Annons

Dagens detalj: Julkaos

Jag säger som Henrick. Grannarna som kikade in från balkongen på andra sidan gatan alldeles nyss trodde nog att jag hade tappat förståndet totales när de såg mig ligga under köksbordet (!) och fota julklappar. Men vad gör man inte för att få till en bra bild, sekunderna innan deadline? Ni skulle bara veta hur jag har suckat, frustat, pustat, pysslat, fotat, redigerat, fotat om och med jämna mellanrum slagit på mig själv inombords medan jag tänkt ”näääeee jag fixar banne mig inte det här…”. Men så har jag på något outgrundligt sätt lyckats samla mig, fått i mig en pepparkaka och hämtat energi. Och efter två veckor och sju sömnlösa nätter till slut fått iväg de där bilderna. En nanosekund senare är allt glömt och förlåtet och jag får hejda mig från att sälja in ännu ett fotojobb. Det är farligt att ha minne som en guldfisk. Och det är tur att Niklas kommer hem ikväll. Nu åker julpyntet ner på förrådet t o m. december. Basta.

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Ja, det är inte utan att man fick lite julkänslor efter Formex och att sedan får inspiration både hos dig och Henrick gör ju inte att längtan blir lättare! Superfina bilder!!

  Mvh

  Karin

  Ps. Skickar dig ett liten fråga… Ds.

 • Nordic Bliss skriver:

  Du tar ju underbara bilder hela tiden kvinna! 🙂 Dina frukost bilder fick mig att försöka mig på ditt bröd och det har jag gjort sedan dess. Okej lite mer specifika frågor då:
  Hur får du till det fina ljuset? (Måste man ligga under bordet?) Oftast när jag tar kort på saker hemma blir det gult och när jag försöker redigera det tycker jag det är lätt att man tappar detaljerna.
  Är det den fina styligen som gör att alla detaljerna kommer fram så perfekt?

 • Nordic Bliss skriver:

  Använder du blixt eller är det alltid naturligt ljus? Hur får du till det på vintern i sånna fall? Använder du några speciella inställningar på kameran (ISO)?
  Kanske vill skriva svaren i ett blogg inlägg senare om du redan har mycket att tänka på 🙂

 • Johanna B skriver:

  Det där kan jag känna igen mig i fast i andra sammanhang. När man tagit på sig att ordna middag för vänner eller en stor fest. Dagen efter har man glömt allt fix 😉

 • monnah skriver:

  Vad duktig du är! Här kommer en uppmuntrande klapp på axeln…

 • Hur som helst blev bilden jättefin, bra jobbat Frida!

 • Sofie skriver:

  Haha, ja, man kan hitta sig själv i luriga positioner ibland för att få till en bra bild. Vad skönt att stoppa undan julpyntet igen, i alla fall ett tag till!
  Jag jobbar i en blomsteraffär och idag fick vi in julbroschyrerna från Interflora… man blir ständigt påmind. Det går snabbare än man tror!

 • Frida skriver:

  Nordic Bliss:
  Vad gullig du är. Jag fotar med en Nikon D300 föredrar dagsljus och fotar nästan alltid med mitt 50 mm 1.8 objektiv. Det mesta av jobbet med färger och levels/kurvor etc görs i efterbearbetningen men man kan ju reglera det med inställningarna och vitbalansen och sånt som jag aldrig har lärt mig. Jag jobbar i efterhand istället och justerar färgmättnaden och ev gulstick tills jag är nöjd. När jag fotar med blixt använder jag aldrig den inbyggda. Det blir hemska skuggor. Jag har istället köpt en liten SB800 som man fäster i blixtskon. Bilden här är fotad med en elinchrome-blixt som jag har hyrt för fotojobbet. Men jag funderar på att skaffa en egen. När jag gör det kan jag ha en liten visning bakom kulisserna och visa hur jag gör. Men som sagt, jag är långt ifrån någon expert och har inte gått några kurser. Och jag avskyr att läsa instruktionsböcker. Jag testar mig fram. Så jag kanske inte är den bästa att lyssna till 😉

  Monnah: Tack! 🙂

  Åse: Tack 🙂 Den/de bilder jag verkligen fotade får jag inte visa riktigt än. De kommer i en tidning, i december!

  Sofie:
  Visst går det skrämmande fort!

 • Nordic Bliss skriver:

  Tack så jättemycket Frida! Så snällt att du berättar. Låter som att det är fotoredigering jag måste lära mig.

 • Fiffiga Systrar skriver:

  Hihi! Ja… så kan det bli ibland! Jag är helt säker på att omgivningen många gånger tror att man är helt från vettet just när det gäller att få till den perfekta bilden! MEn! Skoj är det och vi låter dem tänka! 🙂

  Godnatt och dröm sött!
  Kram Emelie och Elin

 • Charlotte Bladh skriver:

  Sådärja. Så ska en slipsten dras. Jag sa ju det. Att du såklart fixar det. Att du fixar allt. Kram

 • Johanna skriver:

  Allt går bara men är lite envis 🙂 Bilden blev superbra, jag är nyfiken på resultatet av hela fotograferingen. Tack för att du är en sådan inspirationskälla.

 • Linda skriver:

  haha Bra jobbat!

 • Bilderna du tar blir hur fina som helst.
  Undrar bara varför det är så svårt med instruktionsböcker, sparar säkert tid om man orkar läsa dem.
  Trevlig helg!

 • Anna C skriver:

  Snyggt, grafiskt och ändå juligt! Superbra!

 • Ylva skriver:

  Snyggt! Visst är det lite tidigt med julen… själv har jag skickat iväg de första adventsljusstakarna idag…
  Må gott!

 • kakan skriver:

  spännande, jag vill se mer. Fin bild, bra jobbat Frida!

 • Underbart Frida! Skönt att veta att det inte bara är jag som sätter skräck i grannarna med tidig jul i år. Granen har åkt ner över helgen, men kommer upp på torsdag igen. Stackars grannar, måste tro jag mist förståndet helt…. Ha en skön helg! / Henrick

 • Mackapär Ulrika skriver:

  I know the feeling! Även om jag mest fotar Triplexlampor och inte så mycket jul.
  Men det ser jättefint ut detta!
  Kram o trevlig helg

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.