Annons

En påsfetischists bekännelser

Jag måste erkänna en svaghet. Jag kan inte kasta vackra papperspåsar. Det går bara inte. Ett fenomen som fått till följd att jag under åren har samlat på mig en hel skog med prassliga godsaker som står i givakt högst upp på en skåprad i hallen. De syns inte för blotta ögat när man kliver in, men vänder man blicken uppåt liknar de nästan en liten skyline mellan de vita skåpen och den där extra metern i takhöjd som äldre lägenheter har. Därför var det kanske inte så konstigt att jag fastnade för den här bilden hos Vosges Paris. Visst är påsen fin. Hur gör ni med tjusiga pappersemballage. Sparar eller kastar?

Foto: Vosges Paris

Kategorier:

Kommentarer

 • Benita skriver:

  Det beror på färg. Bruna t ex ryker i min värld, sen kan de vara hur tjusiga som helst. Jag gillar att använda dem för att förvara saker i, perfekt till att arkivera t ex brev i. Eller en vit snygging baktill på badrumshyllan med extra bomull, tops etc i.

 • smäm skriver:

  Sjukt snygg! Den hade jag sparat om jag kom över 🙂

 • Anonym skriver:

  Försöker kasta, eller rättare sagt återvinna, men blir rätt ofta att jag sparar 🙂

 • Tina Dalemo skriver:

  Vad konstigt det blev. Det var jag som sa: Försöker kasta, eller rättare sagt återvinna, men blir rätt ofta att jag sparar 🙂

 • Anonym skriver:

  Sparar också alla fina påsar, det är en sån lycka när man handlar och får en fin påse, sen har man dom bara hemma… Känner fler (tjejer) som gör likadant, konstigt och lite knäppt på ett oskyldigt sätt.. Ibland har jag gett bort en fin påse med en present i men bara till nån som jag vet uppskattar fina påsar, haha!Tack för en fin å inspirerande blogg! Anna 🙂

 • Everlasting skriver:

  Min man slänger ut dem så jag måste gömma dem i en låda om jag vill ha kvar dem. Vilket jag vill. Det är sådan lyx att gå omkring med en fin papperspåse.

 • Jag sparar och min sambo kastar. På så vis blir det lite lagom kvar. Om jag ska ha med mig saker som inte får plats i väskan är det så roligt att plocka fram en fin papperskasse i lagom storlek att bära dem i.

 • Sparas! Återanvänds. Med nöje.

 • Lotta skriver:

  Jag är precis som du – sparar alla fina, och typ två får hänga framme… tills det kommer en ännu finare 🙂 Har en bild sparad på en STOR tavelvägg med massor av inramade påsar… kanske dom en dag kan få komma upp på väggen. Men så länge är dom alltså "arkiverade"…

 • Ylva skriver:

  Absolut älskar fina påsar och har sparat hur många som helst, en har hängt med 20 år sedan en Barcelonaresa.

 • Maria skriver:

  Sparar… Shoppingen blir så mycket roligare när man får fina papperspåsar istället för plast och är de fina kan jag sen inte slänga dem! Ibland kommer de till användning och ibland inte, men vetskapen om att de ligger på en hylla i garderoben gör mig nöjd… 🙂

 • Charlotta skriver:

  Jag kastar faktiskt! Hur fint det än är använder jag den finaste kassen från finaste gatan som returpapperspåse. Tänk vilken lyx det är att gå ner till soprummet med en sådan kasse! =)

 • Maken sparar i princip alla lite finare kassar. Vi har en jättesamling, snyggt vikta påsar från när och fjärran på vinden. Själv blir jag tokig av saker som bara samlar damm. får jag välja, åker de ut så fort som möjligt.

 • Therese skriver:

  Haha! Kan inte annat än skratta för mig själv. Jag är exakt likadan! Och alla de flyttar jag har genomgått med lådor endast fulla med pappkassar… en och annan pik för det har man ju fått;) Men nej, jag kan inte heller slänga. Inte ens den papperspåsen jag fick en planta i häromdagen av en arbetskamrat, nästan så att plantan får stå kvar i påsen för den är så fin.

 • Anna-Karin skriver:

  Jag gör mig av med dem. Fast den på bilden var ju väldigt tjusig. Skulle kunna bli en fin tavla.

 • Just surfing your blog and I find this post 😉 Thank you 😉 The bag was left in my home by fellow blogger friend from Bodie and Fou And I loved it to much to throw it away 😉

 • Designbird skriver:

  En av mina hemliga laster, jag sparar. Jag reser en hel del i jobbet och tar till och med mig påsar hem från dessa resor. Älskar fina påsar; gärna tjockt matt papper, lite struktur och ripsband. Cos är lite av en favorit!

 • Lisbeth skriver:

  Sparar, så klart!

 • HIlda skriver:

  Tips! Gör ett hål och sätt en lampfot i påsen så har du en snygg lampa!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.