Annons

Nya IKEA-katalogen 2012

Idag släpps den nya IKEA-katalogen. Jag minns hur stort det var för ett par år sedan, då trampade jag runt brevinkastet likt en äggsjuk höna i väntan på pappersprasslet. Men nu? Inte lika mycket hype. Jag vet inte vad det beror på. Kanske för att IKEA har blivit bättre på att inspirera året runt, via webben och reklamen, kanske för att bilderna i katalogprodukten andas mer funktion än lust och glädje. Vad tycker ni? Har du inte fått hem katalogen kan du klicka i nätversionen eller (nytt för i år) ladda ner den till din Ipad!

Foto: montage

Kategorier:

Kommentarer

 • Formelle Design skriver:

  Jag håller med om att man längtade mer förr och att det inte ger samma kick nu, men man får inspiration på så många andra sätt nu för tiden, ex bloggar så det kanske beror på det. Men visst ska det bli trevligt att bläddra igenom den när den kommer 🙂

  Ha en fortsatt bra dag!

  //Johanna

 • Johanna B. skriver:

  Ser inte bordet på framsidan väldigt likt ut Design House Stockholms Wing Table?

  https://www.poshliving.se/product.html/wing

 • Maria skriver:

  Precis som du skriver var det nog en större hype förr. Själv har jag inte tittat alls och inte heller ens tänkt på att den borde komma snart katalogen.För egen del beror det nog dels på avsaknaden av en butik på nära håll vilket gör att det inte är så roligt att kolla. (Får se hur det utvecklas nu. Ja, bor i Umeå.)

  Men sedan det som verkligen är den stora anledningen. Jag tycker inte om att ha samma saker som exakt alla andra. Vilket gör att jag hellre t.ex letar upp ett grafiskt blad som en konstnär gjort, framkallar foton och ramar in eller köper föremål av någon keramiker.

  Däremot älskar jag Ikea vad gäller sådana saker så som att man kan byta ut textiler, blomkrukor eller blir bokhyllan full är Billy ett bra köp.

  Därför tror jag inte heller att jag egentligen inspireras så mycket av just Ikea, det finns så många andra kanaler nu för tiden.

 • Lina skriver:

  Håller med föregående talare. Ikeas katalog inspirerar inte längre eftersom det just skriker Ikea om bilderna och ingen vill ju skrika ett varumärke som sig själv längre. Det "unika" och "personliga" har blivit de nya ledorden och "kataloginredda" hem ett skällsord. Ändå älskar jag Ikea för vad de är dvs smart inredning men det blir för mycket av det goda i pappersprodukten. Jag tycker ex. att Ikeabloggen Livet Hemma är bättre på att mixa och matcha med vintage och återbruk och andra stilar.

 • Anderssonskan skriver:

  Är inte pallarna på bilden väldigt lika Alvar Aaltos E60?
  https://www.svenssons.se/search.aspx?q=e60

 • Karen skriver:

  Känner heller ingen längtan efter katalogen. Precis som andra säger så får man inspiration på så många andra ställen. Jag är inte hellet direkt angelägen om att stödja Ikea efter de skandalerna som varit i år. Nej, jag köper hellre mina möbler på andra ställen och finner min inspiration någon annanstans.

 • Martina skriver:

  bläddrar knappt alls i ikeakatalogen länge. "livet hemma" är dock toppen! 🙂

 • Sandra skriver:

  Hej hej! Tankte se om du har nagra tips pa vad man kan gora med gamla tapeter? Har fatt med mig ett helt gang ark med utgaende Osborne&Little tapeter fran jobbet, de flesta ar runt 40-50 cm x 45 cm. Tyckte de var alldeles for vackra for att slangas, men klurar nu pa vad jag ska gora med dem. Nagon av dem kommer nog ramas in, men finns det nagot annat kul jag kan gora med dem tro?
  Ha en bra dag! /Sandra

 • johanna skriver:

  Sandra – gör en rolig fondvägg av dina tapetprover! Kan bli en superkul krock till en relativt lugn och stilren inredning. Eller klä in gamla kartonger och askar för t ex räkningar, pyssel, skor eller barnens teckningar. Lyckost! 🙂

 • Julia skriver:

  Länkbyte? 🙂

 • Gnistra i Norr skriver:

  Känner igen det, men för min del vet jag nog vad det beror på…personlighet. Jag har skaffat den grund jag vill ha hemma och det jag numera köper är sådant som gör mitt hem till MITT. Det är unika saker jag inte hittar på IKEA utan i mindre butiker eller på loppisar. Så för nu är mitt ikeaintresse måttligt.

  Trevlig kväll.

  //Jeanette – Gnistra i Norr

 • Petra skriver:

  Tack för titten på bloggen 🙂 Ang IKEA-katalogen så håller jag med. Det är inte alls samma sak nu, mycket troligt pga att allt är så tillgängligt idag. Men det tar ändå inte bort det faktum att det är urmysigt att få krypa upp i soffan och bläddra i den nya katalogen då den kommer 🙂

 • Petra skriver:

  Tack för titten på bloggen 🙂 Ang IKEA-katalogen så håller jag med. Det är inte alls samma sak nu, mycket troligt pga att allt är så tillgängligt idag. Men det tar ändå inte bort det faktum att det är urmysigt att få krypa upp i soffan och bläddra i den nya katalogen då den kommer 🙂

 • Jojo skriver:

  Blev lite impad av soffbordskatalogerna i XL-storlek som lottades ut vid katalogsläppet idag. Härligt stora, tunga, med kraftigare papper! Tyvärr bara 10 till varje varuhus… och han som satt bredvid fick en… som jag fick snyltkika snabbt i…

 • Maja skriver:

  Kul att du vågar vara lite kritisk mot vår stora möbeljätte!

 • Li skriver:

  Själv bor jag ihop med en man som förr kallades Ikea-boy. Innan vi flyttade ihop hade han en fin liten tvåa som var inredd med precis ALLT från Ikea. Eftersom jag också gillade Ikea så passade vi så himla bra ihop att vi flyttade ihop men nu 7 år senare så har vi endast matbordet sjövik och skåpen bestå kvar! Och min fd Ikea-boy vill dessutom göra sig av med dem! Kanske just därför känner jag lite extra för Ikea. Jag tycker förvisso att det inte är samma hype längre men för mig är Ikea alltid Ikea. Dock håller jag med om att hypen är borta, man skapar en grund och sedan fyller man på med personliga saker som helst inte alla andra har precis samma av. Men när Ikea-katalogen kommer så blir jag fortfarande lite extra glad

 • Mackapär Ulrika skriver:

  Nää, jag vet inte jag. Nu har jag inte kollat igenom hela men det känns same, same som förra eller förrförra året. Det känns som man har bläddrat i den förut. Den känns inte ny/nytänkande. Och att jag inte ens kom igenom hela är inget gott betyg.

 • Hallakulle skriver:

  Har inte tittat i den än, men jag gillar framsidan i alla fall.
  Längtar tillräckligt mycket efter katalogen för att pilla bort "ej reklam skylten" på brevlådan.

 • Annika skriver:

  Kanske för att där nästan inte finns några nyheter i den. Förr var Ikeakatalogen, släpp av ny Stockholmsserie, ny PSkollektion något man såg framemot med stor förväntan. Katalogen i år var en besvikelse, nya bilder på gamla grejor…

 • Sandra skriver:

  Johanna: Tack för tipsen, blev sugen på fondväggsidén! Har börjat leta ytor här hemma nu som kan få agera underlag. Borde gå att få till snyggt då vi i övrigt inte har så mycket färg eller mönster i lägenheten (än! 🙂

 • Nissan skriver:

  Jag håller med Annika ett par inlägg upp.
  Knappt en enda nyhet alls i årets katalog. Bara samma gamla produkter. Trist 🙁
  Tidigare år har det iaf funnits några nyheter man blivit nyfiken på.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.