Annons

Favorit i repris

Efter ett par veckor på Västkusten, som avslutades med en helt magisk sommarkväll i city och Bruce Springsteens konsert på Ullevi i fredags, så har vi lånat ut lägenheten och styrt kosan mot Skåne och Österlen. En favorit i repris. Under veckan som kommer har vi hyrt in oss i Nirvan Richter-huset på Kafferosteriet i Löderup. För att förekomma eventuella misstankar: nej – jag är absolut inte mutad! Vi betalar för oss precis som alla andra gäster. Att det nu är femte gången jag checkar in på samma hotell beror bara på en enda sak. Jag älskar det. Scrolla ner så fattar ni varför. 
Kafferosteriet ligger mitt ute på den skånska slätten. Omgivet av böljande gula fält. Raps, vete, korn omvartannat. För mig är det lika rogivande att blicka ut mot som ett brusande hav. 
  
De dagar det blåser hänger jag gärna på hotellets innegård med en bra bok eller ett parti Backgammon alternativt Alfapet. Enda minuset? Att jag alltid förlorar mot Niklas… 
För en frukostälskare som mig är den här måltiden dagens höjdpunkt. Lokalodlade råvaror, charkuterier från ortens gårdar och mejeriprodukter från kossorna som betar i närheten. Ja, ni fattar att jag trivs. 
Nirvan Richters hus är inte helt oväntat inrett nästan uteslutande med Norrgavels möbler och doftar ljuvligt av linoljetempera och naturmaterial. Om jag någon gång i livet får möjlighet att köpa och inreda ett sommarhus är det precis så här jag vill ha det. Lågmäld lyx och total avkoppling. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se och Kafferost.com

Kategorier:

Kommentarer

 • Det ser helt underbart ljuvligt ut!

 • Majken W skriver:

  Jämt sägs det hur ödmjuk du är och du själv brukar ha som ursäkt till dina svindyra inköp att det är bättre för världen, ekologiskt osv osv men snälla säg som det är istället för detta inlägg är ytterligare ett som inte är annat än snobbigt! Det lyser se mig jag är snorrik igenom hela. Jag menar bo på ett hotell för sammanlagt över 30000 för en vecka??? Vi vanliga får slita för att få sen mängden räcka till en månads överlevande glöm nöjen.
  Nej tackar för mig. Dock ett tips till din tidning, tipsa om fler saker för oss som inte har pengar i överflöd och ta samtidigt en kurs i pengavärde Frida.

 • annajohanna skriver:

  Underbart!

 • carolina skriver:

  Vilket underbart ställe – får en otrolig lust att åka dit! Jösses! Hoppas ni får en jättefin och mysig och avkopplande vecka ihop – du och din man! kram!

 • Ser underbart ut! Ha en fin tripp1
  Kram Lena

 • Lene skriver:

  Majken W: kanskje du bør se på hvor ydmyk du er, også? Jeg er takknemlig for innlegg som dette, jeg elsker sånne hoteller og kommer til å reise dit nå på sensommeren. Og jeg er ikke snorrik, men liker å prioritere opplevelser og kos. Vi er alle forskjellige 😉

 • Anonym skriver:

  Majken, vem gjorde dig till allsmäktig med rätt att bestämma över vad andra bör eller inte bör lägga sina pengar på? Ett otroligt tråkigt inlägg som bara andas missunnsamhet

 • pernilla skriver:

  Åh! Jag är precis hemkommen efter en natt i Norrgavelhuset tillsammans med min blivande man. Igår friade jag till honom på just den platsen efter fem fantastiska år tillsammans. Det är tack vare dina varma ord om huset som jag valde att boka in oss där. Underbart! Precis som ni kommer vi garanterat återvända flera gånger om 🙂

 • Emma skriver:

  Så fantastiskt vackert. Så olikt det karga västkusten men precis lika vackert. Ha det så mysigt! Emma

 • Jag förstår absolut att du älskar stället!
  Vet du vad? På tisdag kommer min Ipad3. Det första jag ska göra? Köpa ditt Ipadmagasin – så klart. Åh vad jag längtar!

 • Frida P B skriver:

  Kul att du gillar "mitt" Österlen, kommer själv från krokarna! Har du en minut över så kika in på granngården Örums Nygård där jag och min man ställer ut våra tavlor. Vore roligt att veta att du kikat in. Njut av veckan och Österlen!

 • Anette R skriver:

  Frida, det ser underbart ut!
  Önskar dig fina dagar!

 • Lina skriver:

  Enjoy! Vilket ställe!

 • Micha/Paris skriver:

  Åh underbart

 • sofiahedvigpr skriver:

  Åh så trevligt. Det blir ingen riktig semester för mig i år så jag bloggar runt och ser var andra befinner sig som har det. Dessa bilder ger mig känslan av semester och svensk vacker sommar. Jag tackar för det! Allt gott

 • Ser helt underbart ut! Hoppas ni får fina lediga dagar 🙂

 • Lina skriver:

  Vilket ställe! Ser helt ljuvligt ut.

 • Kakan skriver:

  Förstår att du trivs 🙂
  Ser ju helt underbart ut.
  Vi brukar ta en weekend som heter "fredagsmys" här där vi bor ibland på ett designhotell 🙂 helt underbart.
  Dom har duschcreme från Byredo och det doftar underbart på rummen 🙂
  Riktig lyx.

 • Cecilia skriver:

  Hej! Vi var på detta ursnygga och trevliga ställe som ligger fantastiskt vackert förra veckan. Hade fått tipset från ett av dina tidigare inlägg Frida och var hur nöjd som helst! Det enda minuset var att servicen var lite långsam både i hotellets frukostmatsal och restaurangen med stenungsbakade pizzor. Men var gör väl det när solen skiner och man kan se sin lille son springa omkring och leka i den fina trädgården? 🙂
  Cecilia

 • Lovisa skriver:

  Härligt att höra att du njuter av Skåne, det är nu vi skåningar/österleningar njuter som bäst :)sommaren här är underbar!

 • Anonym skriver:

  Idag fyller jag år så kolla gärna in våran blogg och lämna en fråga på frågestunden vi nyss startat, jag tar det som en liten födelsedags present & det skulle verkligen göra min dag, puss! / https://blingers.blogg.se

 • Jenny skriver:

  Precis vid det där bordet under trädet sattjag och min man för två somrar sedan, medan vår då ettårige son sprang omkring på gräsmattan. Vi drömmer fortfarande om de tre nätter vi tillbringade på Kafferosteriet och hoppas kunna återvända snarast. 🙂

 • Emma G skriver:

  Jag bjöd min man på en födelsedagshelg på just det här hotellet efter att ha läst om det på din blogg. Det är speciellt. Många hotell strävar efter en rogivande och trivsam atmosfär men jag har aldrig varit på något som verkligen lyckats förrän vi var på Kafferosteriet. Det ligger liksom i luften. Ingen skvalradio, ingen TV… VI kommer att återvända. Tack för tipset!

 • Anna-Maria skriver:

  Oj det ser helt makalöst trevligt ut! Bäst att skriva upp det.

 • Linda Klaesson skriver:

  Ser helt ljuvligt ut och frestande att också packa det allra viktigaste och åka ner. Fråga…. hur fungerar det med barn på ett sådant ställe? Kan man ta med sig en 5-åring utan att det "stör"? En del ställen är fina att titta på men kanske inte så "gästvänliga för alla msk och kanske inte småfolk" 🙂 Tack för en inspirerande blogg!

 • M ä r t h a . V skriver:

  Hey! 🙂 Jag har precis skapat min blogg & det invigs med en liten tävling i samarbete med Weskins. Titta gärna in i min blogg & delta i tävlingen! Det skulle vara jättekul :3 Kram Märtha, mvphotos.blogg.se!

 • wow känner inte alls till detta ställe, ser helt underbart ut!

 • Sofia skriver:

  Det finns inget bättre än drivna brudar, du är en sådan! Älskar det!

 • Möbelaffär skriver:

  Jag HÄMNANDE kom ställs efter en period i nordvästra Avsluta asylsökande med min senare man. Igår var jag föreslog facket till honom att placeringen efter kardinal extra ELD enigt. Det är tack vare dina nära linjen som är mest fristaden som jag valde att ackumulation oss dit. Underbart! Samma som du, garanterat vi vända person som vistas

 • Jättefina bilder! Härlig inspiration!! 😀
  Kram! Kolla gärna in juliahjortshagen.blogg.se <–

 • Axel skriver:

  Grymt! Vilket härligt place! har du tagit bilderna själv?

 • Anonym skriver:

  Tycker alltid du har så fin blogg, undrar lite hur du gör när du får bloggtorka? Använder du också:
  http://www.bloggtorka.se

 • Emelie skriver:

  Åhhhhhh. Jag dör, så himla vackert!!!! ÄLSKAR din blogg förövrigt haha:)

 • Karin skriver:

  Dit skulle man styra kosan!

 • Malin skriver:

  Härliga sommarbilder!

 • Gabriella skriver:

  Åh! Alldeles underbart härligt ser det ut. Ljuvligt!

 • Mikxki skriver:

  Riktigt mysiga bilder!! Ser jättehärligt ut 🙂

 • sofia skriver:

  Det ser så underbart härligt ut!!

 • Maja skriver:

  Hej! Vilken fin blogg!! 🙂 Vill du följa mig på bloglovin så följer jag dig tillbaka? Kram

 • Elizabeth skriver:

  Bilden på innergården såg verkligen inbjudande ut!
  From Elizabeth, with love

 • Margherita skriver:

  Amazing pictures and that breakfast of yours looks like heaven!

 • Älskar ni också massa GIF bilder och vanliga bilder? Besök då våran blogg
  https://kissingthedarkness.blogg.se/

 • maria skriver:

  så fint och härligt 😀

 • Ida skriver:

  Vi var på Kafferost och firade min sambos 30-årsdag i maj i år. Tack för ditt tips Frida! Det blev en helt underbar helg med vackert boende, utsikt över solgula åkrar och god mat.

 • Anders skriver:

  Så fantastisk nere på Österlen. Fina bilder!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.