Annons

Lyx vs budget: Raka glas på fot

Jag brukar skämtsamt kalla kategorin Lyx vs Budget för bloggens skamvrå, eftersom det allt för ofta handlar om billigare, ganska bleka kopior som inspirerats av dyrare orginal. Men, i det här aktuella fallet vet jag varken vem som var först eller vem som egentligen borde skämmas. Är det Karl Lagerfeldt som haft dålig fantasi, eller är det Åhléns produktformgivare som satt fel etikett på ljuslyktan? Vilken miss, tänk så mycket mer de hade kunnat tjäna om de rubricerat det här som ”champagneglas” istället. He he. Här ser ni Karl Lagerfeldts ”nya” glas möta Åhléns blockjusstake i en prisduell. Tipstack till Malin!

Lyx: Karl Lagerfeldt för Orrefors pris 700 kr/st Budget: Åhléns ljuslykta i klarglas på fot 79 kr/st

Kategorier:

Kommentarer

 • matilda skriver:

  du skriver väldigt bra tycker jag!

 • Lina skriver:

  Ha ha vilket sammanträffande. Stackars Kalle! Men det är nog rätt skillnad i glaskvalitén om det är någon tröst.

 • Malin skriver:

  Urk, ingen av dem faller mig i smaken! Varken som glas eller ljusstake. Röstar dock på Karls, dels för att jag gillar dess stramhet bättre, men också för att det är ett glas och inte en ljuslykta. Jag har mycket svårt ljusstakar i den här stilen! Speciellt när de ställs i grupper om tre, i tripp, trapp och trull-storlek. Fi fan!

  /Malin M

 • Kattis skriver:

  Jag har två såna ljuslyktor här hemma och älskar dem! 🙂 de är dock rätt lätta att välta, skulle tippa på att orreforsglaset står stabilt! 😉

 • Marina skriver:

  Men… såna där ljusstakar har ju funnits i flera år. Vi har sålt liknande i butiken jag jobbar i. Så ingen chock för mig och fyrkatiga glas har också funnits… Inte direkt nyskapande.

 • Frida skriver:

  Marina:
  Nej, det är ju inget nytt. Men just därför – så kul att en av världens största modeskapare slår på stora trumman och "ta daaa" lanserar. Just det. Raka glas på fot som liknar ljuslyktor. Och prisar upp dem till 700 kronor stycket.

 • Frida skriver:

  Och Karl Lagerfeldts glas släpps ju till försäljning nu i dagarna, så det i sig är en nyhet.

 • Robert skriver:

  Det borde kanske framkomma i artikeln att Lagerfeldts glas står på ett glasunderlägg, vilket syns om man tittar noga. Annars intressant jämförelse helt klart!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.