Annons

Pyssla en pappersblomma

På tal om tips på kreativa helgprojekt. Jag roade mig med att följa den här instruktionsfilmen igår kväll (ja, ni ser vilka ursäkter man kan komma på för att slippa göra det man egentligen ska – som att rensa i kvittohögen och göra undan all tråkig bokföring, till exempel). Det här är en tutorial som visar hur man viker pappersblommor av gamla tidningssidor. Jag kände däremot inte för att slakta några glossiga, så jag tog helt sonika vanligt vitt kontorspapper (samma som jag använder för att klistra mina verifikationer) och vek likadant. Ett ark blir ett ”blomblad”. Sen limmade jag ihop blombladen i lite större grupper, tre och tre, och klämde till lite extra med klädnypor så fick det torka över natten. Och imorse limmade jag ihop det sista. Lätt som en plätt. Vika en fredagsblomma, någon?

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Johanna B skriver:

  Nej nej nej fresta mig inte med pilliga projekt. Jag blir galen när jag inte får ihop sånt som ser enkelt ut för andra men nu kommer jag ändå inte kunna låta bli att testa ;DD

 • Marie skriver:

  Jag älskar vackra pappersprojekt. Jag tänker testa! Tänk en blomma av en gammal karta. Kolla in den här länken https://jennifercollier.co.uk/
  Där snackar vi pappersprojekt, helt fantastiska!
  Allt gott.

 • Lina skriver:

  Gosh så fint!

 • Kristina skriver:

  Sådana har jag också gjort förut, tog då tidningspapper och vanligt papper och satte dem på en träpinne. De blir väldigt fina men det är lite pilligt innan man får in snitsen.

 • Petra skriver:

  Vad fint – gillar det nakna naiva i blomman och pappret. Snyggt Frida! ha en trevlig helg.

 • Lena skriver:

  Fiffigt och fint!

 • Pling skriver:

  Få mer inspiration att fixa coola pappersblommor i Sweet Paul Magazine. För övrigt en fantastiskt duktig Norsk man, som inspirerar både när det gäller inredning och mat. En perfekt kombination!!

  https://www.sweetpaulmag-digital.com/sweetpaulmag/fall2011#pg1

 • Nina Andersson skriver:

  Tack för inspirationen!

 • VolangLinda skriver:

  haha jag känner igen det där med att skjuta upp det man egentligen borde göra. inte så bra… men fina blommor vart det ju:) trevlig helg.

 • Karin skriver:

  Jag måste fråga om de träfärgade kulorna… Var kommer de ifrån?

 • Frida skriver:

  Kulorna är köpa på Panduro. Finns i olika storlekar. Jag har köpt flera, trätt dem på läderband och gjort ett stort "halsband" som jag har i en glaskupa. Bara som dekoration.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.