Annons

Lyx vs budget: Modernt bockbord

Danska HAY’s minimalistiska Loop Stand Table är ju alldeles vansinnigt fint. Och dyrt. I alla fall för de allra flesta, med normal tjocklek på plånboken. Men, för den som vill ha samma-lika-look för mindre pengar har IKEA ett budgetalternativ. Bygger man ihop deras benbockar VIKA LERBERG (som har nästan exakt samma form som HAY-bordets snedställda underrede) med en enfärgad bordsskiva så – voilá ser det ju nästan likadant ut som den danska förlagan. Minus HAY’s fina finish och förstärkta crossbar som möjliggör stabilitet trots den långa längden på bordet, såklart. Tipstack till KristinaSophia. Eller, vad sägs?

yx vs budget ikea hay loop stand table
Lyx: Loop stand table från HAY pris 6400 kronor Ohlsson Gehrtel Budget: Montage av VIKA LERBERG benbockar (finns i mörkgrått och vitt) samt en bordsskiva i valfri längd, färg och bredd från IKEA ex. VIKA AMON som också är 200 lång, pris 65*2 + 275 = 405 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • souie skriver:

  Om du går på gymnasiet vad går du för program eller vad har du gått? Om du inte gör det, vad skulle du vilja gå och varför? 🙂 Svara på: https://typsouie.blogg.se/ Många kramar Souie!

 • Lina skriver:

  Visst är benen slående lika men IKEA-skivan som du säger? Jag kan inte tänka mig att det är samma stabilitet i den som i orginalet.

 • Maria skriver:

  Ganska lika som skrivbord men IKEA alternativet är nog inte så bra som matbord. Lerberg bockens stödpinnar är nog i vägen om man vill sitta på ändan av bordet och Amon skivan för smal.

 • Johanna B. skriver:

  Sant, men IKEA AMON bordssivan är 200 cm lång och 60 cm bred
  HAY är 160 lång och 93 cm bred. IKEA GALANT är 80 cm bred och 160 lång, lite dyrare men kanske ett bättre alternativ om man vitt matborda sig?

  https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S29885231/

 • Anonym skriver:

  Nej men åh, vi köpte Hay förra året dyrt va de tror det var mer än 8000:- så att det nu finns för 6400 är ju fantastiskt tror också att Ikeas är mkt sämre hehe eller det känns bättre att tro det iaf

 • Anonym skriver:

  Älskar att du har en sån här kategori. Vet att du är tveksam själv men har man inte så stor plånbok så blir man glad för alternativ. :o)

 • Hej, försökte tanken på Lerbergsbenen från Ikea men de avråder själva från detta eftersom de inte klarar av den tyngden. Köp då hellre lösa ben från Hay (loop Stand benbockar går på ca 1600) och köp egen skiva från Ikea, Bauhaus eller annat.

 • Siri skriver:

  Budget röstar jag på. Det är ju det som är så härligt med IKEA, man har råd att efter en normal plånbok göra sig egna lyx i hemmet 🙂

 • Maria skriver:

  Vi har Hay bordet och jag måste dock varna lite. Det är EXTREMT instabilt i originalutförandet eftersom benställning bara sitter fast med 3 skruvar per ställning och det tar inte lång tid innan de har ätit sig igenom laminatskivan och därför blir lösa. Vi fick reklamera vårt efter ca 3 månader och det var inget problem hos återförsäljaren (svenssons i lammhult) men Hay knorrade och jag tror att återförsäljaren (som var rakt igenom proffsiga vid reklamtionen och också hade fått flera andra reklamationer på samma grund) fick ta kostnaden för den ställlning som vi sedan fick monterad (kanske den du kallar crossbar?). Jag är dock fortfarande inte helt nöjd utan tycker att bordet när man flyttar det blir lite instabilt och man får hålla på och pilla en del innan det står stadigt, när det väl står på plats är det dock ok. Ett litet minus även för bordsskivan som väldigt lätt blir fläckig och är svår att få ren.

  Jag hade nog, trots att bordet är snyggt, inte valt det igen. Tyvärr har jag och flera i bekantskapskretsen upplevt detta även med andra produkter från Hay, det är helt enkelt ett relativt nytt företag som inte har hunnit bli kvitt produkternas barnsjukdomar.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.