Annons

Lyx vs. Budget: Retroradios

När vi ändå håller på slänger jag in ännu en pinne i brasan. Roberts Radio med dess karaktäristiska retrolook har ju blivit väldigt populära de senaste åren. Och de finns i ett flertal pastelliga nyanser och småblommiga varianter. Men orginalet, som är Kunglig Hovleverantör i England för dess fantastiska ljud och mottagning, kostar ju en slant. Från 1990 kronor ungefär. Kanske är det därför Clas Ohlsson har satsat på en skamsen tvilling, till det facila priset av 299 kr. Tipstack till Malin! Vad tycker ni om dessa tu?

Lyx: Roberts Radio i enfärgat eller pastell, pris mellan 1990 – 2490 kr finns b la att köpa på Bagaren&Kocken Budget: Clas Ohlssons retroradio i blommigt eller enfärgat, pris 299 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Aah! Vad bra att du & Malin tipsar om detta! Jag gjorde själv ett inlägg i går där jag står i valet o kvalet mellan roberts radio och Tangent Uno2Go. Nu fick jag ett alternativ till…! Prisvärt verkligen! 🙂 Tack Frida & Malin!!

 • Anna skriver:

  Måste nog säga att denna "radiomodell" inte är min personliga favorit -föredrar den silrena Tivoli. Men en fundering är hur kommer det sig att man kan kopiera en produktdesign så här nära inpå? Är det att man inte atgit patent på modellen/ritningen/designen eller är det att det har gått tillräckligt lång tid?

 • Anonym skriver:

  Jag gillar amerikansk 50-tal, särskilt veternbilarna. Så en sån här radio hade varit kul att ha. Men de måste gå att koppla till mobilen med Spotify 🙂

 • Defenitivt budget för min del, gillar den mycket bättre! Måste nog in på Claes Ohlsson en sväng nästa gång jag är på stan. 🙂

 • Camilla skriver:

  Jag är själv ägare till den billiga modellen, och jag är helnöjd. Valde enfärgad och den står i köket och ljuder mest hela dagarna. Nu när jag vet att denna fungerar så bra så skulle jag aldrig köpa den dyra. Man får ju mer för pengarna om man välje den billiga. Dessutom gillar jag att man slipper gulddetaljerna på Clas Ohlsons Sang (den heter så, Sang). 🙂

 • Peter L skriver:

  Usch och fy! Härmed bojkottar jag Clas Ohlsons.
  Vidrigt!

  /Peter

 • Miss E skriver:

  Tycker absolut bättre om orginal, men har inte råd till nått sådant dyrt!

 • Casaofmia skriver:

  Hej, jag tycker att budgetvarianten är helt OK, skulle passa att ha på landet,kul!

 • [room] by sofie skriver:

  Orginalet absolut!!!…är inte mycket för det småblommiga. Själv har jag denna;

  https://roombysofie.blogspot.com/2010/11/budget-tips.html

  Fortsatt trevlig helg!
  Kram SOfie

 • Rebecca skriver:

  Bli dagens blogg skriv bara en go kommentar att du är med, LYCKA TILL! Kram rebecca 🙂

 • Lisa skriver:

  Jag har haft min "Robert"s i tre år och är den bästa lilla radio jag ägt, jag äger även en tivoli audio Ipal men tycker att både ljud och mottagning är bättre med den "klassiska". Den är värd sin vikt i guld!

 • Jeanette skriver:

  Snygg & charmig retromodell! Jag skulle satsa på orginalet om en radioinvestering blev aktuell!

 • Terese skriver:

  Hej!

  Jag köpte den vita på Clas Ohlson och när jag kom hem så upptäckte jag att den inte hade den något ljud, bytte den till en ny som silverlisten lostnat på. Nu återstår att åka och byta den. Går en tredje sönder så blir det pengarna tillbaka! Bugdet vs lyx? Ja det verkar ju onekligen vara en kvalitetsskillnad. Det lustiga är att jag knappt hunnit använda den och den går sönder.

  Det jag gillar mer med den är orginalet är väl att slippa guldloggan..

 • Hanna Skattberg skriver:

  hej hoppas du får en bra dag(:

 • Veronica skriver:

  Vad fina =)

 • Beata skriver:

  Bra budgettips! De där är ju så fina!

 • Oskar skriver:

  Vad vet du om scandinaviandesign.com? Är ute efter en PJ bordslampa och där kostar den 2900, medan övriga tar runt 3900.

 • Sofia skriver:

  Nä, i det här fallet skulle jag välja originalet.

 • Anonym skriver:

  Märkligt nog tyckte jag att budgetalternativet var charmigast.

 • Nathalie skriver:

  Riktigt smart kategori! (:

  Titta gärna in på min bloppis med över 400 varor! Där finns kläder, skor, smycken, smink, elektronik, möbler och massa annat! Ska flytta om mindre än en månad så ALLT ska bort! Därmed uppskattas snabba affärer och t.ex. paketpris/fri frakt kan eventuellt ordnas. (:

  –> https://xnathalie.blogg.se/buyyourstile/ <–

  Kraaam! ♥

 • Guuud vad fina! Vet du om den från CO finns kvar! Gillar bloggen btw 😀

 • Mattias skriver:

  Budgetalternativet Sang har ju riktig gammaldags skala med pinne som rör sig och inte någon fjollig LCD-skärm som på Roberts… Ett-noll till Claes Olsson!!! Fungerar dessutom helt Ok och låter bra. Känns väldigt gediget byggd också för att vara en Chineese Rip-Off. Väl investerade 300 spänn.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.