Annons

Bloggforum 2012

För tre år sedan började jag arrangera årliga träffar för Sveriges inredningsbloggar. I år ville jag göra konferensen större och öppna upp även för mode- och matbloggare. Jag tog med mig tanken till Anna som är VD på Milk och pitchade in idén med pickande kaninhjärta. ”Kanonbra!” svarade hon. ”Vi kör!”. Och det gjorde vi. Nästan hela vägen ner i diket. Men, det gick vägen till slut och vilket event vi fick till!

(Foto: Karolina Strandberg, Itsahouse.blogspot.com)

Nedan kan ni se några glimtar av resutatet. Skulle jag hälla ut alla bilder och hållpunkter från dagen skulle ni storkna. Men här, en bukett av pepp. Några av föredragshållarna fångade på bild.
(Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se)
Eftersom det kostar en slant att hyra halva Clarion Post Hotel, ordna mat och fika och anlita duktiga talare behövde vi ekonomiskt stöd från olika samarbetspartners. Stort tack till er alla!
(Foto: Maria Soxbo, Husligheter.se)
Söndagen inleddes med inspirerande föreläsningar. Karin Adelsköld var moderator. Drygt 90 bloggare satt i publiken liksom ett 50-tal läsare, journalister och bevakande media.
(Foto: Karolina Strandberg, Itsahouse.blogspot.com)
Temat för dagen var att slå hål på fördomar. Både vad gäller synen på bloggare, och synen på hur det är att vara entreprenör på nätet. Vi fick oss många skratt längs vägen.
(Foto: Bodil Bergkvist)
I publiken satt mestadels kvinnor, men faktiskt också en och annan man. Kul!
(Foto: Gunnar Heja Abbe)
Förutom inspirerande talare bjöds vi även på press- och modevisningar av b la Elin Nyström från Göteborg som grundade Stylein endast 26 år gammal. Idag omsätter hon 10 Mkr och säljer sina plagg över hela världen, bland annat på NK. Otroligt inspirerande story och ödmjuk tjej.
(Foto: Gunnar Heja Abbe)
Föredragen höll på från kl 14-19, sedan väntade mingel i baren och kl 20 serverades middag för dem som stannade kvar på hotellet över natten. Maten var komponerad av mästerkocken Marcus Samuelsson….
(Foto: Gunnar Heja Abbe)
… men vid borden skådades även andra diton. Monika Ahlberg kokboksförfattare, programledare på TV4 och mamma till Rosendahls trädgårdscafé liksom fjolårets TV4-mästerkock-vinnare Louise! Jag är väldigt glad över att ha fått lära känna er båda. Två väldigt passionerade människor.
(Foto: Maria Soxbo, Husligheter.se)
Dag två delades bloggarna in i mindre grupper med individuella pressvisningar och workshops för mode, mat och inredning. Här ser ni inredningsbloggarna skapa färgkartor för Nordsjö Idé & Design.
(Foto: Maria Soxbo, Husligheter.se)
Vid lunchtid hämtades vi med buss på hotellet och åkte till min kvarterskrog på Geijersgatan där jag bor. Restaurang Familjen bjöd oss på Havets Wallenbergare och fin inredning i smakfull kombination.
(Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se)
Själv smög jag med modegruppen på eftermiddagen för att passa på att säga hej till Ellinor NygårdsMonki. Minns ni hennes blogg Ytligheter? Det var ju en av de allra första stora svenska modebloggarna, redan i tidernas begynnelse. Nu jobbar hon i de här coola lokalerna på Monkis huvudkontor.

(Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se)

De bjöd på smarrigt eftermiddagsfika och en visning av deras kommande höstkollektion.

(Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se)
Dagen avslutades sedan gemensamt då alla tre grupper slogs ihop igen och fick en presentation av Göteborg & Co. samt av min granne i Victoriapassagen Jeanna Kanolds som bjöd på praliner och extraenergi innan alla skulle åka hem. Stort tack till alla samarbetspartners, liksom till alla engagerade talare och inte minst till alla er bloggare som kom, sågs och minglade. Sist men inte minst stort tack till Anna på Milk för att du hjälpt mig ro idén och det här jätteprojektet i land. Nu måste vi bara förtränga hur mycket jobb det blev, sen drar vi upp riktlinjerna för nästa års uppföljning. Jag hoppas vi ses igen då!

Kommentarer

 • Suzette skriver:

  Verkar som en väldigt lyckad kväll!

 • Sarah skriver:

  Åh det verkar ha varit toppen Frida! Jag håller alla tummar och tår för att ni ska orka med en uppföljare, då SKA jag med. Allt annat i kalendern får stå tillbaka! 🙂

  KRAM

 • Smäm skriver:

  Hade varit så kul att vaa där 🙂

 • Leif Södergren skriver:

  Vad duktiga ni är!
  Kul att ni valde imponerande Clarion Post.
  Kolla mina bilder på hotellet:
  https://viktortrappsteg.blogspot.se/2012/01/nytt-hotell-i-stan.html

 • Lina skriver:

  Härligt med tjejer som peppar tjejer. Hör av er nästa gång det är dags!

 • Johanna B. skriver:

  Wow! Men hur faan (ursäkta uttrycket) hinner du allt?

 • A skriver:

  Vilka fina blomsterbuketter. Varifrån kommer de?

 • Marias cupcakes skriver:

  Helt otrolig upplevelse! Fler bilder finns på min blogg, med lite glimtar av vad vi matbloggare upplevde under dag två 🙂

 • Hanna skriver:

  Väldigt kul att följa. Bloggforum borde ha haft en egen realtidsblogg med uppdateringar på plats,för oss som inte kunde eller fick vara med!

 • Bönan skriver:

  Verkar grymt! Säg till om du behöver hjälp att styra upp nästa år. Kan en del om såna grejer. 😀

 • Skumpa & Spaljé skriver:

  Ååå jag kommer gärna…

  Eller så kör vi Skåne…

  Kram Helena.

 • Fina Frun skriver:

  Stort TACK för ett fantastiskt välordnat Bloggforum!
  Kommer med nöjje nästa år också 😀

  Kram/Fina Frun

 • Åh hej! Nästa år vill jag vara med! 🙂

 • Charlotte Raboff skriver:

  Hej Frida,
  Stort tack för en superinspirerande söndag! Oerhört bra arrangemang och intressanta presentationer.

  Jag längtar redan till nästa år!

 • Karin skriver:

  Hej Frida! Jag älskar din blogg och ser upp till dig så mycket. Jag ska köpa en kamera inom en snar framtid och har två frågor till dig som jag innerligt hoppas att du kan svara lite snabbt på här:

  1. Vilken kamera har du använt på dessa bilder? Objektiv?
  2. Den näst sista bilden på bakverken, använder du blixt då eller hur får du bilden så ljusstark? Höjer du Iso?

  SÅ TACKSAM FÖR SVAR! Din blogg är den enda jag läser och du inspirerar mig så! Frida, du är bäst!

 • Anna-Karin skriver:

  Tack Frida för det helt enorma arbete du har lagt ner på dessa dagar. Vi kunde inte haft det bättre!

 • Karin skriver:

  Väntar på svar…. 🙂

 • Helly skriver:

  Å, så avundsjuk på den kreativitet och inspiration som sprudlar på västkusten. Kommer vi få njuta av detta i Stockholm? Annars är det jag som bokar biljett till nästa i Götet!!

 • Helen skriver:

  vad synd att man inte är inredningsbloggare;)

 • Frida skriver:

  Karin:
  Jag har en Nikon D300
  Fotar bara med dagsljus, nästan aldrig med blixt. Bakelsebilden är tagen i dagsljus.

  Jag vet inte hur jag gör för att få bilderna som de blir (om det ska förklaras i korrekta termer). Helt ärligt vet jag inte ens hur man ställer in ISO (jag vet bara vilka rattar jag ska skruva på för att det ska bli bra eller dåligt, jag är egentligen helt oteknisk så jag är inte rätt person att fråga om sådana saker 🙂

 • Emelie skriver:

  Tack Frida och Anna för att ni hade drivkraften att ro detta i land, det blev verkligen så lyckat och jag och Emelie längtar redan efter uppföljaren! Nu är vår hemsida och blogg uppe och vi har blivit ännu mer peppade efter helgen! Tack så jättemycket igen. Kram Emelie

 • Karin skriver:

  Tusen tack för svar Frida!!!!!!!!!

 • Frida, vilka fantastiska dagar ni fick så synd att jag inte kunde vara med men jag laddar för nästa år istället!

  Med vänlig hälsning,

  Karin

 • Camilla skriver:

  Hej, är det någon som har kollat in popspel.se? där pågår en tävling som upplevelser.com har arrangerat. Vinsten är 500 kr i upplevelser så passa på att vara med och tävla

  https://www.popspel.se/contest.html var med och tävla!!

 • Vilken dag och vilket arrangemang, jag beundrar verkligen ditt engagemang Frida! Jag är så ledsen över att jag inte kunde vara med, men vad gör man, att be om ledigt när man precis börjat ett nytt (dröm)jobb var liksom inte helt lägligt! Håller tummarna för att nästa träff passar bättre i schemat!

  Ha en fin helg!

 • Louise Johansson skriver:

  Frida! Tack för fantastiskt roliga dagar på bloggforum. Helt otroligt vilket evenemang du och Milk roddat ihop. Imponerande och jag gick därifrån mer peppad än någonsin. Du är en stor inspiratör!

 • Theoddmolly skriver:

  Underbart!

 • Tack för två fantastiska dagar!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.