Annons

Lyx vs budget: Brokigt broderade kuddar

Kuddar med broderade mönster av rosor och exotiska frukter fick ett plötsligt uppsving när svenska Anna O lanserade sin textilkollektion på Formex för ett par år sedan. Och även om det känns osvenskt så kan det vara riktigt fint att bryta av en typiskt kritvit Hemnet-inredning, med något som tar för sig lite i soffan. Gärna i sällskap av andra enfärgade karamelliga kuddar. Åhléns har inte varit sena på att haka på Annas succé. Nu finns Floral, en budgetvariant på populära Tropical, att köpa på Åhléns till det facila priset av 199 kronor. Visst påminner mönsterbilderna oförskämt mycket om varandra?

Lyx: Kudde Tropical från Anna O pris 599 kr Budget: Kudde Floral från Åhléns pris 199 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  Ellos var ännu snabbare att haka på. Deras variant är otroligt lik Anna O:s. Kudden hittas här: https://www.ellos.se/dv/1-Hem-Ovrigatextilier-Prydnadskuddar-fodral/_/N-f8o?art=800563&Nr=290008 Finns även överkast…

 • sara skriver:

  men gud, att de kommer undan med sådant… Jag tycker åhlens har blivit väldigt kopierande iochmed sin designsatsning i höst. på gott och ont. tråkigt för de som gjort originalen (tänker tex på de stickade bollarna som är sittpuffar) men bra för oss konsumenter som har lite mindre i plånboken antar jag.

 • Catarina skriver:

  Jag tycker nog att originalet är mer värt. Massor snyggare än kopian.

 • Anonym skriver:

  Hejsan! Grymt fin blogg! Vad händer i idag :)? P.s följas via bloglovin 🙂

 • annsoh skriver:

  Hejsan! Grymt fin blogg! Vad händer i idag :)? P.s följas via bloglovin 🙂

 • Emelie skriver:

  alltså får man verkligen göra sådär? det är ju rent plagiat.

 • Josefin skriver:

  Vad tråkigt med mönster som kopieras rakt av, särskilt när de är så speciella! Ellos-varianten var nästan värst. Det är skillnad med liknande budgetalternativ när det rör sig om enkla basformer, typ prickar eller ränder tycker jag.

 • Anna-Karin skriver:

  Vilka copycats!

 • Karin skriver:

  Verkligen, känns som samma

 • SNYGGA!!! =) Allt bra? =)

 • Kattis skriver:

  Vet inte om AnnaO har designat mönstret heller…Kommer inte ihåg vad tekniken heter men det är ett sätt att sy i Indien. Har sett väskor och kuddar i samma stil så ibland kan man undra…

 • Fia skriver:

  Vilka vackra 🙂 älskar fina kuddar. Den dyrare var snyggare. Såg mer välgjord ut.

 • Designbird skriver:

  Kom precis hem från New Dehli och dessa kuddar (Anna O's) fanns i parti och minut så särskilt "designade" är de inte. Däremot förvånar det mig att Åhléns kopierar ett av de märken de redan säljer i sina varuhus (eller gjorde).

 • Lotta skriver:

  Gäller bara att sätta sitt namn på produkten först för "egen design" är det inte. Tillverkas i Indien eller Kina. Samma gäller ju många andra egen designade produkter…………..eller??

 • Linda skriver:

  tycker budget var jättefin!

 • Matilda skriver:

  Jag gillar inte alls Åhlens budgetvariant. Däremot så finns det en AnnaO-"kopia" på Iems i Göteborg, nära kungsgatan. Dom ser verkligen äkta ut, trodde att de var äkta, men när man kollar noga och jämför kan man se att kopian är lite starkare i färgen.

 • Maria skriver:

  Jag bor i Indien, det här mönstret finns på många ställen, särksilt i Jaipur… tror inte heller att Anna O har skapat det själv.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.