Annons

På begäran: Frågestund

Öppna ”frågestunder” har ju blivit allt mer populära bland bloggare. Och eftersom det kommit in önskemål om att även jag borde bjuda på ett sådant tillfälle får jag väl helt enkelt sänka garden och göra samma lika även om jag är lite feg. Så, på begäran. Vi kör en öppen frågestund ikväll. Undrar du något om inredning, en speciell produkt eller pryl, fotografering, bloggande, företagande eller annat där jag kan bjuda på kortfattade tips och erfarenheter – ställ en fråga i kommentarsfältet nedan så svarar jag er (efter bästa förmåga) imorgon förmiddag här i samma inlägg. Okej. Kör så det ryker nu!

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Lotta F skriver:

  Hej Frida, hur gör man for att hitta den röda tråden i inredningen? Jag gillar den danska rena stilen men får inte till det, det ser bara rörigt och stökigt ut.

 • Anna R skriver:

  Hej Frida,
  vad kul att du har en frågestund!
  Om du får välja en designer – vem väljer du då och varför?

  Ha en trevlig eftermiddag
  //Anna

 • Jenny skriver:

  Oh, vad kul med frågestund? Då undrar jag om det finns det några inredningsprylar/designklassiker som "alla" gillar och har och som du inte gillar alls?

  Och så undrar jag hur mycket du brukar photoshoppa dina bilder.

 • Maria skriver:

  Efter att följa din blogg dagligen så vet jag att du satsar på tidlöshet, men vad för färger är det som kommer att vara accentfärger i vår? Alltid kul att vara ute i tid! 🙂

 • Sanna skriver:

  Hur ska man lyckas hitta sin stil? Jag tror jag blir galen, jag tycker så mkt är fint även om det helt olika stil på sakerna; en plexi-stol eller en klassisk soffa.. ett gammalt bord eller högglansigt.. Hjälp! Fastnar för ljusa färger på både väggar o saker.. jag vill ha ett fantastiskt hem! Tack för en fantastisk blogg o massa varierande inspiration! (Gärna mer om konst, det är svårt att hitta fina saker att sätta på väggarna när man är en velpotta.. 🙂 Kram från Sanna i gbg

 • Frk Örneborg skriver:

  Hur ser julen ut hemma hos dig/er? Är det en traditionell "röd" jul eller vad har du för tema?
  Kram ett jul-freak 🙂

 • Sofia skriver:

  Vart hittar du/ får du din inspiration ifrån till dina inlägg?
  Tack för en toppen blogg!

 • Anna skriver:

  Kan man hyra dig som stylist om ska inreda en ny lght eller vill förnya ett rum? Gillar skarpt din inredningsstil.

 • Monika H skriver:

  Vilka bloggar följer du själv regelbundet? Alltid kul att få tips om nya guldkorn!

 • Henrik skriver:

  Hej Frida, vi delar kärleken till qvistgaards ljusstakar. Har du tips på hur man får dem djupt mattsvarta? själv har jag bränt av gamla ljusrester med gasol och sedan sprutat på 5-56. Blir sådär… Men jag har för mig att man kan lägga på linolja och sedan bränna av dem. Någon annan som vet?

 • Johanna skriver:

  Stortrenden kontraster är en spännande och väldigt "i stora drag-trend". Vilka är dina absoluta favoritkontraster bland dagens inreding?

 • Anna skriver:

  Hej Frida,
  Jag älskar bilder i alla dess former. Du tar helt fantastiska bilder. Jobbar du med dem mycket i photoshop?

 • Kul Frida! Jag undrar vad du använder för kamerautrustning? Har för mig att du nämnt G-serien nångång, men t.ex bilderna från det nya Scandic-hotellet kan väl inte vara tagna med en sådan? Om det är det ändå, vad är hemligheten?

 • Lina skriver:

  Kul med frågestund! Jag undrar vad du skulle blogga om, ifall du inte skrev om inredning.

 • Anonym skriver:

  Om man som privatperson har en designskyddad inredningsprodukt, men inte har en egen affär eller webbshop att sälja o marknadsföra den på……hur ska man göra då tycker du ?……. Kan man vända sej direkt till nån av de stora butikskedjorna o kolla med dessa, har läst om licensavtal e.tc…..tack för inspirerande blogg o hoppas på svar, FRida

 • Anonym skriver:

  Fick inte med mitt namn……. Marie !!!!

 • Josefine skriver:

  Jag har precis köpt en ipad och letar efter ett snyggt fodral, gärna i läder. Tänkte höra med dig om du har något förslag?

 • Marianne skriver:

  Josefine: Vil anbefale en norsk veskedesigner. Varemerket heter Moolight, og de har en fin som heter iMoo. Sjekk ut http://www.Moolight.com

 • Miriam skriver:

  Ja, kul!!
  Jag undrar vad du har för kamerautrustning?

  Undrar också om du har några startaegettips eller råd som du känt varit extra bra och viktiga för dig när du tog steget att bli egen?

  TACK för en inspirerande blogg!

  /från en som är i startaegettagen 🙂

 • Magdalena skriver:

  Hej Frida, undrar om du har tips på vart man kan lämna in sina tavlor för inramning i Gbg? Gillar en ganska stram, minimalistisk stil på ramar.
  Tack för en mycket inspirerande blogg!
  /Magdalena

 • Åsa skriver:

  Hej Frida!
  jag går en ettårig förberedande utbildning inom inredning och produktdesign i Göteborg. Målet är att plugga vidare på någon annan skola senare, typ KDH. Nu till min fråga: Har läst att du jobbat på en arkitektbyrå innan. Vilka typ av utbildningar har du läst?

 • Malin skriver:

  Hej Frida!

  Jag undrar om du vet om det finns stora glödlampor med normalstor sockel som man kan använda för att "pimpa" upp en lampa med tre armar? Skymtade nåt liknande på Mias Lustgård men hann inte kika närmare på det.

 • Lisa skriver:

  Hej! Jag läser din blogg ofta. För ett antal år sedan skrev du om en lampa som såg ut som en bok. Den var vit kanske i glas eller plexi och sattes i bokhyllan precis som en vanlig bok. Mycket fin! Hittar inte det gamla inlägget, kommer du ihåg?

 • Aniika skriver:

  Hej, kul! Älskar dina bild-collage, undrar vilket program du använder dig av för att göra dem?

 • Elena skriver:

  Hej, Frida!

  Vad gör du med alla inspirationsbilder? Jag sparar dom bara i mappar, men de glöms så lätt bort, och hur gör man med tidningsurklippen? Det är intressant att veta hur du hanterar så mycket bilder och detaljer.

 • Petra Liuski skriver:

  Jag vill veta varifrån du hittar inspiration. Kort och gott 🙂

 • Annika skriver:

  Jag slängde ut mina gamla bokhyllor utan att ha skaffat mig ett alternativ (så går det när man har en container i närheten). Har du något tips på andra typ midjehöga bokskåp än låga Billy-bokhyllor med dörrar? Är helst ute efter något i ek, men jag vet i ärlighetens namn inte…
  Vill kunna gömma bort böckerna så det inte ser så rörigt ut.

 • Caroline skriver:

  1. Vad har du för kamera + objektiv?
  2. Redigerar du dina bilder?
  3. Ditt bästa photoshop-tips?
  4. Vilka bloggar läser du?

 • Nicklas skriver:

  Hej Frida!

  Har precis köpt en Lamino + pall i ek/grått fårskinn, nu har jakten på ett passade bord påbörjats, har själv fastnat för Hay´s DLM bord och Swedese`s Flower, tänkte höra om du har några passande förslag.
  Mvh
  Nicklas

 • Maria skriver:

  Hej!

  Jag har för mig att du för en tid sedan skrev att det är en big no-no att ta foton i butiker. Är det en vedertagen inredningsblogg-etikett eller är jag bara helt vimsig och kommer ihåg fel?

  Ska bli roligt att läsa svaren på de andras frågor, mycket som jag också är nyfiken på 🙂

 • Anna skriver:

  Vad är ditt bästa respektive sämsta inredningsköp du gjort?

  Hur mycket bestämmer du av inredningen hemma hos er, har din man något att säga till om =)

  Läste att du skulle ha workshop, är det något sådant inplanerat i Gbg framöver ?

  Till sist: Vilken färg är det på din decadent-väska, såg att det fanns flera snarlika och din var jättefin?

 • Magnus skriver:

  Hej

  Jag funderar på att starta en inrednings-blogg och undrar generellt över hur du gör med andras bilder som du har på din blogg. Mailar du alltid och frågar om man får låna dem/ företag etc eller hur går det till?

 • Marianne skriver:

  Hej Frida
  Vad kul med frågestund. Jag har en del 🙂

  1. Researchar du alla dina inlägg eller får du ofta press meddelanden? Om du får press meddelanden, hur väljer du vad du ska skriva om?
  2. Hur får du privat och jobb att inte glida ihop. Jag tycker det är svårt att helt koppla bort efter att jag startade eget.
  3. En gång skrev du att du har ett litet timglass som du delar upp dagen med. Har du några liknande smarta tips som hjälper dig organisera dagen och tankarna?
  4. Använder du några "actions" när du redigerar bilder i PS eller är det alltid "fritt".
  5. Har du nånsin tänkt tanken att "nu orkar jag inte blogga längre" och i sånna fall varför?

  Du är en stor bloggförebild!

 • Johanna skriver:

  Oj, vad frågor du har fått. Jag undrar bara när du kom på att du ville jobba med inredningsstyling?

  Ha en trevlig kväll!

 • Mia skriver:

  Hej Frida! Jag har försökt finna inköpsställe för den fina väckarklockan som fanns med på bild i inlägget mo + mo den 28/9 men inte lyckas. På mo + mo: s hemsida ser jag ingen information. Skulle bli superglad om du kunde hjälpa mig att luska fram vad det är för klocka och var den kan köpas. Tack på förhand och grattis till en snygg och bra blogg.

 • Veronica skriver:

  Hej! Jag kan inte bestämma mig vilken lampa som passar bäst till ett vitt enkelt matbord med svarta Lilla Åland. Jag är inne på en vit bumling eller två vita PH 3/2. Eller kanske någon helt annan lampa? Väggarna är i vitaste vitt. Mottager gärna tips!

 • Michaela skriver:

  Hej Frida och tack för fin blogg!

  Har läst din blogg dryga året och har många gång inspirerats både vad gäller inredning, pyssel och skrivandet. Jag undrar – hur ska man synliggöra sin blogg på bästa möjliga sätt? Hur skaffar man sig publik bäst tycker du?

  Ha en bra kväll

 • Spättan skriver:

  När kommer du och hälsar på egentligen?

 • Sofia skriver:

  Hejsan!
  Tack för en fin blogg. Måste vara så fräck att fråga om råd. Har två svarta skinnsoffor som jag bara älskar ( mogensen) extremt svårt dock att hitta fåtöljer till dessa då jag inte vill ha det hör manligt/ståligt/ glasbordsaktigt som man lätt tänker på när st kommer till svart skinn 🙂 i dagsläget har jag fantastiska jetson i smuts turkost som jag gillar men inte till sofforna. Hmmm svarta jetson blir för svart.. Brunt känns fel, några supertips?!

 • Ida skriver:

  Hej Frida, jag har två frågor:
  1. Skulle man kunna få köpa ditt fina foto på väggen där det står Life is beautiful högupplöst? (Hoppas, jag gillar det väldigt mycket!)
  2. Det känns som om du är väldigt noga med att ange källor på bilderna du visar i bloggen. Skulle inte du kunna ge en snabb guide till detta? Hur gör man tex om man använder ett foto som man inte har originalkällan till? Får man ens använda sådana i bloggsammanhang?

 • Nyfiken skriver:

  Hur kom du på idén att skriva med bokstavskex?

 • Maria skriver:

  Hur känns det att vara din egen nu när det har gått ett litet tag? Är det som du hade tänkt dig? Är det stressande att inte ha den där tryggheten som det ändå är att ha ett fast jobb?

 • Måste ju ta chansen jag också! Du som gör så många olika saker, bloggar, fotar, stylar, skriver, gör hotellprojekt, föreläsningar osv – vad brinner du mest för? Och varför?

  Sen undrar jag också om du någonsin tror att du kommer att vilja dela med dig av bilder på ditt eget hem? Jag är ju liksom du lite tveksam till att göra det, men man ska aldrig säga aldrig …

 • Sofia skriver:

  Hej, du har en superblogg tycker jag. Snygga bilder, bra inspiration och en stil som jag gillar. Nu en fråga – är på jakt efter en skön soffa till vardagsrummet som gränsar till köket. Har ett mörkt wengegolv och vita väggar, öppen planlösning mest ljusa saker i övrigt. Bör jag ha vit/svart soffa? Skinn/tyg? Divan? Vad hade du valt? Vad snyggat till golv/matta? Känner mig lite lost

 • Malin skriver:

  Hej! Jag undrar ifall du fått din plansch "Monica" än? Om den är lika fin i verkligheten, samt om du vet om den ska föreställa ngt eller om det bara är abstrakt konst. Jag undrar åxå vilken y-stol du tror är säkrast att satsa på, dvs som man har glädje av längst; den eksåpade eller den svartlackade? (Båda med natursits.) Jag står i valet å kvalet! Tack på förhand för ditt svar å trevlig helg!

 • Marie skriver:

  Hej Frida,
  kul med frågestund.

  Jag har tre frågor, varav du får passa den ena om den är av för privat karaktär.
  1. Hur ser ditt föräldrarhem ut? Dvs, har du fått inredningsintresset med dig hemifrån?
  2. Är din man "inom branschen" också? Delar ni intresset för design och inredning?
  3. Är snyggt synonymt med dyrt? Ibland får jag känslan av att "dyrast vinner". Många av prylarna du bloggar om som dina personliga köp är väldigt dyra. Jag har stort intresse för hem och inredning, men vårt hem är kanske lite spretigt. Jag blandar gladeligen billiga IKEA-möbler med dyrare detaljer från någon av de chicare butikerna. Till min huvudfråga; vad i ditt hem är IKEA? Du har jobbat på och jobbar ibland för IKEAs bloggsida, så visst måste du fortfarande ha ett gott hjärta till det stora gulblå varuhuset?

  Jag uppskattar din blogg för att du håller privatlivet ute. Jag är så in i bänken nyfiken på ditt hem, dina privata ägodelar i sitt sammanhang, din fritid osv… men jag uppskattar dig för att du inte släpper in oss.

  Mvh,
  Marie – som hängt efter dig sedan Lunarstorm-tiden =)

 • Ingela skriver:

  Jag undrar hur du klarar av att hålla ett sånt högt tempo hela tiden, speciellt när du jobbade heltid och bara hade bloggen som hobby. Allt du gör andas ju kvalitet så det är ju inte att du hafsar dig igenom saker och ting. Vad har du för knep för att få in vila, återhämtning och träning i ditt späckade schema? Och hur strukturerar du upp fin tid?

 • Linda skriver:

  Hej

  Tycker Marie ställer väldigt bra frågor, dock så tänker jag så här att det man mest läser i alla inredningstidningar är att man blandar designklassiker med loppisfynd med Ikea. Alltså är Ikea ok att köpa ifrån men om man tänker tex andra affärer som Chilli och Bolagret etc, är det en affärer du handlar i, du skriver aldrig om dem?

  Kan bara hålla med att jag också är supernyfiken på hur du har det hemma =)

 • Bismillah <3 skriver:

  vill du läsa koranen och lära dig om islam?:)

 • Nina skriver:

  Hej,
  minns att du har haft smycken från Jeorg Jensen på din önskelista. Har du några andra favoriter bland smyckes tillverkare /designers.

  Häls Nina

 • Nicoline skriver:

  Hej
  Du tar otroligt vackra bilder – hur kan jag bli en så bra fotograf?
  Hls Nicoline

 • Stina skriver:

  Hej Frida!
  Får du ofta förfrågningar om att visa upp ditt hem i olika inredningstidningar?

  Trevlig helg och tack för inspiration!

 • Malin skriver:

  Jag är väldigt nyfiken på hur ditt kök ser ut. Eftersom du inte vill ha med bilder på ditt hem i bloggen, vilket jag respekterar till fullo, så undrar jag om du istället kan beskriva hur köket ser ut? Både fast och lös inredning! Hade varit jättekul att få veta! På bilden till detta inlägg ser det ut som att du har carrara marmor, kanske som bänkskivor i köket? Jag har en stoooor hangup på det just nu. Kanske inte det mest praktiska material i köket för en slabbig barnfamilj som vi är, men ojojoj vad snyggt det är!

  /Malin

 • Hej! Kul med frågestund!
  Jag som är julbloggare och ska fira jul i Götet undrar vad du har för favoritbutiker i julshopping. Om det finns några ställen som ger god julstämning. Gärna tips på härliga mataffärer med högkvalitet.
  Tack på förhand!
  🙂

 • Parisa skriver:

  Hej Frida,

  Varit en trogen läsare i många år. Diin blogg unik och perfekt, så kan jag sammanfatta min känsla.

  Har mest "tekniska" frågor. Använder du dig av din MacBook Air när du jobbar? Har du Adobe CS5? Köper du licensen eller har du haft turen att få tag på programvaran på annat vis? Tycker det är oerhört mycket pengar, vill dock gärna ha… I vilket program gör du dina kollage?

  Nu har jag inte hunnit läsa samtliga frågor ovan, men kommer du fortsätta som egen? Saknar du jobbet på byrån? Kommer du gå tillbaka? Är det stor skillnad i inkomst nu när du kör eget?

  Stort stor lycka till med allting! Kommer att följa dig 🙂

 • Jenny skriver:

  Hej Frida! Tack för en jättefin och intressant blogg, följer dig dagligen. Tänkte höra med dig vad man ska tänka på om man ska slå sig fram i inredningsbranschen? En bransch som trots allt är ganska så stor idag. Hade varit jättekul och höra hur dina tankar har gått genom åren inför starten av blogg och sen ditt egna företagande. Helt enkelt din resa! Lycka till med ditt företagande!

 • Emelie skriver:

  Jag skulle jättegärna vilja ha tips av dig på nåt tyg man kan göra sovrumsgardiner av. Dom ska gå från golv till tak, vara täckande och se sådär tunga ut =) tycker att gardiner är svårt överhuvudtaget men ger dendär mysiga känslan nu när det börjar bli kallare och dragigare 🙂
  Stort tack på förhand
  Emelie

 • Karin skriver:

  Hejsan!
  Jag undrar om du vet vad bordslampan i Scandic Grand Central inlägget kommer ifrån?
  Kram Karin

 • Frida skriver:

  Hej Emelie, såg att jag missat din fråga om gardinerna. Textilgallerien har massor av tyger: https://www.textilgallerian.se Vill du ha en tjockare och tyngre variant satsa på grå eller purpurlila sammetsgardiner.

  Karin, jag vet inte jag tror den är antik. Ska kolla!

 • Tips till Parisa skriver:

  Ang. CS5:
  Högskolan vid Högskolan i Jönköping har en nätkurs i bildbehandling och som student får man fantastisk rabatt i Adobes webbshop. Har själv köpt CS5 (Photoshop, Illustrator, Acrobat, Dreamweaver mm) för ca 3-4000 kr. Om du bara vill ha Photoshop tror jag det kostar 1 500 kr. Väl värt pengarna, både programvaran och kursen. Kursen är bara 7,5 hp och man har hela två år på sig att göra klart den så man kan lätt kombinera den med andra studier eller heltidsarbete.

 • Linn skriver:

  Tips på bra pappersaffär i Stockholm! Liknande den där du gillar så mycket i Göteborg!

 • Frida skriver:

  Godmorgon Lina, jag har dålig koll på pappersbutiker i Stockholm men hittar jag en lovar jag att hojta!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.