Annons

Köpguide svartvita plädar

Jag får många mailfrågor där ni hör av er och ber om tips på snygga plädar, som inte är fullt lika dyra som Crux. Och visst har jag tips. Det finns massor med prisvärda plädsyskon som förtjänar en stund i rampljuset. Här är mina personliga favoriter när det kommer till grafiska filtar. Here goes:

Det är alltså såhär Pia Walléns klassiker Crux (som går loss på facila 5950 kronor) ser ut. Inte billigt, alls, men fantastisk kvalité och en riktig designkaraktär i plädväg. Funkar både för soffan och som sängöverkast om man lägger den över fotänden. Men, låt oss som sagt kika på billigare alternativ.
IKEA’s PS-pläd STICKA syns ofta i inredningsreportagen. Den läggs också med fördel över sängens fotände och fungerar som halvt sängöverkast vid behov. Annars är det också en fin filt att vika över armstödet på soffan eller slänga i mysfåtöljen.
Danska Ferm livings jaquardrutiga pläd Square är en favorit sedan tidigare. Beställ den här för 945 kr. Tidigare kunde man boka en prenumeration på Boligmagasinet och få den på köpet. Håll utkik!
Kan man inte släppa Crux kan det vara bra att känna till att Pia Wallén nyligen släppt en uppföljare, med lite mindre kors, som är betydligt billigare än dess urmoder. Cross som den här varianten heter kostar ”bara” 1495 kronor och är tillverkad i bomull istället för ull.

Kategorier:

Kommentarer

 • Tack för fina tips! Har länge suktat efter Crux till sängen, men inte lyckats motivera priset för sambon;) Lillvarianten känns betydligt bättre för plånboken, ska hem och övertala ikväll:)

 • Designbird skriver:

  Jag köpte en Pia Wallén filt (Crux) när den först tillverkades, dvs för evigheter sedan, och den är fortfarande lika fin.

 • Marie skriver:

  Cross är verkligen ett bra alternativ till fantastiska Crux.
  Fantastisk mjuk ekologisk bomull.
  Hälsar Marie på Aschebergsgatan 24 Interiör

 • Rebecka skriver:

  Bra tips!
  /Rebecka

 • Sofia skriver:

  Hade gärna velat ha Ferm Livings 3d-pläd. Om jag minns rätt är den lite tunnare vilket känns som kul avbräck från tjocka ullplädar.

 • [room] by sofie skriver:

  Vilka bra plädtips, tack!
  Blev lite sugen på crux i bomull…fin fin 🙂

  Hoppas du trivs i din nya roll som frilansare.

  Kram kram, Sofie

 • Anonym skriver:

  3D-pläden från Danska Ferm livings var häftigt.. Snyggt med den optiska illusionen.. borde kunna utnyttjas till mer. Exempelvis tapeter o tyger.

 • camilla skriver:

  Har också bloggat om dessa snyggingar. Tydligen gällde inte prenumerationen på Boligmagasinet med pläd på köpet för oss i Sverige! Typiskt!

  Cruxen står överst på listan! 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.