Annons

Plantskola modell morgontidning

Lat lördag, igen. Vi laddar för middag hos kompisar i Kungsbacka och medan Niklas vilar i soffan har jag ägnat mig åt att göra egna krukor av tidningspapper till min lilla plantskola på köksbänken. Pelargonerna som vintervilar i trapphuset växer nämligen så det knakar och de små skotten behöver nytt bo. För att slippa köpa mängder av små plastkrukor lät jag mig inspreras av dessa foton som florerat på Pinterest. Och det var hur enkelt som helst att göra dem! Vik bara en tidningssida på magen, rulla arket runt en Cola-burk, tejpa ihop och vik ena änden på pappersrullen till en botten. Ställ krukorna på en bricka som tål vatten, fyll dem med fuktig jord, stick ner en planta i varje och vattna. Klart på en kvart!

gör egna krukor av tidningspapper plant skott pelargoner
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kommentarer

 • Anastasia skriver:

  Hoppas du får en fin lördag! 🙂

 • Anastasia skriver:

  Hoppas du får en fin lördag! 🙂

 • E V A skriver:

  Inspirerande och fint! 🙂

 • Tjusigt och enkelt. Sedan kan man dessutom bara plantera de små plantorna rätt ner i jorden med tidningskrukan och allt. Smart! Jag ska också testa detta.

 • Hur snyggt som helst! 🙂

 • sara skriver:

  Hej, jag är med i Miss World Sweden och skulle bli superglad om du vill rösta på mig 🙂 Tack fina du 🙂

  https://www.missworldsweden.se/kval2012/sara_tuvesson

 • Louise skriver:

  Toppfint! Jag ska genast gå loss på GP:)

 • Carina skriver:

  Snyggt, smart och miljövänligt 🙂 Tack för idén!

 • Malin skriver:

  Gud så fint! Jag vill ha likadana i mitt köksfönster!!

 • Lina skriver:

  Men Gud så fiffigt!

 • Maria skriver:

  Visst är det fiffigt med papperskrukorna. Jag har investerat i en krukmakare som gör att man slipper tejpa så man kan slänga ner tidningskrukorna i en större kruka när fröna börjat gro!
  /Maria

 • Siri skriver:

  Det är så kul att jobba med gamla tidningar!
  Gjorde tallriksunderlägg till en dukning i höstas 🙂 Se länk: https://inredmera.blogg.se/2011/august/fransk-dukning.html

 • bra tips! Men har du inget runt själva tidningen inuti förutom jord? Säckar inte tidningen ihop när den blir blöt?

 • Skönt Hemma skriver:

  Återvinning – like it!

 • GoS4u skriver:

  Tack! Har ägnat en del av dagen till att göra papperskrukor (men utan tejp). Pelargonerna är nu vårklara och i resten av krukorna blir det malabarspenat – min favorit som såklart också går att äta förutom att den så vacker!

 • Malin skriver:

  Fräscht. Väldigt inne på tidningspapper jag med nu, snyggt och nästan gratis!

 • Alice skriver:

  snygg design! kolla in min design också?

 • Turid skriver:

  Vad fint! Har också planterat aticklingar och fröer i helgen:-)

 • Marianne skriver:

  Så smart, vilken bra återvinningsgrej, måste jag länka vidare på min blogg! Ska absolut göra sådana när första omplanteringen av våra små fröer ska göras:)

 • maria skriver:

  Så himla cool ide
  Maria

 • Sofie Dahlberg skriver:

  Fin blogg! 🙂

 • Anna-Maria Ellevik skriver:

  Hur smart som helst och gjorde sig så bra på bild dessutom!Väntar ivrigt på att få se pelargonblomningen !Vilka färger är dom?

 • Anna-Karin skriver:

  Jag har sett både den här idén och den med toarullarna innan, men nu inspirerade du mig verkligen till att göra något liknande själv. Har spännande fröer från både Kenya och Grekland som vill i jorden.

 • rheingruen.blogspot.com skriver:

  I love this photo with the newspaper – ist´s so
  traditional and modern all together! Grüße Iris

 • Casowa skriver:

  Jag älskar tidningspapper, så jag gillar att använda det till det mesta (t.ex. att vika origami med, slå in julklappar, ha som tillfälliga "dukar"/underlägg medan jag kladdar med färger eller saker som kan lämna repor efter sig, osv). Jag brukar plantera en hel del kryddor och blommor på våren och sommaren, så i år ska jag nog låta mitt lilla växthus få ha tidningar istället för plast i sig. (:

  Trevlig blogg du har förresten! (: Så snart jag kommer hem ska jag lägga till dig på bloglovin' så jag kan fortsätta kolla runt på dina inspirerande bilder, de var väldigt vackra och gav mig en massa idéer som jag vill genomföra bara tiden ville räcka till.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.