Annons

Hur många inlägg per dag?

Även om jag har förmånen att få jobba heltid med min hobby just nu, så kan jag omöjligen se själva bloggandet som ett jobb. Jag gör ju det här för att jag tycker det är så himla himla roligt och för att jag är näst intill sjukligt intresserad av inredning, form och design. Och jag har fortfarande inte riktigt fattat att jag med bloggen som motorväg för andra sidouppdrag, föreläsningar och frilansjobb numera kan försörja mig på mitt intresse som bara är 110% kul. Det kommer alltid kännas overkligt. Så mot bakgrund av just det (att jag fortfarande skriver lite happ som haver från hjärtat) blir jag alltid lika perplex när någon frågar vad jag har för inläggsstrategi? Det ska tydligen finnas tumregler för allt. Därför vänder jag på frågan istället. Om du fick välja. Hur många inlägg skulle jag posta per dag? Hur många mäktar man med egentligen? 1, 2, 3 eller fler? Är det för mycket, eller för lite, just nu. Skriv gärna en rad. I’m all ears!

Kategorier:

Kommentarer

 • vita_margarita skriver:

  Jag skulle föredra ett inlägg per dag. Flera tycker jag är överkurs, utom i det fallet där det ramlar på dig ideer, nyheter m.m.

  Dina inlägg är alltid läsvärda och kvalitativa. Jag förstår inte varför man ska ha många inlägg för att man ska ha många inlägg (som en del andra bloggar har).

 • Maria skriver:

  Jag tycker att det beror mkt på hur långa inläggen är.
  Men 2-3 om dagen känns lagom.

  Hade varit roligt om du körde nån dag då och då med flera korta inlägg. Typ bildinlägg från din dag eller liknande.

 • Hanna skriver:

  Härligt att läsa Frida! Tycker att du har ett precis lagom flöde av inlägg precis som du har det. Blandat och inspirerande! Kul att du börjat med "snapshots" 🙂

 • A. skriver:

  Svår fråga! För mig varierar det beroende på hur mycket tid jag har för att läsa bloggar. Om det är körigt hemma eller på jobbet kan jag bli stressad om det kommer för många inlägg på en dag som jag inte hinner läsa ikapp, men å andra sidan kan jag bli lika stressad och grinig när jag har väldigt lite och göra och jag sitter här och trycker på uppdatera-knappen utan att det händer något i bloggen på en hel dag :-)) Ska bli spännande att höra vad andra tycker! 2-4 är max om jag ska sätta ett spann.

 • Victoria skriver:
 • spiderchick skriver:

  Det beror helt på vad det är för typ av blogg och hur långa inläggen är. Det beror även på om det är mycket bilder eller bara text. Men jag brukar uppskatta tre inlägg per dag från de flesta bloggar jag läser 🙂

  Uppdaterar man mindre räcker det för min del med att gå in på bloggen ngr gr i veckan, inte varje dag.

  Jag själv brukar uppdatera fyra gr per dag. Ngt jag naturligtvis aldrig hade hunnit med om det inte vore för att bloggen är en del av det jag jobbar med.

 • Signe - adderat skriver:

  Jag föredrar ett inlägg om dagen. Bättre kvalitet än kvantitet. Dina inlägg känns också väldigt kreativa och informativa att jag känner mig mätt och nöjd med ett. Gillar också att du lägger små korta notiser på twitter.

 • Fredrik Kristenson skriver:

  Åh dina inlägg kan man inte få för Mkt av men det kanske blir stressande för dig med fler än 1-2 inlägg per dag. Så det e nog snarare upp till dig vad du mäktar med…

 • Linn skriver:

  Jag röstar för minst ett inlägg per dag. Det får gärna vara två, men det får aldrig kännas som mer kvantitet än kvalitet – för det är just kvalitet som utmärker din blogg. Men gärna lite lite mer än just nu.

 • Nini Tjäder skriver:

  1 per dag är bra , men 2-3 dag har jag personligen inget emot.

 • Victoria skriver:

  Jag tycker också 2-3 inlägg är lagom. Samtidigt ska det kanske finnas något att skriva om och inte bara skriva för att nå ett visst antal inlägg per dag. I och för sig gillar jag alla dina inlägg – från uppdrag och fredagsfirande till allt däremellan.

 • Katarina skriver:

  Jag skulle vilja ha ett inlägg om dagen. Men föredrar som många andra av dina läsare att det är ett längre inlägg med kvalitet, så något mer sällan är också ok. Kortare notiser på twitter kompletterar bra!

 • Volang-Linda skriver:

  Ett till två är lagom tycker jag! Men håller med, det är så sjukt kul att blogga så ibland kör man på av bara farten:)

 • Mini skriver:

  Hmm, lite klurig fråga faktiskt. Men generellt tycker jag att 1-2 inlägg/dag är lagomt. Rena livsstils-bloggar tycker jag kan vara kul med fler, tre, sådär/dag. Men inredningsmässigt kan det lätt bli lite för mycket med mer, trender/inredning måste få sätta sig lite hos mig också vill man hinna kolla in tips och sånt :). Så, jag tycker att Trendenser är rätt perfekt! Du gör verkligen ett superjobb och är ett dagligt måste :).
  Häls. Mini

 • A skriver:

  Jag tycker du gör det bra som uppdaterar så pass ofta som du gör med egna bilder!

 • Lili skriver:

  jag tycker du gör ett jätte bra jobb som du gör nu, intressanta och läsvärda inlägg.

  Men för att svara på din fråga så skulle jag säga ca 1-2 inlägg om dagen (de skall ju finnas en anledning till att man skall besöka bloggen så ofta som möjligt). Detta beror givetvis på hur omfattande och långa inläggen är. Jag gillar bilder väldigt mycket och om man inte har möjlighet att skriva längre texter så är bilder alltid uppskattat, kan vara på någon fin möbel, något kul man gör just nu eller egentligen vad som helst. Men med det menar jag inte att man skall ta uppdaterandet till en överdrift 🙂

 • Jessica skriver:

  Jag gillar när det finns något att läsa frukost, middag och kväll. Tre inlägg om dan röstar jag på!

 • Hanna La skriver:

  Fortsätt med samma sköna blandning av högt och lågt, insikter och trams, snapshots och fördjupning; gärna 2-3 inlägg per dag om de är lustfyllt skrivna. Stressade inlägg känns med en gång, så bara så länge du själv vill skriva dom.

  Good work, girl!

 • monnah skriver:

  Jag gillar ditt upplägg och din blandning. Känner du dig stressad av skrivtvång kanske du ska tänka ett inlägg per dag och kortare tankar på Facebook eller Twitter? Som det nu är sprider du verkligen en härlig och otvungen känsla genom bloggen!

 • Pethra etc. skriver:

  Ett om dagen, där vi får vår dos av dina vackra bilder och text med kvalitet. Skulle du mäkta med ett till så är det ren bonus för oss läsare! 🙂

 • Frida skriver:

  Vill förtydliga att jag inte känner mig stressad, alls. Jag är bara nyfiken på hur mycket ni vill och orkar läsa om och om jag skriver för mycket eller för lite i förhållande till det 🙂

 • Emelie skriver:

  Jag tycker 1-2 inlägg per dag. Hellre 2 kortare inlägg än 1 långt, tycker jag. Men jag tycker du håller perfekt "längd" på dina inlägg. Men hur många inlägg du ska skriva måste du själv bestämma och känna. Känns det inte bra för dig, kommer det inte heller bli bra för bloggen!

 • Camilla palm skriver:

  Jag tycker du har precis lagom med inlägg 🙂 man hinner hänga med och det blir inte tråkigt 🙂 ett inlägg per dag är för lite om man som du jobbar med den, 2-5 beroende på hur man jobbar utanför bloggen och om man har en massa att dela med sig av :

  Din blogg är toppen 🙂 tycker däremot att du ska köra ngn frågestund snart.

 • Nilla skriver:

  7-12 inlägg/vecka.

 • Marianne skriver:

  Jeg synes ett om dagen er perfekt. Men det kommer jo også an på hvor mye man har å skrive. Heller få kvalitetsinnlegg, enn dårligere og superkorte innlegg for å klare å poste mange.

 • Johanna skriver:

  Skriv på bara!
  Din blogg är suverän 😀

 • Kristina skriver:

  1-2 inlägg per dag tycker jag är lagom, även om jag går flera ggr på sidan för att se om något nytt inlägg finns 🙂

 • Linda skriver:

  Men om du inte har någon stategi eller inte vill göra en viss mängd inlägg per dag, varför ska du börja med det? Huvudsaken är väl att det inte blir ett tvång och det blir en olust och ett tvång att göra det. Det ska ju vara bra för dig. Så fortsätt som du själv tycker, tycker jag 🙂

 • Jess skriver:

  Jag tycker två inlägg/dag känns alldeles lagom, annars blir det för mycket att "hämta upp" om man inte läser bloggen på någon dag.
  Om det sedan blir 3-4 inlägg någon gång då och då gör ju ingenting =)

 • Lotta skriver:

  Fortsätt som du gör. Din blogg är suverän och den enda jag återkommer kontinuerligt till. 1-2 inlägg per dag med samma underbara kvalitet och stil som du håller idag är perfekt, tycker jag.

 • Anne skriver:

  Ett om dagen, tycker jag är precis lagom. Möjligen nån gång fler små snabba mobilinlägg, men ett skrivet inlägg är precis vad jag vill ha. 🙂

 • Heddie skriver:

  Jag brukar kika in 2 ggr per dag, på morgonen och på kvällen för att se om det kommit något nytt. Om det finns nytt på morgonen är det kul men alltid en bonus om det kommit något nytt i lnlägg senare. Blir alltid lite besviken när det inte finns någon ny uppdatering under dagen. Så summan av kardemumman ett inlägg om dagen, blir det två så är det en ren bonus 🙂

  Tror också det är viktigt att det inte blir för mycket, always keep us wanting more!

  Kram

 • Jessica skriver:

  Själv drömmer jag om att kunna lägga in två om dagen. En morgon och en senare på dagen.
  Det känns som ett bra flöde…men med ett nästan heltidsjobb så kommer ju bloggandet tyvärr till korta för min del.

  Men två om dagen från dig skulle jag lätt hinna med att läsa…så inspirerande 🙂

 • Lina skriver:

  Frida,
  Toppen att du tar upp denna fråga! Som ny bloggare har funderat mycket kring detta själv, hur många inlägg läsarna pallar/önskar. Om jag talar för mig själv som läsare så tycker jag att 1-2 inlägg om dagen är perfekt. Många proffsbloggare uppdaterar ju 3-5 gånger om dagen, men det tycker jag är lätt stressande, och dessutom blir ju kvalitén ofta lidande. Jag ser hellre EN snygg lunch- eller frukostbild på din bloggnån gång i bland, än 3 måltider om dagen hos en proffsbloggare, fotad med Iphone, ofta ser det ju dessa måltider ens aptitliga ut..

  Kram Lina

 • Karin skriver:

  Jag håller precis med vita_margarita som var först ut. Ett om dagen, och något mer någon gång ibland när det är lämpligt. Ungefär som nu med andra ord. Dock saknar jag "Fridas önskelista" som du ofta kom med tidigare 🙂 Vh

 • Sara skriver:

  Tycker om att du skriver när du känner dig inspirerad och känner att det här vill jag berätta. Lite beroende på årstid och dag så läser jag bloggar en till två gånger per dag. Så kanske tumregeln ett inlägg om dagen och ifall det känns att du någon dag hinner med ett till så blir det en bonus för oss läsare 🙂 Du gör redan nu ett jättebra jobb!

 • Mashalasmycken skriver:

  Jag tycker du lyckades även utan någon strategi 😀 Personligen föredrar jag flera, men korta inlägg.

 • Dijana skriver:

  Jag föredrar 1-2 inlägg om dagen men samtidigt tycker jag att du ska skriva när du har något att skriva om. Det blir inte roligt för någon om det känns påtvingat.

 • Anneli skriver:

  1-2 inlägg om dagen känns perfekt! Känns ju då som att du inte lägger upp nya inlägg för att lägga upp nya inlägg, utan för att man har nåt att visa eller skriva. Om du förstår vad jag menar… 🙂

 • Maria skriver:

  Med den fantastiska research, kunskap och kvalitet du har i din blogg, kan man inte önska sig mer! Tycker det är alldeles perfekt! Man kan ta sig tid att läsa, och även följa upp lite på dina länkar i inläggen. Njutbart! Brukar även rekommendera mina kunder att titta in till dig för inspiration.

 • Ann-Sophie skriver:

  Hej, flera av de professionella bloggarna brukar säga att 5 inlägg/dag är ett bra mått för att hålla intresset uppe och ha många besökare. Det beror ju så klart på vad man bloggar om men flera inlägg per dag tror jag är bra.

 • Sarah skriver:

  Jag instämmer, något inlägg per dag som "standard" och fler när det finns så där superduper-måste-få-berätta-eller-visa-nu-direkt grejer. Har heller aldrig funderat så mycket mer än att jag inte vill att det ska vara helt tyst en dag 🙂

  KRAM

 • I don´t know if exits a strategy to know how many post to write per day. However I am sure your readers have to keep happy to follow you and feel them please reading you. In my caseI have a blog but I wanted to start with a new project ASAP to develop moremy own ideas. Regards from Madrid:)

 • Camilla skriver:

  Det är alldeles lagom som det är nu.. Ibland mindre och ibland mer. Det viktiga är att inläggen är roliga och intressanta att läsa.

 • Susanne skriver:

  Hej!
  Jag tycker alltid att det är lika kul att läsa dina inlägg, personligen så tycker jag att det är lagom med 1-2 inlägg per dag. Ha det gott! Kram

 • Monica Karlstein skriver:

  Hej
  Jag tycker att ett om dagen är ett bra mål både för läsarna och för en själv att hinna med. Sen kan man gärna uppdatera lite extra då och då om man stöter på någon brådskande nyhet eller jobbar med något superspännande under dagen, eller rapporterar från en mässa eller liknande. Då kan det vara kul att visa upp snapshots från sin dag.
  Men ett om dagen känns inte så övermäktigt när man som du och jag jobbar med inredning runt och kring bloggen.
  Ha det gott.

 • Anette R skriver:

  Hej!
  Ett inlägg om dagen med den höga kvalitet som du har idag är lagom.
  Jag saknar inlägg om det blir mer sällan…
  Ha en fin dag! /Anette R

 • Saara skriver:

  Två eller tre. Blir ALLTID glad när det kommer något nytt!

 • Aniika skriver:

  Jag skulle säga minst ett inlägg om dagen, men inte fler än två! 🙂
  Du har otroligt hög "kvalitet" på din blogg, och jag tror det är svårt att upprättahålla den om man uppdaterar 3-4 ggr om dagen. Fast det är klart, om det är någon som skulle klara det är det väl du!
  Huvudsaken är att du fortsätter blogga, helst en gång om dagen.

 • Malin skriver:

  Haha! Detta tycker jag är så roligt när folk "ställer krav" på en bloggare på att de skriver för lite (eller för mycket) i en blogg. Det är ju DIN blogg dvs. du skriver så mycket eller så lite som DU vill. Kikar jag in här och du inte har skrivit något så går jag vidare i min dag, inte lägger jag krut på att fundera över varför du inte skrivit något på heeeela dagen och varför. Jag är tacksam för att du har en bra blogg och att du fortfarande håller den vid liv efter alla år.

  Tack för att du delar med dig! Trevlig sommar!
  Kramar från Malin som har följt dig från allra första början (du läste ju även min blogg på den tiden jag hade blogg…;-) Tyvärr är jag värdelös på att lämna avtryck!

 • christine skriver:

  Åh vad jag håller med Malin…Det är ju som sagt var DIN blogg!!! Vi andra har ju förmånen att läsa det du skriver och fröjdas med det! Skriv med hjärtat som du gör så ofta du känner o vill 🙂

  soliga hälsningar

 • Micaela skriver:

  Jag tycker minst ett inlägg om dagen är perfekt!

 • maria skriver:

  minst 2.
  Sen kan man göra hur många man vill bara dom inte är för långa och invecklade.

  Kan räcka med en bild o text

  Kram Maria

 • Karin skriver:

  1-2/dag är ju kul.

 • Tina skriver:

  Jag tycker att 1 om dagen är lagom!! Det ska inte kännas krystat, utan hellre färre och genomtänkta inlägg. Det ska inte ta en hel dag att läsa ikapp sina favoritbloggar om man varit borta säg en vecka som det kan göra när många bloggar 3 ggr/dag.
  MVH Tina/ En Umebo

 • Anna skriver:

  1-2 per dag vore roligt!!

 • Sofie skriver:

  Ett inlägg om dagen tycker jag är rimligt, jag föredrar kvalitet framför kvantitet 🙂

 • maja skriver:

  minst 3 om dagen !

 • Anna skriver:

  Ett inlägg om dag. Kvalité framför kvantitet. Jag har slutat följa några bloggar för jag blev hann inte med att läsa och blev nästan lite stressad när jag öppnade bloglovin.

 • Annie skriver:

  Jag tycker 2-3 inlägg är lagom, det funkar eftersom dina inlägg alltid håller så hög kvalité!

 • Sofia skriver:

  Jag tycker 2-3 inlägg per dag är lagom, då finns det alltid något nytt när man tittar in. Det kan då också räcka med 1 inlägg vissa dagar, då finns förståelsen för bloggtorka! Tristast tycker jag är när det bara är ett inlägg med en tävling!

 • Eva skriver:

  Fortsätt som nu och skriv när lusten faller på. Då blir det som bäst.

 • Linn skriver:

  Ett räcker! Hellre ett genomtänkt än fyra utan så mycket tid bakom 🙂

 • Jag tycker nog allt ett 🙂 Annars tror jag att jag känner att jag inte alltid hinner uppdatera mig om jag får möjlighet att läsa en dag 🙂

 • Gunilla skriver:

  Hej Frida!
  Du gör ett fantastiskt strålande arbete och dina inlägg är alltid av hög kvalité. 1 st om dagen är väl perfekt.
  Sedan kanske du kunde lägga " veckans shoppingtipa" eller "veckans bästa tips från bloggläsare"

  Jag tipsar nu om jättefina korgar från Norrgavel i paket om 3 st för prisvärda 595 kr : ) Spana in !

  Med vänlig hälsning, Gunilla

 • Emelie skriver:

  1 om dagen i snitt och sen fler vid valda tillfällen. Kvalitet före kvantitet! Tycker du gör det jättebra som det är nu. Skriv inte fler inlägg bara för att. "snabb-bilder" på take away kaffe och innuti taxibilar kan man posta på Instagram istället. Tycker din blogg är jättebra som den är 🙂

 • Lina skriver:

  Ett bra per dag är alldeles lagom. 🙂

 • Elin skriver:

  Kvalité är viktigare än kvantité!

 • Jennie skriver:

  Minst 2 per dag om jag ska komma och kolla varge dag annars blir det att jag kollar in en gång i veckan så där. Helst uppblandat med saker som jag känner att jag kan ta del av till exempel ett pyssel inlägg och ett inlägg om vad för frilans du gör just nu eller en kommande trend. Men jag saknar absolut de fina pyssel inläggen du brukade göra.

 • milenamalmros skriver:

  Ser inte det heller som ett jobb 🙂 Det är kul!!! KIKA GÄRNA IN I MIN TRÄNINGSBLOGG FÖR TJEJER 🙂

 • Annika K skriver:

  Det går gärna vara flera (1-3). Men det gör inget om det varierar. Din blogg är en av de jag brukar kolla om det kommit någon uppdatering under dagen när jag har en stund över. Så mycket trevligare att läsa din blogg istället gör Aftonbladet;)

 • Peter Aderstedt skriver:

  Läste igenom en massa av kommentarerna, men jag tycker inte man ska ha en inläggsstrategi. Din blogg är stor och omtyckt och jag anser nog att din "strategi" håller bra med hög klass på inläggen och bra bildmaterial. Blogg handlar ju i mångt och mycket av ditt engagemang. Jag tror det kan vara stressande och klämma ur sig X antal inlägg per dag etc. Go with the flow

 • Frida skriver:

  Stort stort tack till alla som tagit sig tid att svara. Det är jättekul att få er input.

 • FridaW skriver:

  Genom att snabbscrolla lite såg jag att du den sista tiden legat på 1 inlägg/dag för det mesta. Jag älskar din blogg och tycker dina inlägg håller hög kvalitet men ofta önskar jag faktiskt fler inlägg. Samtidigt ska du ju själv känna efter vad du mäktar med, som flera andra skrivit är kvalitet viktigare än kvantitet. Om jag fick önska fritt så skulle nog 2-3 inlägg per dag kännas lagom, men då kan nåt inlägg bara bestå av en rubrik och en bild. De flesta andra bloggar jag läser uppdaterar så ofta och därmed kollar jag igenom mina favoritbloggar 3 ggr per dag.

 • Anna skriver:

  Det skulle kännas ganska galet om du skrev fler än ett par inlägg per dag. Någonstans måste du hinna reflektera och ha ett annat liv för att det ska bli intressant. Det är en aning läskigt med folk som går bananas och inte lever irl.

 • Ingrid skriver:

  Ett till två inlägg per dag tycker jag är lagomt i detta informationssamhälle där man inhämtar mycket info från andra källor också än bloggar. Det viktigaste är ju att det är kvalitet. Fortsätt med spontaniteten. Jobbar själv mycket och reser mycket och hinner inte alltid med att själv att göra inlägg på min blogg varje dag, men ni som har det som endel av jobbet är det säkert rimligt med 1-2 inlägg per dag.
  http://www.kontrastbalans.se

 • Anna skriver:

  Två om dagen kanske? Tycker att vissa inlägg är lite trista (sorry, men det är ju en smaksak!)som t ex en glimt av en fotosession med texten "hemligt projekt pågår". Vid den typen av inlägg, så önskar jag gärna ett inlägg till den dagen. Bör väl tillägga att även "tråkinläggen" är alltid väldigt vacker fotade, något som genomgående kännetecknar Trendenser.

 • -helena skriver:

  Ett inlägg per dag. Om man följer flera bloggar, vilket säker en hel del av oss gör, så utgör ett inlägg dagens dos av Trendenser.

 • Frida skriver:

  Anna nr 2: Tack, det var värdefull feedback!

 • Karin skriver:

  Jag tycker 2 ggr/dag. Men har full förståelse för om det blir ett om dagen. Men ett om dagen känns som vad jag förväntar mig 🙂 Hellre kort uppdatering/spaning/tanke och bild än ingenting. mvh/Karin

 • Linnea skriver:

  Helt ärligt, bristen av "inläggsstrategi" är vad som gör en bra och framför allt PERSONLIG blogg. Personligen tycker jag flera inlägg per dag bara blir jobbigt, då tar jag mig inte tid att läsa dem ordentligt. Att nån gång ibland skriva fler inlägg på en och samma dag är helt okej, så länge det inte är varje dag.
  Jag tycker att det är just personen bakom bloggens engagemang, "inspirationsmood" som gör inlägget. Din känsla att vilja skriva om något, den inspirationen som du känner, är vad som inspirerar mig. Med andra ord, din "icke-strategi" är den bästa strategin!

 • Sofia skriver:

  En om dagen är bra för magen. =)

 • Anonym skriver:

  Hej,
  vill börja med att skriva att det är otroligt inspirerande och kul att gå in på din blogg. Tack för ditt engagemang i bloggen, kul för oss som har möjlighet att läsa!

  Jag skulle önska två inlägg per dag. Då har man något att se fram emot även om man varit inne och läst en gång. Jag sitter ofta på kvällen, när mina barn håller på och somnar, med min ipad och läser igenom alla favoriter. Även om jag hunnit gå in en gång på morgonen/fm.

  Ha det bra!
  //Anna

 • Interiör skriver:

  Jag motsvarande dina rörelser och din miscellanea. Tycker du att betonas genom att identifiera tvång kan utarmning att idissla en installation per dag och kortare tankar på Facebook som det är, du flyttar verkligen en härlig, frivilligt opinionen genom bloggen!

 • Härlig blogg. Satt också och funderade idag hur många inlägg som egentligen är humant, men tror att 2 är lagom. Jag skulle själv inte hinna med mer än 2.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.