Annons

Vitra Design Project

I måndags klev jag alltså upp före solen för att (som några av er redan gissat) åka till Vitras Design Project i Basel tillsammans med ett gäng svenska journalister från b la Elle Interiör, RUM och Plaza Interiör. Resan startade strax före kl 5 på morgonen. Okristligt tidigt, men värt besväret. Vi hade nämligen blivit inbjudna till ett studiebesök på Vitras designcampus som förvaltar och utvecklar några av världens mest kända designklassiker från formgivare som Ray och Charles Eames, Herman Miller, Panton och Prouvé.

Vitra Design House, med sina ”staplade hus” som balanserar på varandra, tornar upp sig som den första och kanske största byggnaden när man svänger in från vägen. Det innehåller visningsrum med alla designklassiker i sortimentet, ett stort café, en fabrik för Eames Lounge Chair och en designshop.
Husen ser ut som gigantiska vitrinskåp. Genomtänkt, eftersom varumärket Vitra tagit sitt namn från ett ord som betyder just det. Entrén och ingången är byggd för att imponera, och arkitekten har lyckas. Själv fastnade jag för de matta mörkgrå väggarna och dess skuggor. Väldigt effektfulla.
På insidan i de små husformade enheterna inryms alltså Vitras showroom. Här arbetar ett par stylister konstant för att förnya och förändra utställningsytorna med Vitras möbler och detaljer från tillverkare över hela världen. Vi skådade bland annat Lisa Hillands nya skinnspegel från Svenskt Tenn på en av väggarna. Jag skulle kunna visa hur många bilder som helst, men vi börjar med dessa så länge.
Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Å vad roligt att besöka. Vilka fina bilder du tagit.

 • Tina Dalemo skriver:

  Så läckert! Hade varit kul att vara där.

 • Lina skriver:

  Vilket ställe. Jag hade smällt av om jag hade åkt dit. Så mycket fint på samma plats!

 • Ladynova skriver:

  Fina bilder 🙂

  Kika gärna in på min blogg om du har lust 🙂 Ladynova.blogg.se
  Min blogg handlar om Livet runt 30: Att vara ung kvinna i dagens samhälle med allt vad det innebär, ska man leva "enligt mallen:skaffa kille, förlova sig, gifta sig, skaffa barn, köpa radhus osv" eller ska man leva sitt egna liv och följa sin inre röst, den behandlar att göra karriär, vara ute i svängen, mode, shopping, psykologi och relationer, psykisk ohälsa, min väg tillbaka från utbrändheten och ett liv fri från ångest.

 • Anderssonskan skriver:

  Underbara kuddar!

 • Stefan skriver:

  Suuuuuupertrevliga två dagar.

 • Johanna skriver:

  Fan. Jag blir avundsjuk. Ha ha…

 • Lina skriver:

  Men gud.. jag längtar tills du visar mer bilder, vill ha mer mer mer!

 • Vilket maxat ställe – häftigt att se det på plats. Fina bilder. Tack för rapporten!

 • Johanna skriver:

  Otroligt fina bilder! Jättefint!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.