Annons

Formex hösten 2011: Fridas favoriter

Som avslutning på årets mässrapport tänkte jag i vanlig ordning lista mina 10 personliga favoriter bland nyheterna. Ett slags tankarnas avkok efter att ha sprungit runt och vänt och vridit på allt från inredning och köksgeråd, till väskor, smycken och tvålar. Årets Formex hade flest utställare någonsin, men det kanske inte var så konstigt eftersom de verkar ha skjutit ut inbjudningskorten med hagelbössa. I år fanns allt möjligt representerat och här är mina privata favoriter däribland (utan inbördes rangordning):

Pia Wallen Formex 2011 Crux väska
Pia Wallén utökar sin kollektion med väskor och tofflor i finaste skinn. Jag kan bara föreställa mig hur fina de kommer bli med tiden. I bakgrunden skymtar också block i naturfärgade läderpärmar.
Christoph Finkels konstverk till handsnidade trävaser och skålar skulle gärna få flytta hem till mig. Just den här som syns på bild är dock redan köpt och paxad av inredaren Jimmy Schönning.
Skeppshult lanserade Excellent, en ny stekpanna med snyggt och innovativt handtag som är vridbart för att man ska kunna greppa det på olika vis. Gjutjärnspannor är ju annars ett aber att flytta på om man som jag är tre äpplen hög och svag i nyporna. Smart där!
Vi förflyttar oss raskt vidare till badrummet och konstaterar att Savon De Marseille har fått en värdig tvålkonkurrent. Ekologisk och svensk dessutom. Jag älskar konceptet, de fina förpackningarna och miljötänket. L:A Bruket från Varberg, snart på var mans handfat. Får vi hoppas.
Roligaste designsamarbetet stod Palmgrens och Beckmanseleverna för. Jag gillar anrika företag som har mod och självförtroende nog att våga låna ut sitt varumärke till unga drivkrafter.
Svenska Papp Limited är ett nystartat svenskt företag som värnar om bokbinderiet och det genuina hantverket. Vilket syns in i minsta söm. Jag som samlar på pappersprodukter föll pladask.
Gustafsbergs porslinsfabrik har återtagit produktionen av Stig Lindbergs mönster Turtur. Den plockades ur sortimentet 1975 men relanseras nu igen med start hösten 2011. Kan det bli en ny storsäljare tro?
Rosenthals serie Studio Line firar 50 år genom att ge ut en jubileumskollektion med 50-talet namnkunniga formgivare från igår till idag. Här är ett urval snyggt uppställda i målade träboxar från IKEA (som var fastklämda till en hyllkonstruktion med hjälp av enkla pappersklämmor).
Jag fastnade också för Dixies tallriksunderlägg i avtorkningsbar vinyl med subtila mönster broderade vitt-i-vitt. Och sist men inte minst verkar jag inte vara den enda som fastnade för David Qvicks lyxcykel. Så fin! Lite malplacé på en inredningsmässa kan tyckas, men tvåhjulingen har ju blivit homestylisternas favoritaccessoar så why not? Älskar styret.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • CarPet skriver:

  Pia Wallén. En klar favorit. Vilka snygga väskor!
  Gillar L:A BRUKET också. Tyvärr brinner inte ljusen så bra. Mer än hälften är kvar när ljuset brunnit ut. Trist.

 • Anonym skriver:

  Underbara bilder och så kul att se dina egna favoriter och inte få en summering av Formexmässan som man hittar på mång andra bloggar. Stort plus! Servisen fantastiskt söt, men måste instämma med ovan skribent att Pia Wallén är favoriten!

 • Anna R skriver:

  Underbara bilder och så kul att se dina egna favoriter och inte få en summering av Formexmässan som man hittar på mång andra bloggar. Stort plus! Servisen fantastiskt söt, men måste instämma med ovan skribent att Pia Wallén är favoriten!

 • Mariaemb. skriver:

  Lilla bruket, helt klart en favorit! Finns redan på handfat här hemma och i spa-korgen!

  Ha en fin kväll!
  Maria

 • Henrik skriver:

  Fina saker 😉 Jag gillar serviserna designade av Stig Lindberg. Skulle vilja ha sådana

 • Marie skriver:

  Det var en fin uppdatering från Formex – vilken fantastisk cykel!
  Pia Walléns väskor är sedan länge beställda till en webbutik nära alla.
  : )

 • Designbird skriver:

  Fint urval! Kul att Pia Wallén utvecklar sitt rena formspråk till nya produkter. Ser fram emot att klämma lite på skinntofflorna, de ser härliga ut. Och cykeln skall vi inte tala om…VILL HA!

 • Jag gillar helt klart stekpannan med sina smarta handtag.

 • Lina skriver:

  Fin cykel!! Men varför cyklar på en inredningsmässa? Skumt måste jag säga.

 • Johanna B. skriver:

  Tack för mässrapporten!

 • Man tackar för fin mässrapportering!

 • monnah skriver:

  Vad duktig du har varit på att uppdatera bloggen! Det orkade jag inte alls då jag trött i fötterna kom hem varje kväll, fast det kanske är skillnad då man står i samma monter hela dagarna… Hann dessvärre inte se så mycket av resten av vad våra medutställare hade att bjuda på, men av det jag såg passar din sammanfattning helt perfekt. Jag hade lite andra favoriter än du också. (Tyckte till exempel att samarbetet mellan Beckmans och Palmgrens visade ett "sådär" resultat, men det är väl för att jag inte förstår bättre… Däremot blev jag fantastiskt förtjust i Pia Walléns väskor!) Hoppas att din frukost med den viktiga personen leder till något spännande. Fortsatt lycka till i ditt frilansande liv!

 • annajohanna skriver:

  Tack för sammanfattningen av mässan till oss som inte var där. Älskar Turtur!

 • Anderssonskan skriver:

  Tack för bra raport. Känns som att jag varit där!!

 • Nicolina skriver:

  Så sött porslin! =)

  Om du har tid över kolla gärna in min blogg nicolinacaroline.blogg.se ! (:

 • Maja Möbler.se skriver:

  Fina val! Jag inser att det fanns mycket mer att se än det jag hann med.

 • HAGAB Hus & Hem skriver:

  Förstår att L:a Brukets produkter uppmärksammades, dom är toppen! Finns att köpa hos oss 🙂
  Hälsn
  Anna-Maria
  HAGAB Hus & Hem

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.