Annons

Praktik på Trendenser

Det är många som hör av sig och frågar om de kan få göra praktik på Trendenser, vilket såklart är väldigt roligt. För att underlätta informationen kring hur det fungerar har jag sammanställt svaren på de vanligaste frågorna jag fått, i punktform. Läsa gärna igenom detta innan du skickar din ansökan till mig.

 

Grundvillkor för praktik: För att kunna praktisera hos mig måste du vara inskriven som student vid universitet eller högskola alternativt annan relevant utbildning där praktik ingår som poänggivande kurs eller delmoment. Du bör också vara berättigad till studiemedel eller liknande ersättning eftersom praktiken är oavlönad.

 

Ansökan: Din ansökan måste innehålla följande uppgifter:

 

– Praktikperiodens längd och start/stoppdatum

– En kort beskrivning av din utbildning

– CV

– Ett personligt brev

 

Skicka din förfrågan per mail till frida (snabela) trendenser.se

 

Ersättning: Praktiken är oavlönad

Bostad: Praktikanten måste själv ansvara för att ordna bostad samt stå för eventuella merkostnader för boende om han/hon inte kommer från / bor i Göteborg.

Resekostnader: Som praktikant ansvarar du själv för evenetuella resekostnader till och från praktikorten.  Trendenser AB står för de lokala resekostnader som eventuellt uppkommer i tjänsten.

Sjukdom: Blir du som praktiserar hos mig tillfälligt sjuk måste du anmäla detta så snart du kan, för att jag ska kunna planera mitt arbete, om inte annat avtalats ansvarar du dock själv för att anmäla längre frånvaro/sjukdom till kursansvarig lärare vid din utbildning/institution / CSN.

Försäkringar: Som praktikant ansvarar du själv för att du har relevanta försäkringar under praktikperioden.

Sekretess: Som praktikant måste du skriva under ett standardiserat sekretessavtal innan praktikperiodens start. Både före, under och efter praktiken gäller sedan tystnadsplikt kring de projekt och den information som du får ta del av – med hänsyn till de uppdragsgivare, kunder och projekt som Trendenser AB arbetar med.

Klädsel: Under stylingjobb och fotograferingar ”on location” är det en fördel med platta skor och bekväma kläder som tål rörelse. I övrigt klär du dig precis som du vill och känner för.

Arbetstider: Kontoret är bemannat på vardagar, från kl 9-18 med en timmes lunch mellan kl 12-13

Kontorets adress: Vallgatan 19 (Victoriapassagen i Centrala Göteborg)

Företagets namn: Trendenser AB

Handledare: Frida Ramstedt 070-8358333 frida (snabela) trendenser.se

Arbetsuppgifternas karaktär:

Innehållet i praktiken utformas tillsammans med praktikanten. Det dagliga arbetet består av varierande uppgifter. På Trendenser får du en inblick i hur det är att arbeta med inredning och design som frilansjournalist och bloggare samt konsult inom sociala medier och online-pr, vidare får du delta vid styling- och fotouppdrag, föreläsningar, bokskrivande och kundtidningsproduktion.  

Exempel på enklare arbetsuppgifter: Uppdatering av register, kuvertering och frankering av reklamutskick, korrekturläsning, faktainsamling, enklare ärenden etc.

Exempel på kvalificerade arbetsuppgifter: Medverkan vid reklamfotograferingar, stylistassisterande, enklare fotoredigering, textförfattande och textbearbetning av reportage/artiklar,  research, faktagranskning, framtagning av underlag av olika slag etc.

Kategorier:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.