Annons

The Conservatorium Hotel

Jag lovade ju att visa fler foton från hotellet jag bodde på i Amsterdam. Förlåt att det tagit tid. Jag har varit med i TV4 Nyhetsmorgon, filmat med Underbaraclara och Annakarin i Stockholm och haft mötesrace på Bonnier idag. Here it goes. Bildkavalkad från Conservatorium Hotel. Hörde jag ögonknark?

Eller vad säger ni om lobbyn? Fylld av modern design, snygga sittgrupper och höööga glasfönster. Kolla också in bilden nedan. De har använt Sori Yanagis pall Butterfly som bokstöd. Gillar’t!
Hotellnamnet kommer sig av att byggnaden är en ombyggd och tillbyggd musikskola. Och det nya möter onekligen det gamla på ett väldigt snyggt sätt. Här, en del av receptionsdisken!
Rummen då? Nej, de lämnar nog ingen besökare besviken. Stora fönster, spännande lösningar på höjden och som sig bör på ett designhotell värt namnet – många klassiker i möblemanget.
Ni fattar vad jag menar när ni ser de här bilderna va? Porslinstallrikar modell delfts blauw, träskor och typiskt Holländska attiraljer möter arkitektoniska linjer. Snyggt!
Nedan ser ni en glimt av frukostmatsalen (oh well, i alla fall en så pass stor glugg man vågar fota med ljudlig systemkamera i knäpptyst lokal bland rika italienare och rakryggade servitörer). Här kunde man inmundiga en femstjärnig, om än något konstlad och stel, frukost. Mitt enda minus. Jag kände mig som en statist i mitt eget liv på morgnarna. Så, sista dagen åt jag frukost på Sissy Boys istället.
Middagsmatsalen, restaurangen och baren på plan två var desto trevligare och mer gemytliga. Notera barskåpet och Vitra-fåglarna som smugit sig in bland flaskorna på hyllväggen.
Gamla skruffa detaljer, höga fönster, återigen det Holländska porslinet. Stolarna? Mjaaa. Men jag gillar den knallröda stegen som står lutad mot väggen och skymtar fram där i bakgrunden.
Så, summa summarum. Fantastiskt fint och lyxigt hotell. Galet flott lobby och snygga rum. Och, perfekt läge mitt i stan. Nu fick jag ju min logi som en del i min ersättning för föreläsningen, men jag skulle definitivt kunna tänka mig att åka tillbaka igen. Snart. Men då blir det ”no work, all play”.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Emelie skriver:

  oh, herrejisses vad fint! Jag bara älskar lobbyn! Är nyfiken på nyhetsmorgon, letade igår efter dig men jag hittade det inte, ska kolla igen om det ligger ute 🙂 Kram

 • Emelie skriver:

  oh, herrejisses vad fint! Jag bara älskar lobbyn! Är nyfiken på nyhetsmorgon, letade igår efter dig men jag hittade det inte, ska kolla igen om det ligger ute 🙂 Kram

 • Lina skriver:

  Fantastiskt hotell!! Så pampigt och coolt!

 • Petra skriver:

  Så himla fint hotell. Ett bra tips till Amsterdam!

 • Ippas skriver:

  Hoppas du har haft en bra dag och vilken snygg design du har!

  BLOGLOVIN BYTE? Följer dig nu iaf, hoppas du vill följa mig också!
  Släng gärna in en eller två kommentarer på min blogg när du ändå kikar in precis som jag gjorde på din! 😉
  / http://www.ippas.devote.se – Bloggen du inte vill missa

 • [room] by sofie skriver:

  O M G !!! Läckert! Jag vill SÅÅÅ gärna till Amsterdam snart -en weekend eller nått. Kan bara företälla mig så mycket roligt där är att se, göra och inte minst vila ögonen på denna vackra lobby!

  Trevlig helg!
  Kram Sofie

 • A. skriver:

  Härligt att du tar så många egna foton jämfört med andra designbloggar!

 • Anette R skriver:

  Fint. Det känns som det finns ett släktskap med Nobis i Stockholm, tycker jag. Vilka sobra och fina rum. Där vill man bo.
  Tack för fina bilder!

 • Linda Formfront skriver:

  Urtjusigt! Älskar Holland och framförallt Amsterdam, har varit där flera gånger. Härligt folk och gott om kreativitet, designbutiker och framförallt designade fik/resturanger. Gott om tittgodis för inredningstokiga;)

  Grattis till tidningen, och måste bara säga att jag tycker du är så modig som ställer dig framför den stora folkmassan och pratar på engelska!

  Trevlig helg!

  /LInda

 • Desiree skriver:

  I really loved the big couches in the lobby.. they look so comfy I would have loved to cuddle up on them 😉

 • anna k. skriver:

  Dina bilder har sålt in hotellet hos mig, TOKSNYGGT! Stort grattis till iPad magasinet och all uppmärksamhet, du förtjänar det verkligen. You rock Frida!

 • Marina skriver:

  Riktigt riktigt snyggt!

 • Bra hotelltips och toppenfina bilder -(som vanligt):))
  När får vi se en Trendenser papperstidning eller bok?

 • Petra skriver:

  Ögonknark 🙂 Verkligen helt fantastiskt hotell du haft förmån att besöka. Själv var jag på då nyöppnade SAS Radison i Uppsala. Också Superfint! / Petra

 • Mrs G skriver:

  Åh jag dör så fint! Ett hotell precis i min smak! Har för övrigt aldrig varit i Amsterdam, men nu efter din rapport känns det väldigt angeläget 🙂
  Måste säga att du var suverän på TV häromdagen! Snygg och cool i din mintgröna tröja.
  Jag som alltid klagat på att jag inte haft nåhon idol, nu har jag plötsligt fått en och det är DU!
  Tack för din gulliga kommentar hos mig, den blev jag både glad och stolt över.

  Kram Mrs G

 • bella skriver:

  lyxigt! vill oxå bo där.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.