i Karlstad!
  Nina Holst:
  Kolla in Illums Bolighus, de är återförsäljare av Pias saker och ligger inte jättelångt från Svenskt Tenn (Illums ligger mitt emot NK)
  Illums Bolighus
  Hamngatan 27
  Centrum
  Phone: +46-8-7185500
  Johanna: Nästa nummer av iPad-magasinet kommer på tisdag nästa vecka. Vi ville vänta in Formex för att få med alla nyheter. Nästa nummer kommer vara fullmatat med just det!
  Emelie: Tack!

 • Tusen takk for svar, Frida. Da skal jeg sjekke innom Illums om jeg får tid 🙂 Det er utsolgt for sort på Illums i Oslo, så da håper jeg at de har det i Stockholm.
  Ses plutselig 🙂

 • sofia skriver:

  Fina kuddar du har där! Lite kul att min mammas "stapel"ser lika dan ut:) Fördelen med din och min mammas stapel är nog att de kommer att leva kvar väldigt länge, tack vare att de är så tidlösa:)
  Även kul att IKEA blandar upp lite, just för att inspirera. Blandat=Bäst;)
  He det gott/ Sofia

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.