Annons

Skattjakt på skräpsläp

Idag hände en sån där grej man bara läser om i tidningarna. Jag och Hanna var på väg tillbaka till kontoret efter en lunch i Linnéstan när vi passerade en släpvagn som stod parkerad mitt på gågatan – full med bråte. Jag hajade till när jag noterade att det låg en Sjuanstol och gömde sig bland skräpet. ”Nääe…de kan väl inte mena att de ska kasta den?!” Jag spanade in mellan gallret och kollade om det fanns någon märkning under sitsen. Mycket riktigt. Det var en Fritz Hansen. Efter en stunds väntan kom så byggjobbarna som ägde bilen ut från en port varpå jag blinkade med fransarna och frågade snällt om jag inte kunde få den där orangea saken de var på väg att köra till tippen. ”Ha ha ha… Vill du ha den schletne stolen?” Eeeh. Jatack! Hem trippade sedan två lyckliga donnor, och nu står den här på kontoret vid 8:an och gottar sig. Undrar just vad det kostar att klä om den i brunt skinn.

sjuan Fritz Hansen
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Ann-Helen skriver:

  Jisses vilket fynd! Här bleknar ju definitivt mina egna loppisfynd från gårdagen…!

 • Anonym skriver:

  Ursäkta franskan, men herre jävlar!!

 • ida skriver:

  Oj, mitt namn försvann…

  Ursäkta franskan, men herre jävlar!!

 • Det där är ju en urban legend liksom 🙂 Grattis!

 • Du skojar! Det är ju sånt som man läser om men aldrig tror ska hända en själv. Vilket fynd!

 • Fint o Fult skriver:

  Shit vicken tur 🙂
  Tycker annars att den där orangea färgen var ganska fin!

 • Lina skriver:

  MEN! Tur att den kom i rätta händer Frida. Bra spottat!

 • vilken lyckost du är 🙂

 • Nilla skriver:

  Häftigt!

 • Pethra etc skriver:

  Härligt "containerfynd" Frida! Det är ju sånt man bara läser om i tidningar, precis som du säger! Jag tycker den var riktigt fin i det orangea tyget faktiskt. 🙂

 • Tine - Bungalow5 skriver:

  Et helt lille eventyr – stort tillykke

 • erica skriver:

  Fick just väldig lust att ta en kvällspromenad i jakt på fler containers med designmöbler 🙂 Jag trodde faktiskt inte att det var möjligt att göra sådana fynd längre, och speciellt inte en sån klassiker som 7:an som jag trodde "alla" viste vad det var. Grattis till dagens bästa fynd, och jag håller för övrigt med i att den orange färgen var superfin!

 • Host, host. Jag utbildar mig till möbeltapetserare 😉

 • Sara Z skriver:

  Sicken grej, köp en lott oxå 😉

 • Axelina skriver:

  wow toppen! Det gäller att ha ögonen med sig. Själv har jag en gång fyndat en Desiree-stol av Yngve Ekström på Blocket för ca 300 kr.

 • Sophie skriver:

  Grattis till ett dunderfynd! Men jag tycker inte att du ska klä om den. Den orangea färgen är ju underbar och kan ju lyfta vilken rum som helst!:)

 • Evelyn skriver:

  Jessis!!!! Stor grattis! Och jag trodde alltid att sånt inte kan hända. Och i vilken bra chick den är.

 • catharina skriver:

  Det är inte speciellt svårt att klä om den själv, jag har klätt om en fotölj och flera stolar, kan jag, kan du 🙂

 • Stämningsfullt skriver:

  Nä grattis! Ibland ska man ha tur 🙂

 • Smäm skriver:

  Haha! Underbart.

 • Freja skriver:

  Lyckost! Och vilket roligt tyg. Och jag som trodde jag hade tur när jag hittade en Aalto-stol i en container

 • Pethra etc skriver:

  Själv var jag överlycklig när jag hittade en bumling för 20 kr på loppis, men att få rädda en sjuan från soptippsdöden är ju ännu häftigare! 🙂

 • Dina skriver:

  Fantastiskt! Köpte precis en sån (armstöd och allt) i cognacsskinn, nyligen omklädd i Danmark för 3 500kr. jag fick den för 4 200 så det var rätt ok det med. Säljaren tog hjälp av butiken "Gamla Lampor" i sthlm och kvalitén på jobbet är verkligen jättebra. hittar bara en fb-sida https://www.facebook.com/pages/Gamla-Lampor/176193722418563?sk=info

 • Sara skriver:

  Det är ju sånt som bara inte händer i verkligheten. Det är just sådana händelser jag drömmer ska hända mig!!! ;D

 • Lina skriver:

  Näe fy fan…. Vilket kap!!!! Men det var uppmärksamt av dig. Bra gjort!

 • Agnes skriver:

  Grattis till fyndet : ) Vi har 6 st hittade i en container. Det finns överdrag i skinn som man trär på och så ser det hur bra ut som helst. Köpta på Luaritz. Lycka till!

  Agnes

 • åsa skriver:

  jobbar som möbeltapetserare så det är bara att höra av sig =)

 • amen omg!! sådan där tur gör ju att man blir alldeles svag av avundsjuka 😉 Brunt skinn…jaaaaa!! gör´t bará, kosta vad det kosta vill. tänk så mycket ni tjänade in på den superspaningen!

 • a Lady & a Tramp skriver:

  men sånt där händer väl inte?! LYLLO!!! =)
  Tur i oturen det var du, så att den dels upptäcktes och att sen får visas upp. Vilken vändning för den schletne stolen!

 • GoS4u skriver:

  Vilken tur att du såg den!!!!!
  Gläds med dig!!!

 • Madeleine skriver:

  Åh så underbart ! Det får man säga var en bra start på en helg !

 • Henke skriver:

  Hej,
  en vanlig sjuan verkar kosta 2600:- att klä i skinn.
  https://www.scandinaviandesign.com/classics/upholstery/index.htm

  Mvh
  HEnrik

 • Hvite tulipaner skriver:

  Wow, så heldig du er! Grattis med funnet! Den blir nok nydelig i brunt skinn!

 • Proforma - Irene skriver:

  Som att vinna på Lotto, vilken tur du har!

 • Rebecca skriver:

  Åh jösses vad jag blir avis! Vilket fynd! Grattis Frida!

 • Anonym skriver:

  Men gud, sånt händer ju inte på riktigt! 😛

 • Hem och Lycka skriver:

  Vilken flax!

 • Peter skriver:

  Skönt med lite flyt ibland!

 • Johan skriver:

  Vilket galet fynd! Jag har sett att det finns skinnöverdrag att köpa till dom på Lauritz ibland, spana där..

 • Klaras Retro skriver:

  Jag tycker du ska behålla den orangea klädseln, den är ju fett snygg!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.