Annons

Dagens detalj: När magasinen svämmar över

Jag har en, riktigt tung, last i livet. Den stavas g-l-o-s-s-i-g-a magasin. Så länge jag kan minnas, faktiskt ända sedan jag levde på veckopeng och rattade en bockstyrad Crescent ner till Konsum i Holmsund för att köpa senaste numret av Kamratposten/FRIDA/VeckoRevyn/Okej!/SOLO/<insert valfritt namn på dåtida tonårstidning>, så har jag älskat att bläddra i nya tidningar. Allra helst de högblanka och trycksvärtsdoftande, fyllda med ouppnåeliga drömmar. Och den åkomman har liksom växt. Med mig och med tiden. Och inte minst med mitt nuvarande jobb. Nu prenumererar jag på så många att jag inte ens hinner läsa alla. Tidningskorgen svämmar över. Ändå fräser jag som Gollum om någon insinuerar att jag borde sålla. Hm. Det har ju diskuterats en del om den spirande diskbänksrealismen inom inredningsvärlden. Här är en glimt från min. Totalt ostylad och i allra högsta grad verklig. Men. Jag ska bara sa Alfons, tog en kaffe och levererade tre artiklar. Sen, sen, sen ska jag slå mig ner med en kopp te och en tidning. Yeah right. Vips har det gått tre månader till och lika många oöppnade inplastade.

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Ha ha ha det där ser ut som om det kommer ta sin lilla tid host

  Och Ranelid ja! Du kommer väl? 😉

 • Helena skriver:

  Åh jag älskar också tidningar. Vi har höga vita dubbla spegeldörrar in till sovrummet och bakom den ena dörren har jag alla tidningar staplade och högen blir bara högre o högre för varje månad. Men jag tycker det är en väldigt fin inredningsdetalj, tidningar 🙂

 • Lina skriver:

  Ha ha ha…. det där känner jag igen. Men det är dessutom samma sak för mig med alla fina kundtidningar från ICA Buffé (kanske något recept värt att testa?), alla inplastade Coop medmera utskick (måste ju läsa igenom om det finns något intressant erbjudande?), NK Stil (lovely), Åhléns medlemsklubbsmagasin, KICKS utskick und so weiter….

 • Maria Westerlund skriver:

  Skönt att se att det finns fler !! Men var är realismen, så här i svartvitt blir det ju bara snyggt :):)

 • Tina Dalemo skriver:

  Det är så skönt att se att man inte är ensam 🙂

 • Nin(j)a skriver:

  Word! Jag är också tidningshamster (men pedant i övrigt!)

 • Sarah skriver:

  Åh jag känner igen det där sååå väl! Speciellt "glossigheten", kan inte ens beskriva min besvikelse när det visar sig att min prenumeration på Amerikanska Vouge kommer i någon slags billigare variant som INTE har det glossiga omslaget utan ett matt och betydligt simplare pappper. 🙁

 • Lina skriver:

  Amen!

  Jag har exakt samma problem. Jag har för mig tagit ett väldigt stort steg – jag har avslutat alla prenumerationer bortsett från en. Och de får inte startas igen innan jag har gått igenom de jag har liggande i berg! Mutar mig själv med en god kopp thé och min nya läshörna. 3-4 tidningar går jag igenom dagligen och ut rives bara det som verkligen känns nyskapande och inspirerande. Allt samlas i min fina arkiveringsmapp. Tur att jag verkligen gillar att organisera och sortera också 🙂

 • Ica skriver:

  Ja, verkligen dom tar snart över huset dom där fina magasinen.

 • Linda skriver:

  Ha ha, ojdå, där var en del att gå igenom ja…!

 • Stina skriver:

  Nu fick du mig att Holmsundsnostalgisk! Konsum liksom. 😉

 • Maria skriver:

  Trodde jag var ensam om detta problem, haha. Älskar också tidningar, men har tyvärr ont om tid för att hinna läsa alla.

 • Anna F skriver:

  Har också samma problem 🙂

  Har dock kommit på att bitsocker-lådorna exakt rymmer tre högar på längden så då försvinner en del.

 • Erik skriver:

  Åh vad skönt att nån har samma problem som jag, månad efter månad växer högarna och jag försöker hitta svar på problem genom att ''styla'' en snygg tidningshög på soffbordet men den får nu inte växa mer. Så vad gör man? Alla dessa tidningar ska nångång komma tillhands när vi ska renovera, köpa nytt etc. Och har man tid att sätta sig ner och riva ut de bästa klippen och tidningsreportagen för att göra sitt eget collage? Ser gärna tips med vad man kan göra av sin kära inredningsmagasin.

 • Monnah skriver:

  Ojoj! Nu för tiden är det så billigt med en kort prenumeration för en billig peng, men jag försöker hålla mig ifrån dessa så gott det går. Det är något med de där glansiga papperna… Är det någon som har undersökt om de inte trycker med något slags beroendeframkallande gift?! 🙂

 • Känner igen det där! 🙂

 • chr skriver:

  tips: röshults manhattan rymmer måååååånga tidningar!

 • Johanna B. skriver:

  Jag har samma problem!!

 • Anna G. skriver:

  Haha, ser 10 ggr värre ut hemma hos mig 😉

 • Malin skriver:

  Snygg diskbänksrealism. 🙂

  Känns absolut igen!

 • Snyggröra där i svartvitt 🙂 For the love of magazines!

 • Karin skriver:

  Jag har samma problem, men lite ordning fick jag i alla fall. Så här:
  https://blogg.mikadesign.se/2011/10/spartips/

 • Malin skriver:

  Ha ha! Underbart att det finns fler som jag!
  Har börjat ta tag i högarna och sortera. Efter många timmar, ett antal svarta metallpärmar och obeskrivligt många plastfickor har jag nu några mycket speciella "temapärmar". Sitter just nu mest och bläddrar i "julpärmen" med recept, inredning, reportage etc kring jultemat…Lovely!
  (alla tidningshögar är dock inte borta än, med det är väl det man har mellandagarna till?)

 • Sandra skriver:

  Hej , från en annan tidningsjunkie!
  Vi på ASPLUND har tillsammans med formgivaren Jessica signell knutsson tagit fram ett side board för just tidningar .
  det heter WEST och rymmer hur många tidningar som helst och jag kan inte låta bli att tillägga att jag har 3st hemma ,varav 2 st bakom soffan.Det finns tyvärr inte på vår hemsida förrän om någon vecka men man kan mejla och få bild …

 • Malin skriver:

  @SANDRA på Asplund: West är hur fint som helst, precis som allt annat i butiken. Det enda jag skulle vilja be er förbättra är er snorkiga och lite fisförnäma attityd. Bortsett från dem avsaknaden servicekänslan är ni den klar bästa inredningsbutiken i Sthlm.

 • Sandra asplund skriver:

  Till maria,
  Väldig tråkigt att du upplevt det så , och beklagar verkligen om du blivit snorkigt bemött , för det är verkligen helt emot vår filosofi.mejla gärna mej ([email protected])och berätta om din upplevelse , så skall jag göra vad jag kan för att komma tillrätta med problemet. Vi som driver företaget är eldsjälar som jobbar 24-7 för att göra bra svenska möbler . Och försöker så gott vi kan förmedla detta till vår personal och kunder . Blir jätteglad av att höra at du gillar våra möbler.

 • Stämningsfullt skriver:

  Haha jag kan inte heller rensa ut bland tidningarna. Jag har alltid en tanke om vilka jag ska kasta och spara men det slutar med att alla blir kvar ändå 🙂

 • Seventeendoors skriver:

  Jag tror vi är många som känner igen oss. Jag hade tur att ha en mamma som reste i business när jag var yngre och önskade mig utländska magasin i julklapp (långt innan de fanns att köpa här hemma). Sen var julafton räddad och jag försvann in i mina tidningar..
  Tyvärr kan de numera vara en stressfaktor för mig, då jag tänker att jag ska rensa ut och markera de jag gillar och vill spara med post it-lappar..

 • Känner igen högen! Har precis samma problem. Hinner inte läsa alla mina fina tidningar. Ibland sätter jag mig ner och går igenom flera stycken. Har bara så svårt för att göra mig av med dem…

 • Åå så bekant!
  Känner så igen mig!
  Hinner inte heller i perioder – vissa sådana perioder har hållit i sig lite för länge!
  Viljan finns men inte tiden
  =)

  Må gott

  Maliin

 • sandra skriver:

  till MALIN!, inte maria .-förlåt !
  Det lät kanske snorkigt om något , läste i mobilen och såg fel.
  Jag blev ledsen av att du upplevt oss så negativt och ville svara dig så snabbt jag bara kunde . Vill att alla skall vara nöjda.

 • Caroline skriver:

  Vardagslyx.

 • Jojo skriver:

  Om man inte har lust att maila kan man hitta bordet Asplunds vill göra reklam för här:
  https://davidreport.com/201102/asplund-collection/

  Fast då är ju Röshults variant klart smartare! Tycker en som mer än en gång fått en samlad kasse bläddergodis utburet av misstag till återvinning av snälla familjemedlemmar, som bara ville hjälpa till… just den dagen då tömning skedde.
  Too late…again…

 • Ninna Kiel Nielsen skriver:

  You're not alone 🙂
  Men det er skønt at have dem – just in case at man skulle få en dag… en halv dag … en time til at sætte sig!
  Ninna – København

 • Jess skriver:

  Eeeh.. kan vara så att mina soffkanter svämmar över av tidningar 🙂 Ett tidningsställ kanske kan vara bra att önska i julklapp.

  Kram

 • Annika skriver:

  Var kommer det fina tidningsstället ifrån?

 • Viktoria skriver:

  Var kommer tidningsstället ifrån?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.