Annons

Vykort från Österlen

Några av er har frågat vart ”smekmånaden” bar av. Vi delade upp den i två delar. Dagen efter bröllopet smet vi först iväg till Sheraton Salobre, hotellet där Niklas friade. Det blev en lång resa eftersom det inte var säsong, men efter lite pusslande med flyg och tåg till Köpenhamn och ännu mer flyg, bussar och taxi så kom vi fram till slut. Otroligt skönt hotell. Där följde en dator och kamerafri vecka, som kantades av god mat, lite golf och mycket kärlek. Jag fotade absolut ingenting (jag ville vila ordentligt) men för er som är nyfikna på bilder finns det några från förra resan. Väl hemma igen, stannade vi där. I alla fall i Sverige. Eftersom vi båda gillar Skåne, speciellt om sommaren, satsade vi på ett säkert kort även på del två av bröllopsresan. Vi hyrde helt enkelt in oss i NorrgavelhusetKafferosteriet som vi besökt många gånger tidigare. Och det har varit det bästa beslutet någonsin. För om den första veckan kantades av påkostad flärd så har de här dagarna varit desto mer avskalade, men minst lika njutningsfulla. Vi har legat under en filt i soffan och lyssnat på regnet som smattrat mot rutan och på brasan som knastrat i den öppna spisen. Vi har badat badkar och kikat ut på himlens skådespel och på åkrarna som bockat och bugat sig för vindbyarna. Vi har druckit nyrostat kaffe, tassat barfota på kalkstensgolvet, sovit med öppna fönster och ätit mat lagad på ingredienser från de lokala bönderna. Här är några bilder från de dagarna som nu sjunger på sista versen. Snart åker vi hem. På måndag är det vardag. Jag är mer laddad och utvilad än någonsin.

Foto: Frida Ramstedt / Kafferosteriet.com

Kategorier:

Kommentarer

 • lina skriver:

  Låter precis som det ska göra – underbart!

 • anna skriver:

  Låter fantastiskt! Mysiga bilder

 • Låter och ser helt fantastiskt ut.

 • Sara skriver:

  Åh Räkan det ser he-e-elt ljuvligt ut! Men skönt att du kommer hem snart så vi kan leka! Kram

 • Karin A skriver:

  Det låter som en underbar kombination av resemål. Ljuvliga bilder!

 • Anna F skriver:

  Var också på Rosteriet ett par dagar i sommar, de har den bästa frukosten =)

 • deiaC skriver:

  Grattis, grattis!
  Hoppas ni haft en fin "smekmånad"!
  (Vad glad jag är att du börjat blogga igen)

 • Heddie skriver:

  Åh vad mysigt Ni verkar ha haft det!
  Du förtjänar allt gott som kommer din väg vännen!

  Kram Heddie

 • Hemmakatten skriver:

  Vilka fantastiska bilder du bjuder på. Det verkar som om du lever inte bara din, utan även många andras, dröm. Inspirerande att se och läsa om.

 • Camilla skriver:

  Låter alldeles alldeles underbart!! 🙂

 • Tant Johanna skriver:

  Åh så härligt! Kram Johanna

 • Formelle Design skriver:

  Låter helt underbart och romantiskt!! Vilka fina bilder!

  //Johanna

 • Johan skriver:

  Fina bilder från underbara Skåne! Du borde skicka dem som vykort, eller hur?! Den som får ett vykort blir ju alltid glad =).

  /Johan

 • Bekah skriver:

  Säger ju att ett Sverige utan Österlen inte är ett riktigt Sverige!! =)
  Nu är det snart min tur att åka hem & hälsa på igen..
  =)
  Ville bara tacka för en grymt ispirerande blogg & ge er lycko-önskningar för framtiden med äktenskap, familj & företag! =)
  Kram B

 • Agge Burt skriver:

  HEJ! Vi ska aka till Osterlen om tva veckor. Skulle du kunna tipsa om andra mysiga stallen (cafe, shops, strander etc)i Osterlen? Tusen tack! Agge

 • Trendenser skriver:

  Kolla in mitt arkiv från sommaren 2010 där tipsar jag om massor av ställen bla Olof viktors café, Fridens pizzeria, Kafferosteriets restaurang, Urban Living i Simrishamn m.m. + en hel del loppisar som vi hittade längs vägen. Önskar dig en fin semester!

 • Agge Burt skriver:

  Tack 🙂

 • Agge Burt skriver:

  TACK 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.